Närmar sig

Ännu närmare resa nu.. Den lilla incidenten jag pratade om jag var Ingemar inte hade ett pass som hade tillräckligt lång giltighet (måste vara giltigt 6 mån efter resan... Hans gick ut i juni) Detta kom vi på i söndags, vilket innebar att han vart tvungen att fixa ett provisoriskt pass, och det har han gjort nu... Jag undrar vad vi behöver ha koll på mer som vi inte har... Nä förhoppningsvis är läget under kontroll nu... fast packa har jag inte börjat med än..  Nu vill jag bara åka så jag slipper tänka mer på allt med biljetter och grejer.. kl 10.30  på fredag sitter vi förhoppningsvis på ett plan från frankfurt till Atlanta, jag längtar!

Iaf har jag varit på bokrean idag och handlat för hela 108 kr. Stabilt, andra Stieg Larsson boken och en bok som jag tror att jag inte har läst av Mari Jungstedt (hmm om jag läste på baksidan av boken och inte kände igen boken så borde jag väl inte ha läst den, annars får jag väl läsa den igen, för jag kommer uppenbarligen inte ihåg den.) Så nu har jag grejer att sysselsätta mig med på resan, jag som skulle plugga! Det ska jag fortfarande faktiskt, det är tyvärr ganska tvunget...

Nä nu ska jag nog leta upp lite grejer som ska med på resan.. hej så länge!

Packa

Min fråga är idag, kan man packa med sig sitt stora lexikon i handbagaget?? Nää, inte för att jag hade tänkt slå upp ord som jag kommer på att jag inte kan när jag pratar med folk, utan för att jag tror att jag kommer behöva plugga på flyget och där oxå kanske.. (plugga= läsa engelska vetenskapliga artiklar).. Jag vill ju resa så lätt som möjligt, det gör man inte med min feta ordbok...

Oj kanske glömt säga det, vi åker till USA på fredag lallalallalala!! Längtar och kommer vara dö nervös innan dess... En liten indicent hände häromdagen, men jag tar och berättar om den senare... tre virrpannor på semseter lååångt borta, hur ska det gå?? (tre virrpannor=jag, stefan och stefans pappa)

Nu måste jag tillbaka till mina hemska artiklar, har handledning i morgon, vet inte om det känns bra eller inte.. Har dessutom inte kommit fram till om jag gillar handledaren vi fått eller inte än...

Hänga tvätt, tillbaka till köket och plugga! så ser schemat ut nu fram till lunch!

Puss

Storm

Så blev det blåsigt igen.. Jag var hemme hos pappa igår och skulle laga mat åt mamma, pappa och så skulle stefan komma oxå. Runt fyra började det blinka nåt alldeles hemskt i ljuset, jag och pappa blev oroliga att det inte skulle vara nån ström kvar att laga mat på så vi skyndade oss allt vad vi kunde för att försöka få ihop maten. Och det gick fint, strömmen gick aldrig. I håcksvik hade vi ingen ström, så jag och stefan stannade i mjöbäck över natten.. Var nog tur för en del träd låg ner blåsta över vägen såg vi nu när vi åkte hem..

För övrigt har jag gått och blivit förkyld... Varit på gång himla länge, men liksom inte velat bryta ut riktigt.. Förrän i torsdags kväll.. Snorigt som bara den men annars ok. SKönt att det verkar bryta ut så att det kan tänkas gå över nån gång...

Förresten så drar vi till USA på fredag.. SPÄNNANDE!

Bjussar på en liten bild på oss från nyår.

image175

Fest i Smålandsstenar i kväll! Träffa Majbaj igen, det var jätte länge sen!

Over and out!

Vetenskapliga artiklar

Dagen ägnas åt plugg, jag är för en gångs skull inte hos pappa i Mjöbäck idag utan hemma. Jag kände att jag var tvungen att försöka få lite gjort. Även om jag pluggar i mjöbäck så blir det inte så effektivt som hemma.. Inte för att jag kanske varit ruskigt effektiv idag hemma heller, men faktiskt bättre än vanligt iaf.. Söker efter en massa vetenskapliga artiklar, men det är svårt att hitta o fulltext. Har hittat en del som är i närheten av vårt uppsats ämne iaf, och så tror jag det finns en del på bibblan i skolan, det tänkte jag kolla upp där i morgon.

Annars är det mest lugnt på min planet. Känns faktiskt som att det börjar finnas lite utav rutiner i min vardag här hemma nu.. Kom på det igår, det är skönt.

Känner mig fortfarande väldigt nöjd med håret, så skönt att det inte är så långt och risigt längre! Men det är verkligen inte långt längre, det ramlar tom in i kragen på tröjan och det har jag nog inte uplevt sen jag var.. 13-14 år typ. Men som sagt väldigt skönt och kulmed förändring!

Sandrew har åkt till Nya Zeeland nu, hon åkte i söndags och kom ner i går typ.. har snackat med henne på msn, det känns så märkligt med tidsskillnaden. Igår liksom så var Sandra och Stina online på msn från USA, vi var online i Sverige och Sandrew var online i Nya Zeeland, samtidigt. Kl var 19 här, 12 i USA och 7 på morgonen i Nya Zeeland. Häftigt det där med tidsskillnaden, förvirrande! Tänk att det liksom funkar så! Men undra vad det är för dag hos Sandrew när hon vaknar kl 7 på sin tid? Torsdag måste det bli... Hon kommer säkert online då igen, måste fråga henne!

Nu ska det läsas en artikel och sen ska jag nog gå en promenad!

Puss


Bildbevis

image172

image173

image174

Jag är nöjd iaf.. Kanske inte lika nöjd med bilderna som med frisyren, men men.. det är rätt svårt att ta kort på sig själv och så värst mkt lättare är det inte att göra det i spegeln (även om jag tyckte det blev bättre...) Men iaf, bra mkt kortare hår än i morse har jag nu!

Puss igen!

Mobil på rymmen

.. Dock är frågan vem som rymde från vem; jag eller mobilen?? När jag och Anna hoppade av bussen i hylte för att byta till bussen till smålandsstenar så började jag leta efter min mobil och det var BORTA! Anna som för en gångs skull åkte med bussen ringde efter den, men det ringde inte någonstans i min väska.. Helt plötsligt svarade en kille, han satt på bussen och hörde väl mobilen ringa no women no cry. noooo women no cry! Hur som hellst så kom anna och han fram till att han skulle möta oss vid macken lite längre bort.. jag stannade på en busshållsplats längs vägen för att stoppa bussen som vi skulle med som skulle gå typ tre minuter senare! SICKEN KILLE!!! Hur skulle jag fått tag i mobilen annars?? Och vilken tur att anna var med och kunde ringa den! Jisses, det kunde blivit tokigt! Sen var bussen 20 minuter försenad, men men.

Annars har dagen varit klockren! Lektion i ca 40 minuter, om ens så länge. Lite snack med handledaren, lite snack med expeditionen (vilket visserligen inte alls var bra, men det återkommer jag till en annan gång..) och sen gick jag in till stan för att hitta någon som ville klippa lite i mitt hår! Det var inga problem att hitta, och det var så skönt! har aldrig någonsin varit så risig i håret (inte konstigt med tanke på att jag började fundera på att klippa mig i oktober). Sen gick jag runt på stan och hittade den klockrena vårjackan! Från HM och var grå! Mifi mkt nöjd! Sen lunchade jag med Caoo och efter det så träffade vi två av hennes klasskompisar. Två något förvirrade grabbar, en från stockholm och en från norrland!

Kort och gott, bra dag! Inte så produktiv kanske..

Förresten ett ord om helgen oxå! Knytkalas i Burseryd på lördagen. Skoj tillställning, kände inte så många men det gjorde inget. Musiken var kalasbra och feststämningen var på topp. Som alltid på sånna bygdegårds fester blir många alldeles för fulla. En fick åka ambulans efter att han blivit så full att han ramlat och slagit i huvudet.. Jag säger då det, kontroll är viktigt! Men kvällen var klockren iaf, och igår var det en sånn där slö-slapp-söndag som det var sjukt länge sen jag hade, kommer inte ens ihåg när det var sist.. Skönt, pizza och film! 

Veckan lär kantas av plugg.... I morgon skall jag dock dra till ullared, och givetvis mjöbäck.. Mkt som skall ordnas innan USA nu, det är inte långt kvar! =)

Over and out!  Puss

Misslyckande

Mitt kortaste inlägg någonsin igår, gav typ flest kommentarer någonsin! Roligt!!!

Jag tror det handlar om att jag inte behöver se kritik som misslyckande. Jag VET att konstruktiv kritik för mig framåt och är något positivt. Men det spelar ingen roll att jag vet det, det känns ändå bedrövligt och helt misslyckat. Även minsta grej känns misslyckat. Även om "felet" inte är hela världen, tom lätt att åtgärda så känns det hemskt. Jag är medveten om detta, jag har varit starkt medveten om detta i drygt tio år, men även om jag vet det så vet jag inte hur jag ska hantera det. Jag MÅSTE lära mig det, NU. Det är inte bara kritik det gäller, utan även besvikelse (även om jag inte har några uttalade mål) över medelmåttiga resultat.

Detta måste åtgärdas snarast. Det väntar en opponering på c-uppsatsen fram i maj, där kommer mitt arbete bli sågat. Och jag FÅR/KAN inte reagera på det.

Igen

Hur ska man bli bättre på att ta kritik?

Sexistisk reklam

Japp, jag är inte förvånad över vad jag läser i aftonbladet idag. http://www.aftonbladet.se/kvinna/article1831643.ab
Jag såg reklamen igår, och det första jag sa till Stefan var att detta är ett självklart fall av diskriminerande reklam. Har nog knappt inte sett något så klart exempel tidigare, inte svenskt iaf.. Hur fansen kommer man på att göra en så dum reklam??? Inte för att straffen man kan råka ut för att bryta mot marknadsföringslagen är så stränga men ändå. varför gör man en så otroligt dum reklam?

Hoppas länken ovan funkar, så ni kan se vilken reklam det är jag snackar om.

Puss

Oflitig

Vet inte vad det är med mig nu för tiden men jag får INGENTING gjort. Jag brukar ju vara duktig och inte hålla på och dega så här vansinnigt.. Tror det måste bli ändring på det.. jag menar egentligen hur svårt är det att sätta in papper i en pärm, lägger saker åtminstone ungefär på rätt plats?? Just nu är det saker över allt.. Det stör min koncentration tror jag.. Motivation och allt. Nu måste jag vara duktig lite grann iaf, har faktiskt seminairum i morgon så jag måste fixa det jag ska redovisa tills dess. Sedan måste jag även fixa klart med spss till seminarium på fredag.. Men det känns inte så jobbigt egentligen, sätt med ngr klasskompisar i en datasal i skolan i går och det kändes som det släppte lite då... tror jag har koll, men det ska ju göras oxå.. (och det kan hända att jag inte alls har koll när det väl kommer itll kritan)

Nä, nu tar jag mig i kragen och går ut i köket, stänger av radion och kör i gång med plugget. Jupp jupp, ett, två, ett två!

Om jag blunder riktigt hårt kanske kaoset runt mig försvinner....

Jag ska bara...

Japp precis så funkar mitt liv i dag, jag ska bara hänga tvätten, diska, kolla in en massa folk på facebook, läsa alla bloggar igen... SEN ska jag plugga. Har massvis att göra ju.. Förstår inte varför jag inte får det gjort.. Känner mig något omotiverad just nu men men.. Ett litet PM ska jag väl kanske lyckas med till på måndag.. Sen resten är värre tror ja... Måste nog diska snart, har inte ens fått tummen ur och göra det än idag.. det luktar disk och gamla sopor i köket, äckligt
Over and out, nu är det dags för problemformulering och kvaltitativ analys igen.. Jag skrattar HÖGT! Eller inte.

Puss hej!

Trött

Snart dags att sova, men jag är ju tvungen att uppdatera bloggen lite om vad som hänt sen sist.

Igår åkte jag och Anna ovh hälsade på Sandra I Lagan/Ljungby. Jätte kul att träffas igen. Sandra ska ju till Nya Zeeland nästa vecka och vara borta i ett halvår ungefär, så det var kul att träffas innan dess. Ett trevlig avbrott i tillvaron, vi hade pyjamsparty (nästan...) och bakade semlor! Jätte goda blev dom.

Idag har det varit skola hela dagen, inte så jätte spännande kanske, läraren lyckades nog faktiskt att inspirera mig lite till problemformuleringen på uppsatsen.. Problemet ligger just nu i problemformulering/Syfte/frågeställningar.. Allt var mer eller mindre samma sak för mig, men nu är det lite klarare så i morgon ska jag fixa med PMet som ska vara inne på måndag. Nästa vecka blir vääälidgt tuff med tre inlämningar (varav ingen är helt klar just nu..)

Nästa stora grej idag är att Stefan skar sig på en grej på jobbet, så han fick åka til vårdcentralen och sy 6 stygn i armen.. Han har nog inte vidare ont, men ett stort plåster har han och det har inte slutat blöda än...

Hepp, 5 min till sporten på 2an börjar, om 25 min kommer jag ligga i sängen och sova! GOD NATT!

Nu är det bokat!!!

USA, here I come.. Japp nu är resan till USA bokad! Vi blir inte borta så länge men det ska bli så fantastiskt kul! Efter att ha kollat på alla siter jag kunde komma på femhundrafemtioelva gånger var så bokade vi. På skottdagen drar vi till USA. Vi flyger till Atlanta och Sandra kommer dit och hämtar oss. Absolut smidigast för oss för vi slipper en hemsk massa väntetid på flygplatser runt om i världen .. Lite långt för Sandra att köra kanske, men men..
 
Åhh jag längtar så!! Detta var precis vad jag behövde i ett kallt ruskigt och regnigt januari!

Puss

utmanad

Kände mig utmanad av Michaela...

Regler: Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg där den svarar på frågorna. I slutet av inlägget utmanar bloggaren nya personer.


Vad gjorde du för tio år sedan?
    
Försöker räkna ut hur gammal jag var för 10 år sen.. Skulle fylla tretton... Måste betyda att jag började sjuan på hösten. Ny skola, nya kompisar, börjar spela fotboll.

Vad gjorde du för ett år sedan?
                                       
För ett år sedan hade jag precis börjat på den fjärde terminen på högskolan i halmstad. Läste arbetsrätt som för alltid kommer att vara ett speciellt amne för mig. Gillar det skarpt och det var inkörsporten till både JÖKEN i sommras och Arbetsrätt II nu i höst.

Fem snask du gillar?
Alla möjliga kakor, kex, bullar. Godis äter jag inte, och chips tänker jag sluta äta varje gång jag äter det (för visst luktar chips bedrövligt äckligt??)


Fem sånger du kan hela texten utantill:

Oj vad svårt. Jag skulle tro att jag kan I´ll survive (har åtminstone ägnat en hel sommar åt att lära mig den), När sofia dansar gogo och alla andra låtar på dubbel CDn Så svenskt. Kan nog framförallt mer svenska texter än engelska...

Vad skulle du göra om du var miljonär?
Köpa en ny bil, köpa ett hus, åka till Nya Zeeland och hälsa på Sandra... Åka till USA till Sandra och Stina (men det ska jag ju göra iallafall)

Tre dåliga vanor:
Biter på naglarna, dålig på att ta kritik, blir alldeles för arg i bland.

Fem saker du gillar att göra?
Spela fotboll, kolla på fotboll, umgås med alla vännerna, laga mat, hänga på internet..

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Hög midja (kan inte tänka mig nåt mer obekvämt).. Vissa färger skulle jag säkert aldrig bära



Fyra favoritsaker:

Datorn, El tandborste... Jag kommer inte på något mer.. Dålig fantasi antar jag!

Personer jag utmanar:
Om någon känner sig utmanad så.. Varsågod!