Lite sliten

hej hej!

Nu var det dags för uppdatering igen, det är ju inget kul att blogga om man aldrig hinner/orkar uppdatera den... Dom sista veckorna har gått i ett rasande tempo.. tror det blir så typ resten av året, men men.. Det ska kännas att man lever.. Jag har dessutom börjat känna mig lite halv-sjuk vilket inte är alls bra.. Ska ju till Åre på Lördag ju. Det är lite tragiskt men jag orkar knappt ens se fram emot det.. Hinner inte tänka, och så kan jag inte åka skidor heller.

Dagen har varit mkt slapp på nåt sätt.. Stressad i huvudet, behöver inte plugga så mkt, knappt nåt mer alls.. Kan inte slappna av riktigt och alla här omkring pluggar i hjäl sig för tillfället... Ett djupt andetag..Pust.. Nu känns allt bättre!

Tänkte lyxa till det me Våfflor i kväll, åh längtar massa! Dock betyder det att jag måste ge mig ut å handla ingredienser.. Vill inte, kallt som faaaan ute! Men kanske får jag ta mig i kragen.. ååååå vad gottit me våfflor!!

I morgon är det opponering som gäller..Vi ska opponera på tre arbeten samt diskutera och presentera vårt arbete för de andra grupperna.. Är faktiskt lite rädd för opponeringen.. Usch! Otäckt!

Nä nu ska jag ladda ner lite musik tror ja! Kommer visa bilder från helgen här senare. Jag orkade inte ta några bilder,alla andra gjorde ju det så jag kommer nog få några ändå snart!

Puss

Fredagsrutin

Idag är det fredag, om nån inte märkt det.. Dagen har ägnats åt lite allt möjligt...
Jag vaknade tidigt idag oxå (har gjort det varje dag denna veckan...måste vara för att det är så ljust ute..), 06.45 lät det som om nån försökte rivaner vårt hur eller göra inbrott eller nåt.. Jag var tvugen att gå upp och kolla läget och då var det några på ett företag ett par hus härifrån som lastade plåt på en kärra.. Jaja.. Jag gick å lade mig lite igen.. Men sov inte mer..

Sen försökte jag plugga lite, och sedan åkte jag till Svenljunga och lämnade tillbaka boken som jag lånat på bibblan i Svenljunga.. Den skulle lämnats tillbaka i onsdags, men det fick bli idag.. Handlade lite på systemet och ICA oxå.. Alltså fredagar är den sämsta dagen man kan handla på. ALLA handlar då... Och jag gör samma misstag typ varje fredag... När jag blir stor och får ett mer strukturerat liv ska jag veckohandla en annan dag än fredag! Efter att jag kommit hem från Svenljunga gick jag en promenad, och överskattade det fina vädret idag igen.. Det var inte alls så fint som jag trodde, blåste kallt som bara den... Fick halvspringa för att inte frysa.... Innan jag gick ut läste jag på nätet att våren skulle försvinna i gen i helg, därför passade jag på att gå ut, funderat på att ta med mig mina stavar, jag har ju faktiskt aldrig använt dom. Men så blev det inte. Väder här redan vänt, regnar och det blåser massa. Uscha!

Efter promenaden pluggade jag lite lite till. Och sen kom Stefan hem så då lagade jag mat,kyckling enchiladas, mkt gott. Och så drack vi lite vin.. Och kolladre vi på Let´s dance, det är så som vår fredagsrutin ser ut. Tycker verkligen tv4 har lyckats med sin fredags underhållning, både Let´s dance och Idol är helt i min smak! Hoppas Lasse åker (har jag skrivit det förr..??), jag håller på Tobbe och Martin faktiskt.. .Även om Erica är bra så bjuder de andra så mkt på sig själva och visar mkt känslor.

Just nu pratar dom på TV om att det ska kanske ska bli godisförbund på nån skola i Norrköping.. När jag gick på låg och mellanstadiet åt vi ALDRIG godis. Vi fick absolut inte ha med sig godis till skolan. Jag vet att jag hade glömt några tabletter av nåt slag, typ tablett-ask, i min jackficka i sexan och var så rädd att nån skulle komma på mig med att ta med mig godis att jag övervägde att slänga godiset... Minns inte hur jag gjorde, men åt det gjorde jag iaf inte. På högstadiet var det mer godis, då kunde man ju köpa godis i simhallen och uppan.. Men jag har aldrig ätit så mkt godis, nu har jag ju inte ätit en enda bit sen nyårsafton, det är jag stolt över!!!!

Börjar känna mig gammal... Har ju nattliga svettningen (inte så ofta nu för tiden, men typ från sommaren till jul iaf...) a´la klimakteriebesvär.. och nu har jag ett tag känt att jag blivit väldigt stel i ryggen.. Svårt att stå upp och ta på mig skor och sockor. denna veckan har det verkligen blivit mkt värre.. Känner mig jätte stel och trött i ryggen.. Jag undrar varför.. Kan vara att jag ständigt släpar på min tunga dator + massa böcker.. Har en känsla av att jag strechar alldeles för dåligt efter träningar.. Jag vet inte.. men måste försöka göra nåt åt det.. Känns som att sånna här problem inte borde komma när jag är så här ung, men men. Kroppen är det viktigt att ta hand om, träna å äta rätt.. Jag blir så trött! Aldrig bara vara utan ständigt tänka på vad man borde....

I morgon har jag fullt upp, igen. Jag ska laga mat till fjällen, baka bullar, plugga.. Laga lunch...och åka till Växjö!! :D

Nu e det strax sov dags här,Stefan har sin vanliga (fre)dagsrutin, sova i soffan!

God natt & puss!

Så trött, så trött

Sitter här och surfar lite... Hittar inget speciellt.. Letar inte efter ngt heller.. Är trött, ,,,,,,dels för att kl är snart 22, (vilket innebär att jag är trött), dels att veckan har gått i 110 km/h. Eller egentligen inte men dagarna har varit såååååååå långa.. Även om det händer att jag pluggar närmare 8 h en dag så är det ovanligare att jag är i skolan och gör det så länge... Men det har jag gjort mån-ons denna vecka.. I dag var det bara 4 h, men det räckte till och sen packade jag ihop mitt liv igen och begav mig hem till Håcksvik. Så det är där jag befinner mig nu..

Igår kväll så gick jag å tjejerna till B&B och drack en öl och spelade biljard. Det var längesen jag skrattade så mkt. De andra skrattade med massa, mestadels åt mig men jag kunde nästan hålla med om att jag var roligt dålig.. Typ jag försöker träffa den blåa, men jag träffar den gröna på andra sidan bordet ist. Det kom många sköna kommentarer under vår lilla turnering (som förövrigt inte mitt lag vann en enda gång..! På fyra försök...)
Stina: "Bordet rullar... "
Och allas ständiga kommentar var "Du tur", "Jag tur", "Mia tur" osv, när det var någons tur. Detta eftersom Alva två år sagt så ett par gånger häromdagen!! Tjaa, synd å säga att vi är mogna,men skoj va det!! Snäckan i Idol var där på B&B och spelade biljard oxå. Tufft å se en "kändis" live en vanlig onsdag kväll.. men det var ju inte direkt så att vi sprang benen av oss för att få autografer... Det kom fram två killar till vårt bord med.. Mitt i vår första runda frågade de om vi inte va klara snart.. och ville ha möta världsmästarna (dom då alltså).. Om det skulle räknas som nån form av raggning tycker jag det var väääldigt konstigt.. Och om de vara för snåla för att spela själva så.. tjaa vet inte.. knas-pojkar va det, men dom försvann väldigt fort efter att vi dissat dom totalt. 

På lördag är det lite fest i Växjö!! Då ska jag dit. Men vi åker hem på kvällen/natten igen tror ja.. Kanske e långt men det är väldigt skönt att vara hemma på söndagen. Då ska vi på ett födelsedagskalas, och så kommer jag behöva plugga lite..

och nästa lördag/söndag bär det av till Åre. Kul!!! men hinner inte tänka på det så mkt.. Jag ska laga två omgångar med mat till 11 personer och ta med mig, nån som har nåt förslag på vad man kan laga?? Jag hade tänkt laga kasslergratäng, men sen vet jag inte mer....
 
Åhhh, så trött, men nu e det nästan lagligt att sova.. Stefan har sovit i soffan i typ två timmar edan så jag får väl väcka liv i honom och kolla på sporten 22.03 och sen blir det sängen. Sköööönt!

Puss puss

Matklocka

Läste att kikki danielsson ska skaffa sig matklocka, en sånn som skalman har!! Mkt bra grej tror jag.. Äta regelbundet är nog A och O oavsett om man är överviktigt eller inte. Alla mår nog bra av det, iaf ja! Hade inte varit fel att ha en sånn.. Min sånn får gärna ha sov grejen med.. Så jag får sova sålänge jag behöver... Jag har ju nästan en inbyggd trötthetsklocka dock. Blir trött runt tio oavsett när jag går upp på morgonen...

Värst vad jag bloggar om kikki helt plötsligt, två dagar i rad.. Låt det inte bli nån vana bara :P

Puss

Helg

Då är det helg. närmare bestämt söndag. Skönt med en lugn helg (som om inte nästan alla mina helger är lugna..), lite uppladdning inför en vecka som jag tror kommer innebära helt sjukt mycket att göra.. Kommer säkert inte hinna blogga nåt.. Det tar faktiskt rätt mkt tid å blogga, speciellt om man lägger in bilder å sånt.. Och nu i veckan lär det bli plugg så det står en upp till öronen. Vi får väl se, hoppas det blir bra iaf, vår fina ledarstudie, sedan har vi en rapport på produktionsspelet på tisdag som vi tänkte skriva..

Igår, gjorde vi inte så mkt.. Åkte till Tranemo och handlade mat.. Åt lunch, glodde på TV.. Pluggade lite.. Åt middag å kollade på melodifestivalen. Jag tycker The arks låt e jätte bra faktiskt, frågan är hur den funkar i Finland, jag tror på antingen kanon bra eller katastrof-dåligt, inget mittemellan. Jag höll lite på The Ark  och Andreas Johnsson innan. Sen gillar jag måns med (tycker han e sjukt snygg faktiskt.... och med ryckade låt) och Sebastian, som jag trodde skulle få många fler poäng (kanske lite fel forum för hans låt..?) Sarah Dawn Finers låt var oxå bra, gillade den verkligen men trodde liksom inte på den.. Och så härliga Marie Lindberg, tycker låten är fin, räcker ju inte till internationellt, men det är så härligt att se sånna vanliga människors glädje och lycka, som hon verkligen utstrålar! Floppade gjorde ju Anna Book och Tommy Nilsson, knappt inga poäng alls, inte så förvånad(det säger ju allt om standarden på första delfinalen).. Tyckte även att det var lite lätt pinsamt när gamla melodifestival människor skulle upp och säga poäng, jag var helt säker på att Kikki skulle göra bort sig totalt.. (har jag förutfattade meningar tro..?) och Carola, snälla ta bort henne, hon är för mkt. Suck... Gillade Carola förr, typ 80 talet me Mickey, Tommy, Främling och fångad av en stormvind (kanske inte var på 80 talet iofs..?)men alltså nowadays är hon för mkt... Om hon gör comeback nästa år igen i melodifestivalen (läste att hon skulle göra det...) så hoppas jag VERKLIGEN att hon inte vinner.. Inför nästa år hoppas jag förövrigt att David Hellenius (heter han så?? Let´s Dance David iaf) blir programledare för hela grejen, Han ska gärna vara med någon, varför inte Agneta Sjödin som  Let´s Dance? Eller Peter Magnusson, som han ledde Idol ihop me första gången.. (fast tycker nog att Peter är lite för mkt emellanåt..)..
Nog om melodifestivalen.  GO THE ARK!!
Efter den igår så kollade vi på El classico, sicken match.. Bland de bättre (nja... bra vet jag inte men händelserik).. Barcelone- Real Madrid 3-3.

Idag har vi än så länge inte gjort så mkt... Eller ja, vi dammsög och torkade golven här.. Och har ätit nån variant av lunch.. Stefan kollar på nån film som verkar totalt värdelös på TVn medan jag passar på att blogga lite. Ska nog försöka plugga lite.. Men har svårt me motivationen och veta var jag sa börja...  (ska skriva om motivation för övrigt.. :P) Kl 15 är det visst Inter-Milan på nån kanal vi har här, så det ska vi nog se.. Om jag inte minns fel så var föra mötet mellan dessa lag något alldeles enastående bra match. I morgon bär det av till Halmstad me tåget från Smålandsstenar. Har inte bestämt när jag ska åka hem än, beror ju på hur det går med skolarbetena.. Det börjar dra hop sig till Åre med.. Usch jag hinner inte ens tänka på det.. Lite nervöst är det allt.. Jag vet ju att jag kommer vara sämst på att åka skidor, men det där med motgångar e inte min grej..Kan hända att Stefan får känna av det under resan.. :/ Nä, jag klarar mig säkert, får väl gå i skidskola annars.. :) eller åka pulka.. eller kanske längdskidor, jag har ju faktiskt tänkt åka vasaloppet nån gång i mitt liv, så jag kanske behöver börja öva.. har ju inte åkt skidor på det hållet heller på säkert tio år.....

Hepp, nu ska jag nog plugga lite..

Pussar i massor.


Lite bilder

Hade ju bebisbesök förra veckan, måste ju visa bilder på den glada lilla tösen!!


129941-56

Bebisen å mamma (dvs Tilde å Hanna)

129941-55

Tilda försökt visa att hon faktiskt kan leka lite nuför tiden fastän hon är steriliserad.. Fast det var bara ytterst lite lek.. Mer typ peta i lådan.

129941-54

Frågan är om man borde visa så här fula bilder på sig själv....  Men det var lite roligt, verkligen inte men ingen att jag skulle gäspa som en tok. Hihi

129941-53

Det hjälpte med kaffe innan, huvudet blev bättre.. Fast jag fick inte gjort så mkt ändå.. Fick veta att jag fick vg på arbetsrätten, så sjukt glad för det! Trodde aldrig det!!!!
Stefan har öroninflammation och ska äta pencillin nu.. så kan det gå!

Puss

Segt

hej hej!!
Tänkte bara kika in en kortis, jag sitter här å har lunch i min ensamhet i håcksvik. Äternån gammal kasslergratäng jag hittade i frysboxen.. har inte riktigt kommit fram till om det verkligen var särskillt gott eller inte.. Men huvudsaken e ju att jag blir nåt i närheten av mätt iaf.

Jag försöker pluggen en dag som denna, det behövs, börjar få bråttom, men det går inte.. Är såååå segt i huvudet.. Haft mkt ont i huvudet på sista tiden. Vet inte om det är någon förkylning eller nåt som spökar...  Eller om jag ser dåligt eller nåt.. Ska dricka lite kaffe som en sista utväg sen.. Kaffe är gott :)

Stefan e ju inte frisk än heller.. Han hade jätte ont i örat i går när han kom hem från träningen, tog en tablett, vaknade ett par timmar senare och låg och hostade ett tag (jag vaknade med) och stapplade upp i mörkret och tog mer tabletter för örat värkte så..( jaa, jag funderade på varför han inte hände ljuset på hela vägen, men men.. han slog i tån i sängen på vägen tillbaka med!) Sen vid halv fem eller nåt vaknade han (och jag) i gen och han låg å hostade och grejer fram tills hans klocka ringde.. 05.40. Alltså, det känns som om det är lite tidigt att behöva ha skilda sovrum (vill aldrig ha det egentligen), men jag behöver sova.. Det var samma visa hela förra helgen när jag va hemma med.. Han ligger å hostar och sånt på nätterna. Visst, jag tycker det är jätte synd om honom som aldrig tycks bli helt frisk, men det är inte riktigt normalt att ha hosta i typ tre månader.. man kan ju åtminstone gå å kolla upp det hos läkaren... I dag skulle han gå till doktorn med örat om han hann, han skulle bli färdig med nåt på jobbet först... jag blir förvånad om han hinner... och i natt överväger jag allvarligt soffan, frågan är om jag sover bättre där bara... Äsch, det går nog över snart!

Ska nog ta ett tag i plugget igen nu.. hmm. sugen, nä inte direkt. Trött ja! Borde kanske vila lite...?

Puss

Oj oj, dåligt me uppdatering här

va länge sen jag skrev nu. Hinner ju inte me ju...

detta får oxå bli en liten kortis.. så ni inte tror jag gått under jorden fullständigt..

vad har jag gjort sen sist??
 I fredags va Hanna å Tilde å hälsade på mig. Jag har kort från besöket som jag ska visa men orkar inte idag.. Vilde Tilde va i farten och en blomkruka åkte i golvet, men oj så mysigt, massa bebis-bus!! På kvällen var vi på kalas hos Stefans faster.

I lördags var jag och kollade på när Stefan spelade träningsmatch i Hestra.. Synd å säga att han va i form, han har inte träna på en månad,.. De hade dåligt lag, och det var jätte kallt ute.. Funderade på vad jag gjorde där.. Men men.. Nu e säsongen i gång igen å det är alltid kul! Sen slöade vi i soffan å åt pizza och senare på kvällen åkte vi till några kompisar som vi itne träffat sen typ midsommar och kollade på andra chansen. trevligt å träffas.. Stefan blav lite väl full bara.. Sånt som händer.

I söndags gick jag upp jätte tidigt för att kolla på vasaloppet så jag låg i soffan halva dagen å kollade på det. Lagade ugnspannkaka till lunch och sedan röjde vi ur i en massa garderober för att Stefan ska få plats me sitt vapenskåp som han precis skaffat.. Slängde två stora papperskassar me kläder gjorde vi.. Eller slängde å slängde, vi ska ge dom till mamma så får hon vidarebefodra dom till insamling till Vitryssland i Mjöbäck. Sent på kvällen åkte jag ner till Halmstad me tåg.

Måndagen gick i pluggandets tecken. Kl 9 träffade jag gruppen för att plugga i skolan.. Satt me dom till tolv, satt själv sen till 4 i skolan, åkte till statsbibblan å fikade me mig själv å sen pluggade vi lite till och gjorde intervju till ledarstudien på kvällen. kom hem vid kl 19, helt slut i huvudet.

Idag har vi haft information om den valfria terminen, jag har nog nästan bestämt mig.. HInner väl ändra mig tolv gånger.. Det är ju så mkt spännade som finns att läsa.. Kommer läsa JÖKEN i sommar, och i höst antagligen företagsekonomi och projektledning (5p på distans)... Men som sagt lär jag hinna ändra mig tolv gånger innan det är dags att söka. Sedan hade vi en jätte spännade laboration, egentligen skulle jag vilja redogöra för hela här, men jag orkar itne det just nu. kanske kommer en annan dag, typ i morgon. Måste säga bästa lektionen på länge! Sedan har jag tränat combat, sjukt jobbigt idag igen. Och sen har vi varit hos Sandrew å kollat på dr House. Bra avsnitt idag.

Nu e det sova som gäller.. Trött som bara den å ska till skolan kl 9 i morgon igen. Vet itne om vi egentligen har så mkt att göra i skolan.. Men det känns lite hektiskt för tillfället, men det är ju bra, det är ju plugga jag är här för. Ska även köra pump i morgon kväll va tanken. Nytt pass alltid kul, men jobbigt.

God natt å puss