Fullt upp

Helgen har varit väldigt upptagen. I går träffade jag Lina och hennes nya bebis Noel. Ja, jag träffade ju Nemi, Mattias, Hanna och Tilde oxå. Mysigt, träffas alldeles för sällan. Kommer kanske en bild eller två sen..  Efter det åkte jag till Mjöbäck, och åt lunch där. Stefan var där medans jag var hos Lina och bytte däck på mor och fars bil!  Sen bar det av till match i Kinnahult. A-laget hade seriepremiär, vinst med 2-0 Gött. Efter det blev det mat i Mjöbäck igen, mamma fyller år i morgon så vi "firade" henne lite.

I dag har det varit konfirmation för Stefans kusin. Och sedan hade damlaget seriepremiär, utan mig. Väldigt väldigt besviken över att jag inte fick vara med, div strul på vägen. Men huvudproblemet var ju att jag inte var spelklar. Illa! 1-1 blev det, jag var och kollade på matchen. Relativt rättvist måste jag säga.

Ja, det var väl helgen det..

Annars så är jag så himla trött på allt strul nu för tiden!

Halmstad i morgon..

Puss


Fredag

Seg dag, svårt att ta tag i något vettigt.. Men har väl fått gjort lite iaf, pluggat lite, varit i Tranemo och handlat (var ju tvungen att hitta nåt roligt att köpa till min mamma, som fyller år på måndag, vi ska dit i morgon.. Det blev dock bara en blomma.. ooops, hoppas inte mamma läser detta, dock ganska säker på att hon inte gör det)... Hatar att handlar på fredagar, alla andra gör det då. men jag har liksom sällan tid att dra i väg och handla, hade det inte idag heller, men nöden har ju liksom ingen lag... var tvungen.

Ikväll blir det nog mys här. Ska strax sätta i gång och laga mat, Stefans pappa skulle komma ut och käka och kolla på film...


Kom på en gullig grej som min pappa sa sist jag var hemma hos dom... Vi pratade om att det var många som skilt sig i Mjöbäck, fastän de kanske varit tillsammas och gifta 20 år.. iaf, i sammahanget så sa pappa att han och mamma kompletterade varandra så bra, dom skulle inte klara sig utan varandra! Det tyckte jag var gulligt, och dessutom väldigt oväntat att pappa säger en sånn sak..

Nä nu är det dags för mat!

Puss

Kan det bli bättre??

Jaa, det har ju verkligen varit sååå himla fint väder nu ett par dagar, UNDERBART! När skulle åka tåget hem från Halmstad i måndags stod alla utanför tåget och nöjt av solen. Många åt glass, så även jag (dumleglassen var inte ens värd hälften av sina 17 kr men men, glass är ju skit dyrt nu för tiden). Efter ett tag insåg jag att alla stog utanför tåget för att tåget var trasigt och vi inte fick komma in, men nöjt gjorde vi allihopa, ända tills vi fick åka ersättningsbuss hem. Det gick efter ett tag rätt smidigt men buss är ingen hit.....

Jag har suttit lite ute i solen och pluggat nu de senaste dagarna, tyvärr lite för mycket störande moment för att verkligen kunna koncentrara sig här, dagis barn, barn som sparkar fotboll, maskiner som sopar grus.. men huvudsakligt problem är att jag måste ha med mig datorn ut nu, och det är sååå svårt att se något på skärmen i solen.. =(

Men iaf, visst har jag det mysigt och kan det bli bättre (ok,liiiite varmare skulle inte skada)

image196


                 

Dock saknar jag Trollis, ingen annan stans kunde man plugga så bra ute!! På det kära däcket! Hittar ingen  bra bild därifrån, är nästan säker på att jag har någon, för jag bloggade mycket om däcket för ett år sen! Ja ja, tror nog det ser ut ungefär såhär i trädgården där, snart i vart fall!


image200

Åter till plugget.... vill inte...

Puss


Inte vaknat

Oj oj vad trött jag känner mig idag, trots det fina vädret! trodde knappt jag skulle kunna ta mig ur sängen i morse.. Än har jag inte satt i gång med något viktigt (dvs plugg) men det är på gång, snart...

I vi spelade match igår, mot p14.. Det värsta jag vart med om typ. Så himla jävla värdelöst dåligt! Dels från min egen sida, dels från resten av laget. Vi förlorade med 4-0 tror ja.. Om jag här ska gå in på en analys om varför det gick som det gick så tror jag att det handlade om inställning, som så ofta i fotboll. Vi skulle träffas precis innan matchen, hade inte matchkläder på oss (det hade dom vi mötte), hann knappt värma upp och sedan var vi 22 spelare, alldeles för många. jag själv kände mig lite stressad över allt detta... Ja ja.. En vanlig träning hade gett mig mkt mer, jag spelade kanske 20 minuter av matchen.. Så jag tog på mig joggingskorna när jag kom hem och sprang en runda. Sedan så är jag troligtvis inte spelklar (registrerad för klubben) till seriepremiären på söndag. SÅ JÄVLA DÅLIGT! Men det sista är nog inte sagt i den frågan än.

Nog om det, det är plugg som gäller här annars! Mest hela tiden. Men jag har redan nu bokat en en kaffe ute på trappan i solen om en timme, och jag har inte ens börjat plugga än.. Illa. men jag kanske ska sätta fart nu så jag får lite gjort innan min kaffe paus.. Japp då var det bestämt.

PUSS HAJ!

Bäst före

Stålande väder ute i dag oxå, vilket gör att jag inte tänker sitta inne. jag har börjat med att städa bilen inuti. Behövligt, behövs dock ännu mer utanpå, men det är inte riktigt på mitt bord i arbetsfördelningen här hemma.

Iaf, jag åt pannkakor till lunch idag.. Så kollade jag på syltens bäst före datum: 20072008. lite förvirrande tyckte jag allt, men efter att ha funderat på om sylten gick ut 2007 eller 2008 så kom jag fram till att bäst före datumet borde vara 20 juli 2008.. tror dessutom inte att jag haft sylten så himla länge, och datumet blir väldigt konstigt om det skulle vara årtalet 2007...

Stefan jobbar idag, så jag får sysselsätta mig bäst jag vill, trots att det är Söndag. Igår bytte vi vinterdäck på bilen och sen spelade stefan match här i håcksvik som jag kollade på. Såååååå himla härligt väder var det!. Perfekt att kolla på fotboll i! Sen vann dom mot burseryd oxå, det kunde ju inte bli bättre liksom!

Nä nu får jag ge mig ut igen, ett land eller två behöver rensas.

Puss


Sommarjobb

Jag har iaf fått mig ett sommarjobb nu. Fem veckor i sommar, så får vi se vad som händer sen. Skönt att veta lite vad man ska göra! Kul att jobba med Camilla oxå! Det gjorde vi ju nästan i Borås oxå, eller vi hade i vart fall lunch ihop i bland :P

Sedan har det blivit en jätte söt liten pojkbebis hos
Lina och Mattias. Kolla in så söta dom e! Noel ska han heta med. Nemi och Noel, klockrent ju!

Igår var jag och mamma i Ullared. Handlade en massa grejer.. eller inte så jätte mycket men dyrt blev det... Även fotbolls träning i går kväll, men hela 21 tjejer på träningen. Inte illa!! Har nog faktiskt aldrig varit pånån träning med så många på. Skoj skoj, dock har jag en liten stukning i min vänstra fot som INTE tycker att det är nån bra idée att spela fotboll. Det tänker INTE jag bry mig om. På med tigerbalsam och kanske en lite tejpning så är jag fit for fight igen. Vet dock inte om jag tycker det ska bli sååå himla spännande att möta P 14 i en intern match på tisdag.. Förlora är ju liksom inte ens att tänka på....

Idag ska jag städa, det är så schemat ser ut, men med mitt tempo idag lär det väl inte bli så....Jooo, Hanna jobbar på att peppa mig allt hon kan  över msn. Bra jobbat!

Hänga tvätt kanske?!!??!

Japp, puss hej!

Svårt me rubrik

Ibland är det så svårt att komma på en passade rubrik. Så var det idag.

Tre så saker tänkte jag berätta bara:

1. Har hört ett rykte om att en bebis ska vara på väg att se dagen ljus snart. Spännande, kämpa på! Undrar så vad det blir för bebis...

2. Cellprovet jag gjorde för två veckor sen var helt normalt. Skönt.

3. Jag har sökt ett jobb idag.

Det var väl det, nu är det dags att hänga tvätt och sen till plugget igen.

Puss

Drömmar

För ett tag sedan drömde jag att jag var med barn, jag tom födde bebisen. Hur lätt som helst, det var som om en varelse som såg ut som en gräshoppa kom ut ur mig, sedan vecklade varelsen liksom ut sig och då var det en bebis! En pojk-bebis dessutom. men det gjorde inte det minsta ont, och gick vansinnigt fort, typ två minuter. Jag skulle döpa bebisen till Filip (aldrig någonsin tänkt på det namnet innan vad jag vet men men..). Där nån stans vaknade jag.

I natt drömde jag att jag var med barn igen.. Det var inte lika detaljerat denna gången, men med barn var jag och det var nog dags att föda bebisen.. Det gjorde ont. Sen vaknade jag typ.

Undra vad detta vill säga mig?!?! Kanske att många i min närhet är med barn,vad vet jag? Väldigt ovanligt att jag ens kommer ihåg mina drömmar, än mindre att de handlar om samma sak så här. Drömmen i natt kan ha sin förklaring, för jag har haft ont i magen nästan hela tiden sen i fredags. Så där ont i magen som jag har då och då, och har haft då och då sen jag var elva, tolv år. Det var väl det jag kände i drömmen kanske..  (tror ju inte att det kommer kännas så när det är dags att föda ett barn nån gång, men drömmarna kan ju få i hop de mest konstiga sammanhang.)

Annars är jag tyvärr väldigt stressad och orolig just nu.. Det är väldigt mkt i göringen. För en gångs skull tror jag faktiskt att jag kan koppla magsmärtor till just stress och oro. Annars brukar jag aldrig kunna se några samband alls. Det är uppsatsen, jobb, framtid i allmänhet som det funderas över.

Dessutom har jag funderat på det där med att få en andra chans.. Ska alla få en andra chans? Förutfattande meningar och sånt. Dels är det ju den där 42 åringen som mördat stackars Engla.. Jag funderade länge på hur misstankarna mot honom egentligen såg ut, om han bara för att han dömts tidigare och råkade befinna sig i området blev misstänk. Men så var det inte har det visat sig, det var mycket värre än jag kunnat tänka mig. (Kl 21 tänder vi ett ljus för Engla). Denna människa har ju fått en andra chans kan man säga, efter tidigare domar osv. Rätt eller fel? En gång idiot, alltid idiot? I detta fallet är ju svaret just nu givet. Jag har även funderat på detta i ett helt annat fall nu i min närhet bara den senaste tiden. Hur handskas man med fördomar utan att vara naiv eller dömande på för hand? Förtjänar alla en andra chans? Förtjänar alla EN chans åtminstone utan att bli dömd på förhand?

Ja djupa funderingar... Svårt!

Nu ska jag försöka ta hand om min mage ett tag.. På nåt sätt. I morgon är det Halmstad som gäller! Nu ska det skrivas ihop ett litet cv...

Puss


Intervjuer

Hej!

Nu är våra intervjuer till uppsatsen gjorda. Det var verkligen en pärs. Våra intervjuer gick verkligen fort, för fort kanske. Men det va ändå jobbigt. En koncentration man inte är van vid. Men Himla spännande människor som vi har träffat och intervjuat iaf. Nu ska vi se vad vi kan få för resultat och analys av detta. Ett problem är att vår handledare ville att vi skulle använda en annan slags intervjuer än vad vi ville/gjorde... Det problemet får lösas med tiden..
men iaf efter intervjuerna igår hade jag jätte ont i magen och mådde allmänt kasst. Det blev bättre sen när jag kom hem. Nu mår jag rätt bra, har nog nån skit i kroppen tror ja. Ska och spela match i dag,i vårgårda, i snö. Får väl se vad kroppen tycker om det.

Annars flyter allt på.

Puss

Sökt utbildning till höstterminen

Nu har jag sökt lite utbildningar till höstterminen. Eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill/kommer göra så måste man ju passa på att söka. Frågan är ju bara vad... Det blev iaf:

1. Rättsociologi, halvfart 30 hp.
2. Psykologi: Rekrytering & urval, halfart 15 hp
3. HR-arbetet i teori och praktik, halvfart 7,5 hp
4. Psykologi. Arbetspsykologi, halvfart 15 hp.

Får väl se vad som händer men nu har jag nog iaf sökt kurser så det räcker till helfart på höstterminen i vart fall.. Eller det beror på..  Jag har även sökt rättsociologin som sommarkurs, vet inte om jag ska läsa den eller inte. Beror vad som händer på jobbfronten framöver. Alla kurserna är på distans. har bara prova att läsa projektledning på distans innan, vet inte om jag uppskattade den utbildningsformen riktigt, men om man bor här i Håcksvik så är distans ett väldigt bra alternativ. Det bästa faktiskt. Skulle verkligen behöva läsa arbetspsykologi någon gång oxå.. Kanske ska passa på till hösten...(halva klassen kanske hade sina poänger med att läsa arbetspsykologi på den valfria terminen....)

I morgon bär det av till Växjö för intervjuer till c-uppsatsen. Samma gäller på fredag. Usch, nervöst men ändå spännande! Det är nu det "riktiga" arbetet med uppsatsen börjar!

Trött som en gnu är jag oxå, efter en hel dag framför dataskärmen.. Dock varit väldigt flitig idag, så det känns skönt.

Puss puss 

Gillar att tvätta

Jo konstigt nog gillar jag att tvätta.. Tror tom jag har skrivit om det nån gång innan här på bloggen. Och tur är väl det för när både jag och Stefan tränar och spelar fotboll flera gånger i veckan blir det mkt tvätt, speciellt den här årstiden då det är underställ och massa kläder som gäller varje gång det är dags för fotboll. Har redan av verkat två maksiner idag, men det får räcka för nu är tvättkorgen heeelt tom!!

image195

Denna bilden säger mkt. Till vänster ser ni tvätt som är ihop vikt.. i bakgrunden i mitt min arbetsplats! (ni ser dock inte alla artiklar och böcker som ligger i soffan, under soffan, på golvet osv.) Och till höger/i mitten ser ni all min tvätt. Fint va??

Där bakom torkstället bor jag alltså på dagarna. Tyvärr tycker jag inte att diska är det minsta roligt så därför är köket belammrat med disk för jämnan, vilket gör att jag underviker köket så mkt det går.. Det händer att jag tar en sväng ut i köket för att hämta lite kaffe eller mat eller så på dagarna, men annars sitter jag mest bakom mitt fina torkställ (torkstället är dessutom modell större och väldigt stabilt, me like! Stefan köpte det när vi precis flyttat in, för typ 500 kr..  Ingen budget variant inte! Sen är det kanske lite tråkigt att vi måste torka tvätten i vardagsrummet, men sånt får man ta)

Dags för plugg igen! Grattis Hanna som klarade JÖKEN tentan!! Det var du värd gumman!

Puss

Feminina fotbollsskor

Värst vad jag bloggar nu för tiden! Måste ju bara visa mina nya fotbollsskor...


image193
(Nä, det är inte konstgräs, det är dörrmattan som vi har på baksidan, köpt på ikea för typ fyra år sen för typ 19 kr)

image194

Så här vid närmare eftertanke så är skorna väldigt tjejiga.. Kanske passar mig bra. Nä men jag köpte dom för att dom var sköna och till hyfsat pris.. det va visst fjolårets modell.. Det gör ju inget (ännu mindre eftersom jag inte spelade någon fotboll förra året)! Dessutom matchar skorna dåligt me gröna dräkter.. Ähh va fasen!! Får väl sluta kommentera andras skoval i framtiden bara :P

Dock är det en grej som tar överhanden över glädjen över mina nya skor.. Cilla och Linnea pajjade sina knän igår igen på matchen... Det är så himla surt! Så himla duktiga spelare borde inte råka ut för sånn skit!!!! 

Så va det med det, nya fotbollsdojjor, men dom får itne anbändas på hela veckan nästan. Kan inte träna i veckan, tråkigt. Funderade just på skillnaden mellan den träning jag gör nu och som innan när jag körde body pump och så där. Det går inte ens att jämnföra de träningsformerna. Även om jag råkade gilla bp på sin tid så är detta bättre! Framförallt för att jag knappt skulle träffa folk om dagarna för att det inte var träningar på kvällarna. Och fotboll när det går bra, det finns inget roligare! (säger jag för att vi vann med 2-1 igår.. :P)

Nä, slö och slapp i soffan som gäller!

Puss

Tygskor

Jag har vinterstövlar, alla andra flickor i Halmstad har tygskor... Å ena sidan hade jag frusit sönder mina fossigar i bara tygskor idag, och å andra sidan var det typ fem centimenter snö/slask hemma hos mig i morse. Typiskt.

Jaa, är i Halmstad för en dag fylld av plugg. Får se vad som händer här näst, mkt plugg i veckan, och antagligen till helgen oxå.

Manga kramar

C-uppsats, lathet och dåliga ursäkter

Jaa, det är ju pinsamt länge sen jag skrev nu.. Skäms på mig! Vet inte den egentliga orsaken men c-uppsatsen tar mkt tid. Väldigt mkt tid och kommer att göra så ända tills det här är slut, alltså till min skoltid är slut. För denna gången, förhoppningsvis. För den som är intresserad så skriver vi vår uppsats om vilka faktorer i arbetslivet som påverkar de positiva effekterna av semestern. Jag gillar ämnet, det är spännande faktiskt.

Vad gör jag mer än att plugga nu för tiden då?

Jo, jag sitter alldeles för mkt vid datorn. Hade inte datorn varit mitt viktigaste arbetsredskap för tillfälet så hade jag nog faktiskt övervägt att slänga ut den, den tar alldeles för mkt tid av mitt liv. Har precis testat att det tar drygt en timme att kolla över alla sidor som jag bara "måste" besöka varje dag typ.. Det är bloggar, facebook, bilddagböcker, resedagböcker, tidningar, mail osv.  Vääldigt viktiga sidor, eller inte. Jag besöker ju dessutom de flesta fler gånger än bara en gång om dagen oxå. Tror jag måste skaffa mig en stenhård datadisciplin. För mitt eget och min omgivnings bästa.

Jag har ju dessutom börjat träna fotboll, kanske har berättat om det innan lite grann. Men iaf. har nu spelat två träningsmatcher oxå, varav jag var precis värdelös på den ena (den som va i helgen). Vi har match i morgon igen, för min egna del kan det ju bara gå bättre nu (hoppas jag, annars får jag nog lägga ner mina nyupptagna karriär). Haft två riktigt riktigt bra och jobbiga träningar denna veckan. Blir nog tyvärr inga träningar alls för mig nästa vecka, på tisdagen är träningen inställd (F17, dvs mer än halva laget har match, vi ska nog ut och springa själva då istället) och på torsdagen är jag i växjö och gör intervjuer itll vår uppsats.

Dessutom funderas det en hel del på framtiden. För första gången i hela livet typ har jag inte en endast plan för vad jag ska göra framöver. När jag tog studenten visste jag ju att jag skulle plugga om ett tag igen, nu vet jag inte alls vad jag ska göra. Dock är känslorna lite de samma som de var efter studenten, livet ligger väldigt öppet, man har möjlighet att göra precis vad som hellst, så VAD FAN SKA MAN GÖRA???? Nu råkar jag kanske ha skaffat mig en lite ev plan iaf, jag återkommer med den om två veckor eller så.

Ja, det är väl precis allt jag gör nu för tiden. Jag åker inte hem till pappa längre och är socialt stöd då han sedan någon vecka tillbaka jobbar halvtid igen.



Jag har ju sedan länge utlovat lite bilder och sånt från USA. Jag får väl ta och hålla mitt löfte.

129941-178          129941-177
På den första bilden äter vi på en krog eller vad man ska kalla det för i Troy (hette den Buffalo Jack tro??) Stefan åt det starkaste (kycklingvingar) han någonsin ätit, efter maten spelade vi biljard. På bilden till vänster spelar vi kort i Sandras och Stinas rum.. Pga av avsaknad av bord sätt vi på golvet, så mysigt så!


image179

Vi trodde att Sandra och Stina skulle ha turnering i sin tenniskurs där en dag så efter lite mödan hade vi tagit oss från motellet till campus för att vara åskådare till detta! Dock var det ingen turnering (och jag tror inte dom har haft turneringen ännu) men Sandra och Stina fick spela en dubbelmatch mot två amerikanska killar (och Sandra och stina vann!!) bara för att vi var där och tittade. Det såg så sjukt kul ut att spela tennis. Jag har ju nästan aldrig gjort det, typ en gång på idrotten i högstadiet. Det ser lätt ut, det är INTE lätt.


                
Vi fick prova iaf efter deras lektion, och jag vet inte om jag någonsin har sett mer löjliga kort på mig, men dom är så löjliga att det blir kul iaf nästan. På kortet i mitten, hur hade jag tänkt träffa bollen med racket i den vinkeln liksom..?

        

Ingemar hade oxå en något speciell tennis stil (han skyllde dock på glasögonen...), medan stefan va himla duktig faktiskt. Så när Sandra och Stina kommer hem förväntar jag mig en uppvisningsmatch i tennis nån stans i halmstad i sommar, ok tjejer?? (ok, jag kan tänka mig att få lite privatlektioner oxå..)

                            
Vi åkte på tur till Montgomery, och letade efter down town.. Efter diverse felkörningar och efter att frågar en massa olika människor om vart vi skulle (ingen fattade vad vi skulle i down town att göra, man är ju liksom inte i stadskärnan i städerna, utan mest ute vid olika mall) så hittade vi dit, väldigt folk tom plats. Men iaf, påvägen dit hittade vi ett Starbucks och avnjöt vårt kaffe på den fina uteserveringen (lägg väl märke till parkeringen en cm från uteserveringen). Efter att gått runt ett tag i down town hittade vi en turistinfomation som hjälpte oss hitta matställe osv. Precis där bredvid låg en jätte fin river walk med en gammal amfiteater och en nyare teater. Behöver jag nämna att det inte fanns en enda människa på denna fina lilla river walk?


image189
Vårt besök i Troy börjar närma sig sitt slut. Givetvis måste vi besöka Walmart för att göra slut på lite mer pengar. Här på bilden ser ni Stefan, jag och Sandra och vår hyrbil. Jag visar upp mina nya investeringar; solglasögon och vita skor (dock spilldes det ut kaffe över dom bara någon timme senare.. det gör inte så mkt, har ändå inte kunnat använda dom här hemma än..)

                 
Nu är resan vääääldigt nära sitt slut. Stefan och jag på Atlantas GIGANTISKA flygplats. Flygplanet som vi åkte hem med. Och x antal timmar senare på Frankfurts nästan lika gigantiska flygplats. Inte riktigt fräscha där på sista bilden kanske, flygresa, tidsomställning och fem timmars väntan på frankfurts flygplats tog på krafterna..  (och den dyraste frukosten på hela resan intogs i frankfurt, inte gott var det heller.)


Nä nu får jag nog inse att INGEN kommer att orka läsa det här.. Den som väntar på nåt gott eller vad heter det..? =)

Förresten, Stefan är på träningsläger i helgen. Dvs jag är själv och kan helt själv bestämma vad jag ska göra och när.. (skönt, men innebär antagligen att jag inte kommer att få något gjort alls...)

Puss och på återseende! Förhoppningsvis lite snabbare denna gången. =)