Ny lista

Tio första:

Första bästa kompis: Hanna

Första bil: Renault Megane (hur f-n stavs det??)

Första kärlek: Vet inte faktiskt, antagligen Pierre

Första husdjur: och enda (jag haft själv) gråsuggor :P

Första semester: Inte en aning, Trollhättan kanske (midsommar när jag va en och en halv månad typ)

Första jobb: Kopiera papper på västkuststugan.
Första köpta skiva: Bugg -94 och Arvingarnas Coola killar.

Första riktiga kärlek: Mattias

Första piercing: i öronen (är även den enda)
Första konsert: Konsert är inte riktigt min grej, har jag ens varit på nån riktig nån gång?!??! 

Nio sista:

Sista alkoholdrycken: Vin i lördags

Sista bilfärd: Hem från Kinnared för en tre timmar sen.

Sista filmen du såg: The brakeup med Jennifer Aniston
Sista ringda telefonsamtal: Som jag ringt... när ringde jag nån sist?!? Jo jag ringde Sandrew i går.

Sista bubbelbadet: Alldeles för länge sen.

Sista spelade cd: cd?! Lyssnar bara på musik i dator/mp3 nu för tiden.

Sista kyss: Ett par timmar sen

Sista gången du grät: Kom ett par tårar igår när jag blev lite sur. Grät på riktigt i söndags, då jag var oxå sur.

Sista måltiden: Middag bestående av fläsk och makaroner!


Åtta har du nånsin:

Dejtat en av dina bästa kompisar: Nope

Blivit arresterad? Nej

Blivit kär vid första ögonkastet? hum.. nja..

Fått ditt hjärta krossat:? Ja

Sagt att du älskar någon utan att mena det? Japp, men inte först.

Haft ett one night stand? Japp

Busringt till nån? Ja

 

Sju saker du har på dig:

1. Polotröja

2. Linne

3. Jeans

4. Toflor, fårskinn eller något.

5. Sockar

6. Trosor

7. BH

 

Sex saker du gjort idag:

1.Pluggat på statsbibblan

2. Druckit kaffe

3. Shoppat =)

4. Läst bok

5. Åkt tåg
6. Ätit makaroner och fläsk

 

 

Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):

Datorn, Mys, Kaffe, Mat, min cykelkorg! (OBS! favoritsaker)

Fyra personer du kan berätta allt för:
Hanna, Stefan.. + några till. Sen e mitt motto att försöka vara ärlig överhuvudtaget.

Tre val:
Svart eller vitt? svart
Sommar eller vinter? Sommaren
Choklad eller chips? Choklad

 

Två saker att göra innan du dör:

Gå på en konsert
Ta MC körkort (hade varit grymt skoj)

 

En sak du ångrar:

Vet inte så här på rak arm, antagligen massa. Inget viktigt för då hade jag nog kommit ihåg det.



Japp, jag har snott denna listan oxå, den har cirkulerat på expressens blogg under dagen. Vill ju hellre publicera den här, är på deras blogg :P


Puss puss, i morgon e det idol final, jag laddar!!


Home sweet home

Hopp, då är man hemma i Håcksvik igen! Skönt. E trött å fryser och har lite ont i halsen bara, INTE bra. Tänker inte bli sjuk så jag missar premiären på nästa bodypump period på måndag, längtar! Helt plötsligt längtar jag efter att träna pump å i måndags trodde jag knappt jag skulle ta mig dit för jag hade ingen lust. (skrev om det här med..)
På lördag är det julbord med Stefans jobb, kul å äta julmat, premiär på det! Julfint här i lägenheten med, adventsljusstakarna lyser, Stefan va tveksam till att man kunde tända dom innan söndag men det kan man absolut tycker jag. Så nu när jag är hemma bestämmer jag att dom ska lysa hellst dygnet runt för det e sååå mysigt. (jag menar det är ju mörkt typ kl tolv på dagarna så då kan man lika gärna ha dom tända hela dagen :P)

Jag har nu läst ut Tina Nordlunds bok, Genom helvetet (stina: jag e klar nu, snabbt va??). Handlar om hennes resa från elitidrottare till sjuk i anorexi till idag ganska frisk. Tänkvärd bok, hemsk. När jag läste den kom jag att fundera på vad som berörde mig mest. När hon skrev om stöd från sina vänner och familj och sådär började jag nästan gråta (va tvungen att lägga i från mig boken lite på tåget så jag inte skulle ha tårar i ögonen när konduktören kom å villa ha betalt) alltså berörde detta mig mest, medan jag inte alls blev lika berörd av alla hennes hemska tankar om mat och träning (mat e ju iofs det viktigaste för mig oxå). Funderade på om detta betydde något om mig som person.... Vänner och familj kanske slår an något som är viktigare för mig, medan maniska tankar om mat o dyl e något som e fjärran i från mig....

Jag funderade även på en annan sak ang mat innan idag. När jag äter med andra typ thai-mat så blir jag ALDRIG mätt på en portion, medans alla andra blir det (säger dom, jag tror inte på dom) och om jag då vill ta mer känner jag mig som värsta svullot som äter alldeles för mkt så då tar jag bara lite mer... och är inte mätt när jag går därifrån (vilket känns väldigt onödigt när det kostar massa pengar).. tänker jag fel?! En annan tanke är att jag är hungrig varje kväll när jag går och lägger mig,vad ska jag göra åt det (äta kanske :P)? Jag är konstant hungrig och lever i en värld och bland folk som praktiskt taget aldrig är hungriga och är dom det så ska det vara väldigt nyttig mat för att man ska äta.... Orkar inte med. Men idag har jag iaf ätit fläsk och makaroner, var hundra år sen sist typ. hemma hos mor & far åt jag det minst en gång i veckan typ.... Tur inte kompisarna i halmstad var med när jag åt något så onyttigt som fläsk.. Då hade dom väl inte kunnat umgås med mig mer...

Äsch, jag kanske skulle gå å äta nåt.. :P en bulle eller två!

Puss

Framtiden

Sitter och funderar på framtiden.. Kollar på ams.se vad det finns flr jobb hem-omkring. Mkt imponerande att det finns 12 jobb i hela kommunen. Varav typ hälften är vård/lärare jobb. Går jag rätt utb?? Grannkommunen har 13 jobb inom samma områden ungefär och en annan grannkommun har visserligen typ 50 jobb, men alla typ är inom industri (hörde jag att jag skulle gå i tre år på högskolan för att jobba inom industrin..? nja...) Kollade även efter jobb inom det "yrke" jag skulle kunna få (typ personalchef) där fanns det ett jobb inom sex mils radie som verkade ok. Personal och löneadministratör eller vad det var på MQ i Borås, men där skulle man ha sju till tio (!!!!!) års erfaranhet av liknade arbetsuppgifter. Sju til tio år liksom, e det rimligt?! Jag blir så trött!

Sen om man tänker sig köpa hus hemomkring så finns det knappt inte ett enda hus till salu. (kollar givetvis på hemnet.se :P) Gör det det så är det en gård som dom kallar hästgård bara för att det är med två hektar mark och så kan dom sälja det för en och en halv miljon till galna danskar. En och en halv miljon för ett hus i håcksvik, nja jävligt tveksamt!

Jag det var väl ungefär där jag hamnade i mina funderingar. Inte klokare, snarare än mer förvirrad. Eller ja.. man vet nog aldrig vart det bär av ändå! Är det värt att plugga på högskolan? Jag kommer aldrig att ångra att jag gjorde det, lär mig sååååå mkt på det, inte minst om mig själv och att tänka! Men e det värt allt slit och släng fram å tebax?! Kan man nog inte veta förrän efteråt. Tänk om jag hade jobbat kvar i Borås, vad annorlunda allt hade varit. Det liv jag levde då saknar jag ofta (konstigt nog var lönen va kass och åka tolv mil om dagen var väl inte å föredra och jobba typ jul, nyår, påsk osv) Jag gillade det, Stefan hatade det. Han e tom mer nöjd nu när jag inte e hemma så mkt! Ännu bättre när jag inte lägger nån tid på å spela fotboll. Han både jagar och spelar fotboll, hörde att det var rättvist så.. Ja jag tränar ju på sats iaf! kanske ska börja knyppla eller virka eller nåt!!  Mmmm, så kan det va!

Hepp hepp, Tina Nordlunds bok gäller nu! Plugget skiter jag i, Duoglas å Luhmann kan gå å lägga sig så läge! (jag ju umgås med dom i morgon igen...)
Puss

Statsbibblan, min nya trend!

Har idag pluggat på statsbibblan för första gången, kul, fräscha lokaler vilket tom gör Giddens å Luhmann lite mer spännande, ok bara liiiite men ändå! Alltid något. Vi ska plugga där i morgon med, kul! Har köpt cykelljus med! Kan va en bra grej tänkte jag! massa böter om man inte har ju!

Det var vad som hänt idag, annars har jag inga speciella funderingar direkt. Ett projekt e vad vi ska göra på nyår bara, hade faktiskt varit kul att åka till stockholm! Får fundera ordentligt på det!

En annan tanke som jag funderat lite på e vilka sammanträffande det är att man känner vissa som e ens bästa vänner. att man lärde känna dom, denna tanke ska jag utveckla en dag, men nu ska jag återgå till Luhmann! Eller ska jag sova lite först kanske....?! Får se!

Puss haj!

Pump å plugg

Idag har jag varit på bibblan i skolan och pluggat en del, och sen var dte handledning, helt ok! Tror det klarnade lite till, men det e så svårt att börja, vet inte vilken ände man ska börja bra i för att knyta ihop teorierna med våran intervju.. Uscha!

Nu e det snart dags för pump med, träna behövs! Har inte tränat på två veckor, undra hur mkt vikter man ska ta denna gången, har säkert tappat massor i styrka nu.... Bröst å rygg e det jag funderar på. Har et problem, jag känner inte för att träna, inte alls.. Men jag måste. det kostar pengar med.. Kan bli kul när man kommer dit, men jag saknar fotbollsträningarna så mkt!! det är ju inte alls samma grej att ställa sig där med massa vikter å grejer å träna. Kan va kul, ha varit det hittills men det är den sociala biten man missar, en fotbollsträning gör man nästan (iaf jag) lika mkt för att träffa kompisarna, träffa folk, men här tränar man ENBART för att träna (ok jag träffar ju folk men inte så många jag känner, som jag inte träffat annars). Längtar efter fotbollen nu, det e ju min grej för guds skull, inte för jag e bra, men det e skoj! Själva grejen att få snöra på sig fotbollsdojjorna, me want! Och inomhusträning, det e extra skoj!

Får väl fundera på om jag ska börja träna fotboll nån gång, igen, eller får fundera på hur, vart och när  i så fall, och var jag ska bo! Äsch!

Nu e det pump som gäller, don´t you know, pump it up, you got to pump it up (så går den säkert inte men skit det samma). E-type here I come! Too paradise!


Hihi!!


Kram & puss


Tröttheten

Jag fattar inte varför jag e så trött, känns som jag bara tjatar om det nu för tiden, men jag brukar inte va trött inte ens på hösten. Sover bra på nätterna men det är ett mindre projekt att ta sig upp ur sängen och sen e man trött i huvudet iaf, kroppen e inte trött men hjärnan! mamma tyckte jag skulle äta c-vitaminer, kanske skulle prova det.. Undra om det gills med brus-c-vitaminer?! Har inget annat, och nån affär inom rimligt avstånd finnes ej. vi har för gudsskull inte ens mjölk ju...  Vad ska det bli till middag i dag tro...?? återstår att se. Nu e det iaf julstämning i vardagsrummet här, stod ute i regnet å putsade fönstrena igår... Tänkte ta resten av lägenheten idag, om jag orkar, jo men det gör jag nog! Problemet är väl snarare att jag tänkte putsa fönstren och jag kan knappt inte vända dom själv (sist fick vi skruva fast fönstret lite efter att vi vänt på det...) Vet inte om jag skulle uppskatta att fönstret ramlade ut BARA för att jag ska putsa dom. Stefan e i skogen å jagar.

ja det finns ju givetvis massa annat som man kan hitta på med här.. Alltid nåt att göra, oftast typ diska/tvätta/städa och sånt där oerhört roligt. Ska nog faktiskt få tummen ur och spika upp två tavlor nu! sen tar jag ett tag i gardinerna och fönstren!! Men först jag ska dricka lite c-vitamin brus!!!!

Puss

Ny dag...

Men det känns knappt inte så, fastän jag har sovit hela natten är jag tok trött idag med. Det måste va vädret, för man blir ju hemskt pigg när det regnar som bara den ute, hörde jag rätt, är det mindre än en månad till jul?!?! Oj oj. Funderar på hur jag ska gå till väga för att ha pengar lite längre denna månaden, de sista månaderna har alla pengarna varit slut den första för man fått pengar den 25:e.. surt sa räven som bet i rönnbären!!! Julklappar va det oxå, inte en susning om vad jag ska köpa till någon (jo Tilde vet jag faktiskt vad jag ska köpa till :P) Det e nog bara å erkänna jag vill ha en sånn däringa bebbe med! Men min tid e nog inte riktigt nu, jag får hålla mig till tåls.. men ok, om mitt liv ser ut ungefär som nu om tre år så tror jag det blir en bebis, äsch jag ska nog sluta planera så.. det blir ju som det blir ändå!!!

Stefan e bakis i dag, inte så jätte illa som han kan va i bland, men han ligger i sängen med kall handduk på huvudet,stackarn.. Nja tycker väl inte synd om honom egentligen, det är ju själv orsakat.

Har försökt ringa min mor tre gånger nu idag men hon tycks inte vilja prata med mig... Jag funderar nämligen på om jag ska sätta upp mina julgardiner nu?! (inte sånna med tomtar på) tänkte sätta upp avdentsljusstakarna nu idag eller i morgon.  Sånt där vet mor min (om jag ska byta gardiner nu alltså..)!!

Jag har gjort en vettig sak än så länge i dag,jag har möblerat om lite i tv-rummet så nu räcker sladdarna från datorn så jag kan sitta vid internet när datorn e i soffan, Nice nice!!Jag tror faktiskt det blev väldigt bra. kanske kan få ordning på väggen som jag inte vet vad jag ska göra med oxå.. det kanske löser sig av sig självt vem vet??

Äntligen gick det rätt i idol!
puss

Gos me bebbar

129941-11        129941-10

Här e bebbarna som jag gosat me idag! Tilde å Nemi, sötnosar. Myspys å kul att träffa dom.

Jag har iaf åkte buss å tåg till Älvsered idag. Kändes som om jag åkte i tolv timmar men det var bara en och en halv :P När jag åkte buss så åkte jag samtidigt som alla högstadie och gymnasiebarn... Mindes nästan tillbaka till den tiden för mig själv. Jag kom dock på varför jag inte gillar bussresor längre. Det begränsar min frihet, jag blir ju fången.Innan jag fyllde 18 var mitt mål med livet att få körkort, vilket jag lyckades med en månad och tolv dagar efter 18 års dagen. Har knappt inte åkt buss sen dess..  eller en del iofs  till skolan i Skene men sen dess.. Nja jag kan nästan räkna gångerna på fingrarna. Men iaf, körkort=frihet för mig (det krävs visserligen en bil oxå men det är ett senare problem) och när jag sitter i en buss har jag ingen frihet längre, kan inte ta mig nån stans, utan att nån annan bestämmer det. Hum.. dessa tankar var mkt mer organiserad på bussen, nu blev det mest flumm...  Summa summarum, jag gillar att köra bil å jag gillar att ha körkort!!!

Fick tillbaka organisationstentan oxå, eller fick veta reslutatet, fick 23 av 24 poäng, stolt som en tupp!! VG. Det var jätte kul verkligen, trodde aldrig det, men det är sånt där som verkligen får en att fortsätta engagera sig i skolan och försöka lära sig nåt, det känns verkligen som att jag lär mig massor genom att gå på högskolan, kanske inte lär mig fakta just utan mer om mig själv, hur samhället och människor fungerar, varför saker finns och fungerar som dom gör. Insikt kallas det!!

Jag är gräsänka idag, Stefan är ute med sina jobbar kompisar i Ätran av alla ställen på hela jordklotet, dom skule basta eller vad det var.. Jag ska åka å hämta honom sen.. Hittar för guds skull knappt till ätran. Äh det ger sig, men jag är sååååå trött, ser knappt vad jag skriver ju.. kommer somna  nu i pausen tror jag, hey baberiba e ju ingen höjdare direkt enligt mig.

Kissekatten i Halmstad operarade sig idag å när hon kom hem va hon alldeles snurrig, ramlade omkull stackarn. Hoppas hon slutar kissa inne nu. Lina hade förresten en ny katt med, Ulla. Hon var väl en stor kattunge nu. Ulla å Bertil heter hennes katter, roliga namn måste jag säga!!

Visst ja, håll på att glömma min idolrapport.... Markus, given, Erik oxå enligt mig, men Johans andra låt va faktiskt tro det eller ej bra (riktigt bra tom)! Ska rösta på Erik å Markus nu.
Jag e hungrig i gen med, SKRÄLL!! Dyr i drift e vad jag e! Det finns inget  skoj att äta heller.... får väl gå på upptäcksfärd i köket snart!!

puss hej

Ytlighet

Jag funderar på varför vissa människor är så ytliga, som det verkar. Bryr sig om saker som definitivt inte är viktiga eller ens i närheten för mig. Sådant här funderar jag på och blir lite ledsen i ögat. Är jag Sveriges tråkigaste 21 åring, eller har alla andra mkt roligare liv än mig.. Jag ser inte mig som tråkig,men många andra som grymt ytliga.. Känns som jag har blivit lite djup  på sistone :P Hur som hellst det är jobbigt att umgås med folk som har alltför olika värdering gentemot mig...
Jag lämnar denna lilla diskussion för jag vet inte ens vart jag ville komma...

Vart på ett meningslös seminarium idag, blev nästan ännu mer förvirrad nu än innan.. det e inte illa för jag va helknas innan oxå. Handledning på måndag, känns nödvändigt. ska försöka plugga lite i helgen, trotts att jag skulle haft en plugg fri helg. Måste det känner jag.

Våran katt e knas, i morgon e det sterilisering som gäller. Hoppas hon blir mindre knas då.

I morgon ska jag hem med, jippi!!!  Å så ska jag å Hanna å Tilde hälsa på Lina å Nemi. Myspys, dock ett problem hur jag ska ta mig från Överlida till antingen Håcksvik eller Mjöbäck eller Ätran. Stefan ska ut me jobbarkompisar och jag ska hämta honom där.. så sett känns det som att helgen kan bli rätt trist.. han lär ju va bakis hela lördagen... Men då ska jag nog plugga å hänga upp avdentsljustakar å så. :D

Puss

Lista

Bästa fikat: Tjaa, nån som kan gissa? Jo just det, kaffe OBS! SVART, bara SVART!

Så får jag motion: Bodypump, nån spinning, promenader, vardagsmotion.

Tidigaste barndomsminnet: Mitt barnkalas när jag var fyra och pojkarna förstörde mitt dockhus, tror jag.

En bil är en: mycket bra uppfinning, viktig för mitt välbefinnande hemma.

Pryl jag inte kan vara utan: DATORN, min eltandborste.

Nån jag saknar: Stefan nästan alltid.

Grät senast: När vi kollade på jersy girl förra veckan (undrar om filmen verkligen hette så??)

Jag kommer bli: klokare (eller hette det arbetsvetare?)

Mjukt eller hårt? Jag e nog mest mjukis.

Tjänare eller tjäna? Tjäna om det syftar på egna pengar (vill det NU), men en tjänare hade inte vart fel att ha =)

Natt eller dag? Beror ju helt på, nä dag får det bli, nätterna sover jag på och det är inte så spännande.

Naken eller pyjamas? Naken, eller det beror ju oxå på (bland annat var man befinner sig)

Förfest eller efterfest? Förfest är BÄST, har nog aldrig lyckats komma på en efterfest,hade jag gjort det hade jag somnat med en gång :P

Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt? Har en känsla av att jag är sjukt långsinnt ibland... Beror på vad sveket gäller tror jag.
Är du bra på att lösa konflikter el. är du konflikträdd? Skulle vilja säga att jag försöker undvika konflikter (omedvetet mest) men har jag väl hamnat i dom kan jag nog lösa dom. 
Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv? Be mor å far om hjälp e inget problem, men har väldigt svårt att be andra...

Är du svartsjuk? Nej, inte speciellt.
Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av? Tror ej det. Generellt gillar jag böcker mer än film.

Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig ta? Tror inte att man kan tänka så i dagens läge, då blir man arbetslös och det vill man (jag) inte vara.

Vad är det första du tänker på när du vaknar? Vad ska jag äta till middag idag?

Tycker du om stearinljus? Japp, hög mysfaktor.

När blir man vuxen? mm.. när man fått barn kanske, å måste tänka på nån annan än sig själv 24 h/dag?

Hav eller sjö? Badkruka, men havet känns ju helt klart  mer exotiskt...

Har du fått riktig massage någon gång? nope, men när jag tänker efter har jag nån gång för hemskt längesen blivit lovad en helkroppsmassage... Återstår å se om det blir utfört nån gång (gissar på inte) :P

Vilken är din favorit på Mc Donalds? QP cheese

Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? beror helt på vilken låda, men tyvärr mest oreda (kanske ska städa?)

Är du en Besserwisser? Hoppas inte det, aldrig någon som anklagat mig för det iaf.

Beskriv din humor: I bland tror jag att jag är helt humorbefriad.

En lista jag har snott från en annan bloggare, hoppsan som det kunde gå, men det va rätt kul!! Har ju fortfarande inte fått lagat min köttfärssås bara... Hungrig som en varg!
Hej så länge!


Djupa funderingar på en promenad

När jag var ute på promenad idag gick jag förbi ett hus där det stog en fin vas i fönstret, min första tanke var:
- en sånn skulle jag vilja ha!
Sedan kom jag å tänka på varför materiella ting skapar lycka och tillfredställelse hos oss. Givetvis fann jag inget svar på detta under min promenad, detta faktum skulle nog kunna diskuteras länge och väl.  Jag kom iaf fram till att jag behöver faktiskt ingen ny vas, jag har så det räcker och blir över hemma.
Sedan kom jag att fundera på vad jag hade på mig för kläder och kom fram till att det nyaste jag hade på mig var min mössa (som jag köpte och visade bild på här i blogg för ett tag sen). Resten var saker som var MINST ett år gamla, mer tror jag nästan allt var..  Ok, nu gick ju inte jag direkt finklädd på promenad, men ändå. Slutsatsen av detta var nog att jag inte köper myskläder speciellt ofta (inte andra kläder heller för den delen).

Sedan kom jag fram till vilken årstid jag tycker bäst om, eller egentligen ingen årstid utan det jag gillar är SOL. Vilken årstiden det än är, så blir dagen helt underbar och vacker om bara solen skiner, som den gjorde idag!! Så härligt väder, så jag gick som sagt på promenad runt Nissan, har inte gjorde det på hur länge som hellst, vart har mina morgon promenader blivit av egentligen??? Någon som vet, de efterlyses nämligen!

Annars har jag idag läst litteraturen till seminariet i morgon, 4 sociologers perspektiv på miljö och samhälle (typ). Spännade.. inte så kanske. Nu ska jag laga köttfärssås och sen blir det bonde söker fru!!! å lite mer plugg kanske...
Pussar

Tisdagar

Jag fattar inte vad jag har emot dom... Men dom är ta mig tusen botten. Depp å trött å ledsen å allt möjligt.  De senaste åren har alltid tisdagar varit jobbigt, typ trött hela dagen och på rätt kasst humör. Tjaa det är inte lätt.  Halva dagen va väl visserligen bra idag, helt ok tom! Jag och H-M var och pluggade i skolan ett tag, kändes väldigt kreativt där ett tag. Sen gickvi hem till henne och ja, kreativiteten fortsätte. Sen vid tre gick jag hem och efter det har jag gjort... tjaa mest inget. Suttit vid datorn och tyckt lite synd om mig själv för sandra x2 å stina har snacka massa anatomigoja.(nä så värst synd är det väl egentligen inte om mig, men jag fattar inget :p) har försökt lite med mitt egna arbete men har inte kommit nån stans riktigt. Har visserligen skrivit in våran rapport i arbetet typ.. det intervjun gav igår.. Men jag vet inte.. det känns mest flummigt, är det meningen att tonvikten i arbetet ska ligga på reslutatet?? Måste ta reda på det. Ska även komlpetera intervjun med infon från deras hemsida. kanske jag orkar göra nu.. nja vet inte det. får se. Hur som hellst, tisdagar är kassa..Det är ju såååååå långt till helgen och jag som redan vill åka hem :(

I morgon ska vi plugga på bibblan, jag å h-m. Ja det är väl egentligen planerna för dagen. Måste ju även läsa de sociologiska teorierna till litteraturseminariet på torsdag... har gjort det en gång men jag minns knappt ett ord. känner inte för det direkt. Får väl se vad som sker!

Tänkte faktiskt försöka ta en pluggfri helg, det känns som väldigt längesen...Det beror iofs på hur diciplinerad jag orkar vara nu i veckan... Kanske julmarknad på wapnö på torsdag med maja å cajj, det hade varit kul!!!

nog me blaj från mig! Hej så länge!

Barndop

129941-9

Idag har jag varit på barndop, Tilde Klara Atavia har döpts, och här är en bild på mig å skönheten! Snäll å söt va hon hela tiden! Såg även en skymt av Linas bebbe, ska försöka få till ett besök i slutet på nästa vecka eller nåt.. (Hanna- kan du fredag eftermiddag..? Vi hörs)

I går va det älgfest här, tyvärr en rätt trist tillställning.. Lite folk, gamla människor och få jag känner... Eftersom vi skulle va krya i dag till dopet så drack vi inte så mkt heller, och det var trist så vi gick hem vid elva... Men vi mådde bra idag iaf!!

I morgon bär det av till Göteborg för mig å Hanna-Maria. Vi ska intervjua en på abba till vårt arbete, ska bli spännande, det är sällan man gör utflykter till göteborg kl 9 en måndag (sällan jag är i göteborg över huvudtaget). Lär ju återkomma i ämnet! Eftersom denna intervju kommer att ligga grund för mitt arbete i två veckor framöver.

Jaaa, idol gick ju inte som jag ville heller.. Jag blir så trött.. För mig får snygg-erik gärna vinna, bara Johan åker ut nån gång. Tänk om han går till final???? Hemska tanke, då kommer nog inte jag se på den finalen. Det jag i sammanhanget inte förstår är varför folk röstar på honom (Johan alltså) för han sjunger ju inte så där värst bra och då måste dom ju rösta på honom för hans personlighets skull.. Kan inte förstå det heller, för hans personlighet är inget jag skulle vilja hurra för direkt, tycker han är direkt barnslig! Hoppas att inga Johan-fans läser min blogg, då lär jag ju få ilskna kommentarer!!  :P Nä jag tror att det blir en "dröm-final" mellan Erik och Markus! Det måste det ju bli, eller?!?

Idol rapportering

Jaaa.. Vad ska man tycka denna veckan..? För mig är det givet. ERIK ÄGER!!! Han va jätte bra idag. Markus är alltid nästan bäst. (om inte bäst). Men jag tror och hoppas att Johan åker idag. Det är på tiden. Felicia klarar sig en vecka till, men sen ryker hon me, så min teori om finalen kvarstår, Erik å Markus i finalen. Idag har jag skickat sms å röstat på alla utom Johan (jag ringde även en gång på Erik).. Stefan tycker jag e lite töntig som röstar på flera, men va fan!! Bara Johan åker ut e jag nöjd!

Ska nog läsa lite samhälle, risk och miljö nu i pausen.. brukar ha en tendans att somna annars i pausen.. Visserligen kan inte den boken håller mig vaken i någon större utsträckning men men,
Puss

Jag e hemma å boken e kvar i Halmstad

Ja.. Kan väl inte påstå att min dag igår va sådär värst lyckad.. Eller ja egentligen var inget fel förrän jag satt på tåget lite efter fyra och märkte att min bok, "Samhälle, risk och miljö", som jag skulle läsa i inte var med på tåget.. Min plan var att ha läst fyra kaptiel i den tills på måndag.. Nu har jag styrt up detta iaf, jag har varit och lånat boken på bibblan i Tranemo... Känns på något sätt VÄLDIGT onödigt att ha köpt den där förbaskad boken bara, nu när jag ändå har lånat den... Jaja, hur som hellst kan jag nog få läst dom där kapitlena nu tills på måndag.

När jag ändå var på utflykt till Tranemo passade jag på att handla lite mat. Köpte te, i sånna där trekanter dom gör reklam för på tvn. Det var nån Peach smak och oj vad doften av dessa små söta tepåsar fick mig att tänka på pepino peach (kan undra om drycken stavas så!?! kanske pepiño, nä jag vet inte). Har nog inte druckit det på en sådär sex år (inget jag längtar efter heller.. inte så gott tycker jag) men det fick mig att tänka på alla somrar i Varberg på min ungdoms gröna dagar (låter som om jag vore 100 år ju)... Det var tiden det :P (och frågan är om jag ens en gång druckit pepino peach i varberg, konstig doftassociation jag fick)

I morgon är det älgfest, spexigt värre! Nä nu ska det läsas lite till i boken..

Puss haj!

Åhh underbara...

..kaffe :P Såå gott att det inte är sant, tragiskt nog blir jag bara mer och mer beroende av det.. en dag utan och jag fungerar inte alls framåt eftermiddagen. Som idag, dricker kaffe först nu.. Slutade väl funka vid typ två kanske..

Jag och H-M har pluggat idag! Kommit en bit på väg tror jag! Kanske. I morgon ska jag försöka läsa ut de där kapitlen om Luhmann, Douglas, beck och giddens.. Dels till gruppuppgiften, dels till litteraturseminariet nästa vecka.. Dessutom håller jag på att bli lite förkyld eller nåt.. Vet inte.. Känner mig knas ( men mkt bättre nu efter kaffet ;)) Jag å H-M tränade pump innan idag med, skönt att röra sig iaf, det va länge sen jag gjorde det nu. Maja hade nästan halva passet idag! Hon e sååå duktig min maja! Instruktör på pump, det klarar inte vem som hellst, dessutom inte så bra som hon!

Nu skulle jag visst få besök här.. Sandrew å stina kommer! sen kommer sandra hit med en ny fåtölj! Skojigt! Kasslergratäng å mys här i kväll som det verkar! Mys pys värre!

Förresten behöver jag nämna att jag blev blöt på vägen hem i dag oxå?! Nä tänkte väl det.. under järnvägen är det värsta vattenpölen, djup å lång å det skvätte på hela mig, inte för det gjorde så mkt för jag va redan blöt av skyfallet som öset över mig men ändå :P

Hepp, nu ska jag se om jag hittar en liten liten slurk kaffe till så att koffeinbalansen blir totalt återställd :P
Puss

Mörker..

Ja.. nu märker man verkligen att det är mörkrets årstid.. kl är 16.00 och det har säkert varit så mörkt att lamporna varit tända i en kvart eller nåt.. Egentligen har jag inte så mkt emot mörkret, jag gillar hösten och dom fina färgerna och så.. Men i år är det för bövelen katastrof, bara regnar och regnar.. (eller brukar det göra så och jag bara har glömt bort det sen förra året...?!) Cyklade hem från skolan idag, jo men visst blev jag pisse blöt, samma sak sist, i onsdags..) Vill inte, vill inte , vill inte ha mer regn!

Åkte till halmstad med hanna å tilde idag! Sötaste tösen i världen tror jag! Dop på söndag. En i min klass som varit med barn födde barnet i onsdags.. I dag var hon i skolan igen. Och det syntes  inte ens på henne att hon födde barn för typ 5 dagar sen.. Imponerande! Jag å hanna ska nog hälsa på Lina och lilla nemi på torsdag, kul å se henne! Bebisar överallt nu för tiden ju! Jag får väl skaffa en jag med :P nä, det blir det nog inte tal om nu inte!

Usch! vad det regnar, jag får lust att krypa ner i soffan med en filt.. kanske gör det och tar med mig böckerna om Beck, Giddens, Douglas och Luhmann... Stor risk att jag somnar bara :P

Puss

Fars dag!

Idag är det fars dag, så då blir det till att åka hem till far å äta mat.. Jag ska baka kakor till honom nu tänkte jag, han får det istället för farsdags present. Lite fattigt kanske (men jag är ju fattig..) men jag tror han uppskattar det lika mkt som nån present. Har inte varit hemma i Mjöbäck på hur länge som hellst, säkert över en månad eller nåt. Mamma har köpt ljuslyktor som man kan hänga i fönstret så jag ska hjälpa henne välja vilken hon ska ha!
Igår var det full rulle hela dagen. Stefan gick upp kl 7 för att han skulle jaga men tjugo i åtta ringde hans pappa och tyckte att dom skulle stanna hemma för det regnade så.. så då kom han tillbaka och lade sig hos mig i sängen! Sen kom vi iaf på att vi skulle åka och köpa jaktkängor till honom så det gjorde vi och vi tog även en sväng förbi lager 157 (vilket alla andra hade gjort oxå, sjuk mkt folk). Köpte iaf en väska (fastnade med min gamla i cyklen i måndags.. så den är alldeles oljig nu..  ) och två toppar från koola anna. Sen på kvällen va det kalas för stefans mamma, kul att träffa alla, det var länge sen! Av ngn konstig anledning så kom vi in på en diskussion kring miljö, miljöförstöring osv..  Märkligt hur jag i alla sammanhang hamnar i den diskussionen nu för tiden... sedan jag började läsa kursen arbete, teknik och miljö i måndags har jag pratat miljö med alla typ... det är väl visserligen ett ämne som "ligger i tiden".. Och jag lär säkerligen återkomma i ämnet här.

nä, nu blir det muffins å saffranskaka-bak här.. tänkte försöka hinna plugga lite oxå.. tveksamt om det hinns med...

Puss

Bebisgos å Älvsered

129941-6

Här e söt-bebisen jag gosat med idag. Hon skratta och skoja å va såå glad! Nästan hela tiden! Jag har alltså varit och hälsat på Hanna och Tilde idag. Mysigt värre! Vi åkte på utflykt till Älvereds shoppingcenter, och jag shoppade en mössa, ett fars dags kort å äntligen ett svart fat som jag kan pynta lite på å ha i min hall! Blev jätte nöjd! Kommer bilder på mitt pynt å min nya söta mössa här snart..
Nä nu är det dags för att steka älgfärsbiffar! Mums, mums! Fredags mys med idol, har jag varit med om det förr?! ja typ varje helg men det är ju även veckans höjd punkt =)
Puss puss

129941-7
Jag å min mössa :P

129941-8
Fint va? Äntligen mitt svarta fat!

Tjejerna

129941-5

Här är tjejerna på trappan tills Stinas hus.. (denna bilden skulle väl legat med förra inlägget men jag kom inte riktigt på hur man gjorde... :P)

Roadtrip

129941-4

Idag har jag varit på roadtrip till flyinge med Sandrew å Anna. Bilen med den öppna dörren är den "röda faran" vi åkte med! Vi åkte och hälsade på Stina i hennes "land". Så trevligt så!
Efter att jag kom hem vid halv sju så har jag haft ont i magen hela tiden, undrar om jag håller på att bli sjuk eller nåt, fryser och svettas om vart annat samtidigt som jag har ont i magen. Knas.. Har även försökt läsa allt som vi ev skulle ha läst till i morgon oxå.. typ 56 sidor... orkar inte med dom mer just nu.. om Oljepalmen.. visste inte ens vad det var innan jag började läsa (och jag som trodde mig vara lite allmänbildad).
Min hanna kommer inte i morgon, så det blir tåget hem. Jag tror jag åker och hälsar på dom på typ fredag, ska försöka hälsa på Linas lilla bebis med (nemi ska hon heta.. Mamma hade för övrigt pratat med en som var född -24 och hete nemi på jobbet idag... Kan det tänkas klassas som onödigt vetande.. ?!?) Hanna kommer nog hit på måndag i stället och då kan jag kanske åka ner med henne hit istället!

Stefans mamma fyller år i dag så vi säger Grattis på födelsedagen till henne!

blommor

blommor

Så här fina blommor fick jag av Stefan när han kom ner i fredags. Fick ett jätte gulligt kort oxå, han e bra söt min Stefan! I fredags var vi ute och åt mat här och sen åkte vi hem till Håcksvik.

I lördags skulle Stefan spela fotboll på borås arena så jag åkte med och gick i affärer på knalleland i en timme och sen kollade jag på matchen, mot Ambjörnarp och Kindaholm förlorade, illa illa! Men i alla fall så innan Stefans och deras match så tränade elfsborg, massa guliganer var och hittade! Häftigt, och sen vann dom ju guld igår, oxå väldigt häftigt! Camilla skickade ett mms från arenan.. Åhh, där skulle man vart!

Ja, vad gjorde jag igår tro, jo jag målade sju ramar svarta, nästa projekt är att hitta något att sätta i dom och sen sätta upp dom på väggen! Håller ju på med ett tavelkollage, vet inte om det kommer att bli så bra egentligen, men jag måste göra nåt åt min katastrof vägg, eller egentligen katastrof-halva av stora rummet. Lägger nog ut en bild när kollaget väl är färdigt, men förvänta er inte det före jul :p
Sen kollade jag ju givetvis på elfsborg-djurgården på tvn. och efter det åkte vi och köpte pizza i tranemo, vi var tvugna att handla lite oxå, hade inte bröd eller nåt hemma!

I dag ska jag till skolan kl 12. Kommer väl antagligen få bråttom fastän jag har så gott om tid nu. Blåser gör det oxå, låter som att huset ska blåsa bort. Sen i kväll blir det pump tror jag, e ju alldeles ensam här så nåt måste jag hitta på!

I morgon ska jag och sandrew åka till Lund och till Stina, och hämta hem henne igen. Hon har ju opererat sig så nu får hon gå på kryckor ett tag. Stackarn, men hoppas det blir bra!

På onsdag kommer kanske Hanna & Tilde hit! Då åker jag med dom hem tror jag! Känns konstigt att va här nere så mkt som jag va i förra veckan. Så nu åker jag nog hem tidigt denna veckan...

Nä, dags för den andra frukosten för dagen tro?! japps, så är det!


Puss haj!


Tilda

Tilda

Detta är våran baby här i Halmstad, jag är så stolt över henne för hela vecka har hon varit snäll mest sovit på både dagar och nätter och inte kissat på golvet en enda gång, vilket var väldigt länge sen sist. Hon e lite knas, den där kissen! Men i natt spydde hon visst, äckligt men det gör hon väl inte med mening iaf tror jag. Om hon ser lite statisk ut så beror det på att hon ser en hundvalp och hundar tycker INTE Tilda om. Hon sätter sig på diskbänken och reser ragg och fräser tills hunden gått ur lägenheten, rätt kul att se faktiskt! =) nä nu ska jag försöka fördriva ytterligare lite tid innan min älskling kommer hit!!

Äntligen klaaaar!

Då var det stackars arbetet inlämnat,  ojoj vilket slit för nästan ingenting. Eller ja.. Vet ju inte ens hur det gått. Hoppas, hoppas det gått bra! Så nu är man sådär lagom trött efter denna veckas något hårda anspänning. Stefan kommer hit sen så ska vi gå ut och äta i kväll, mysigt, men jag e ju hungrig redan nu.. Nä det blir nog resterna av spagetti och köttbullar om en stund här.. Kanske lite tidigt med lunch redan, men var man uppe kl 7 så var man. =)

Sicken vinter det har gått och blivit ute, konstaterade på vägen till skolan att mina nya vinterskor inte är ett dugg varma, inte bra, inte bra! Jag som fryser så lätt! Ska nog gå ner på stan sen och se om jag hittar några mysiga vantar och nån mössa för min mössa är kass märkte jag oxå på vägen till skolan!

Vad händer i helgen? Jag vet inte, stefan spelar fotboll på Borås arena i morgon, men jag har ingen lust att åka med.. Känner itne alls för att stå ute och frysa fötterna av mig.. Vad ska jag hitta på? mamma pratade om att dom skulle till mormors grav, men jag har ingen lust att åka med dit heller, förresten är nog både mor å far förkylda och det vill jag INTE bli. får väl se vad jag hittar på, något mysigt blir det nog!!

Pratade med Stina i går förresten, hon hade mått jätte dåligt efter operationen och haft jätte ont, men det hade varit lite bättre i går. Skönt det! Jag å Sandrew ska ev åka och hälsa på henne nere i Lund på tisdag, det hade varit kul.Sandra åker till england i dag (har nog redan åkt).. orättvist, vill oxå åka nån stans, eller vara  ledig ett par dagar för den delen.

Hej så länge!
Puss


Organisationsteori.. snart klar!

Hoppas, hoppas, hoppas att jag bli klart snart. Jag är såååååå trött på detta nu. Suttit framför datorn nu sen kl 7 i morse..  oj är det mer än tio timmar... ?! That´s life!

Jag å Stefan har varit tillsammans 4 år i dag! =)

Nä nu är det plugg som gäller, äta en smörgås kanske?! ja alltid hungrig ju! thihi

Snöoväder

Då har man varit ute och åkt en sväng i snöovädret. Usch! vilket väder, kallt å snöigt å blåsigt.  Bara för att det är första november behöver det inte bli snö ju.. det e helt ok men vanlig fin höst, om nu inte denna snö får för sig att lägga sig, det e mysigt, men jag tror itne man ska hoppas för mkt på detta. Har säkert övergått i regn innan dagen är över.
Vad står det på dagens schema då? Jo PLUGG! Ska ta å äta min andra frukost och sätta fart nu. En kopp kaffe och sen blir det Hatch och pyramid boken igen! jag känner inspirationen komma.. Nu just nu! bäst jag skyndar mig innan den flyr!
Puss haj!