God morgon, eller inte.

Oj vad jag inte hade lust att gå upp idag, jag ställde om klockan en halv timme och snoozade lite på det så man kan säga att jag ligger efter lite grann. Det regnar hur mkt som hellst, är mörkt och bedrövligt och riktigt pissigt väder! Och inte nog med det så bygger huset mittemot om så snickare är där och spikar så här okristligt tidigt på morgonen (ok nu är det kanske inte tidigt längre men det var en timme sen eller så jag hörde dem första gången). I helgen är det första advent, var e snön så att det kan skapas lite stämning?? (visserligen kanske resten av Sverige får allt vårat regn i snö... mkt snö blir det då) Det är lååångt i från nån julstämning eller ens längtan efter jul i mitt liv just nu, tror inte det kommer infinna sig faktiskt. Ev nästa helg då jag ska baka peppisar me mamma och helgen efter det då vi ska fixa julens absoluta höjdpunkt: KNÄCKEBRÖD!

Men tänk om det ändå vore lite sommar just nu....

image148

Idag är det enbart plugg som gäller, enbart!

Puss

En liten rubrik kanske....

Hej hej!

Det har inte hänt mkt nytt på min planet ses sist. Visserligen gjorde jag en tenta i Lördags, 30 flervalsfrågor och sex essäfrågor som man satt och besvarade över en plattform på internet och då jag ju har trådlöst nätverk hemma så satt jag vid köksbordet! Det kändes väldigt skumt att göra en tenta hemma i köket, och jag är väldigt tveksam till upplägget på tentan, man lär sig inte mkt påatt sitta med böckerna och kunna slå upp alla ord osv.  Å andra sidan tycker inte jag att detaljfrågor är nåt att ha över huvudtaget....

I Lördags kväll var vi på julbord i Smålandsstenar, massvis med folk där.. Allt va ok, men det tog för lång tid att få maten tyckte jag.. Lyckofigur hette bandet (eller vad man ska kalla dom för, showgrupp kanske) som drog igång publiken under maten, riktigt bra drag tyckte jag! Dessutom var det en glad (något överförfriskad?) herre som sprang runt i lokalen hela kvällen och hjälpte till med att dansa (och hoppa?) och dra i gång publiken. Efteråt var det dans till Chris Wagners, och jag har väl sällan skådat ett mer dansbandsaktigt band, min farmor hade varit glad tror ja. Stefan och jag åkte hem rätt tidigt, redan lite efter elva. Väldigt trötta båda två och dessutom massa snö att köra hem i (ja, jag fick ju köra).

Söndagen var mest lugn, mamma och pappa var hemma hos oss och hjälpte till att putsa lite fönster och så.Hon e så himla bra min mamma, jag kan gå och fundera på om jag ska putsa fönstren hur länge som hellst innan jag väl kommer till skott, mamma bara gör det och så är det klart på tre minuter, hon e bra hon min mamma!  Satte upp julaktiga gardiner oxå, adventljusstakarna åker upp först i helgen.

Nu i veckan är det plugg som gäller (visst blir ni hemskt förvånade?) Arbetsrättarbete som ska vara inne på torsdag. Undrar hur jag ligger till egentligen... Blir nog myyycket jobb med det i morgon tror jag, men jag har ju faktiskt hela torsdagen på mig oxå.. Det ska väl gå på något sätt, upp tidigt i morgon blir det iallafall!  Ska nog sova nu tror jag.. Det är inte mkt spännande jag har att komma med idag! Jo förrsten så håller Maja ovanför på att flytta, hon flyttar till Göteborg på fredag! Jätte spännande tycker jag, men ledsamt att hon flyttar från oss här tycker ja. Men vi kommer ju snart flytta oxå för den delen, mindre än tre veckor tills jag åker hem för nästan alltid... Men som sagt, mkt nu. Hela tiden! Men men, sova kan man göra när man blir gammal eller hur e det?? Nä det går emot mina principer sömn är väldigt viktigt, just därför ska jag börja tänka på refrängen nu! God natt!!


Ropa inte hej...

.. förrän du kommit över ån!! Detta gamla ordspråk var det första jag kom att tänka på när Daniel röstades ur IDOL i går. Hur fan är det möjligt??? Inte för att jag rösta, och om alla andra tänkte så så är det ju klart, men det roliga är att om jag skulle röstat på nån igår så hade inte inte blivit på honom, utan Amanda, för att jag trodde hon skulle behöva det mer... Kanske ändra reglerna lite så att man ska rösta på den som ska åka ut istället..? Det är mkt lättare att veta vem som ska åka ut och igår var det HELT givet (Andreas.. Skulle kunna skriva en lång bit om varför han skulle åka ut, men det låter jag bli. Nöjer mig med att han verkligen inte kan ta feedback)..  Det roligaste hade nu varit om det blir Andreas och Marie i final, inte alls värdiga finalister (Marie kanske är det iofs). Jag ska rösta nästa fredag, två gånger. En på Marie och en på Amanda!  Två tjejer i finalen det går ju för sig oxå, iallafall nu när Idols vinnare är borta redan nu.

Nog om det, idag är det tenta-dags, känns konstigt.. Det kommer visst vara en massa flervalsfrågor och några essä frågor... Jisses! Jag har inte ens läst ut sista boken än.. det blir till att gissa tror jag!

Puss

Min hjärna håller på att dööö

Sakta, så sakta förtvinar den bort.. Eller egentligen går det kanske inte ens sakta, men ont gör det och det känns skumt! Egentliga orsaken tror jag vara migrän, fick ett konstigt anfall igår kväll när jag försökte läsa lite projektedning.. Det gick blåa blixtar genom all text, jag kunde inte alls läsa/fokusera på mer än ett ord i taget (vilket gör det väldigt svårt och osammanhängade att läsa en bok).. Min första tanke var: Även om jag är trött så borde jag väl kunna se orden?!?! Eller?? Lite senare kom jag på att det måste vara ett migrän symptom, fast ett alldeles nytt sådant för mig..  (jag drabbas av migrän nån gång varje år och har gjort sen jag var tretton, men symptomet brukar vara att jag ser suddigt i "kanterna" av ögonen, nu var det blåa blixtar i ögonen..) Iallafall så gick jag och lade mig igår men hemsk huvudvärk, det värkte liksom i ena ögonbrynet, jag somnade väl till lite men vaknade och gick upp och kissade och sen somnade jag igen, fastän huvudet fortfarande gjorde ont.. I morse hade jag fortfarande ont, inte så mkt dock, kände mig mest förlamad i halva huvudet. Funderade på att skippa skolan,  men när jag gick upp för att hämta en huvudvärkstablett så hade katten kissat på golvet och när jag torkade upp det så vaknade jag till lite, tog min tabellet och sen har det känts ganska bra, men det är fortfarande skumt i huvudet, konstigt..

Det måste vara för mkt information i huvudet som jag har försökt trycka dit nu i veckan.. Tenta i morgon, på distans.. Konstigt. Dessutom är det dags för julbord med stefans jobb i morgon, tidigt känns det som, men det är ju advent nästa helg, måste leta upp mina ljusstakar... åhhh det är så mkt jag måste, vill göra hela tiden.. Efter 5 dec så borde det lugna sig lite hoppas ja, men jag har nog fel.. Herre gud, hur ska jag orka!

Nu ska jag iallafall äta upp min lunch, sätta på kaffe och sen åka med den där hemska bussen hem... Pleeeease take me away!

Positivt

Jag har fått mina tentor nu och jag klarade båda, med marginal dessutom, sååååå skönt!

Nu är det bara att ta tag i resten, har tenta på lördag, jag har inte ens börjat plugga till den.. Fy!

Ska sätta mig å plugga iallafall, nu snart och kanske fira mina fina resultat med lite glögg och peppisar sen!

Puss


Att åka buss

Kom på att jag var tvungen att berätta lite om min resa hem med bussen  igår. Det är alltid helt sjukt mkt folk på bussen, alla knör för att komma in först och få ett säte (att sitta själv i, fast tills lut har inget det ändå).. När jag kommer in i bussen så sitter det sådär en i varje säte, som vi typiskt svenska gör.  Tre rader från slutet av bussen bestämmer jag mig för att sätta mig bredvid en kille som satt där ensam i sitt säte (han var väl typ 16-17år).. Då börjar hans kompisar (jag hade aldrig kallat dessa hemska människor för vänner men men, det kände honom iallafall) säga typ..  Åhh Pontus, hon satte sig bredvid dig, just dig.. Det finns lediga platser längt bak och så valde hon dig. så höll dom på ett tag.. Barnsligt, jag låtsades som om jag inte hörde det... Stackars killen tyckte det var hyfsat jobbigt att jag satte mig där, jag vill ju egentligen inte heller sitta bredvid nån men det är liksom inget val. Och längt bak sätter jag mig aldrig av princip när jag är ensam. Dom slutade iaf efter ett tag, och då var varenda plats full i bussen plus att ngr fick stå....

Jag hatar att åka buss, speciellt den bussen! Tacka vet jag tåget till Smålandsstenar!

Dags för en smootie här.

Puss


Vill inte..

.. Jag vill inte ha så mkt att göra som jag har just nu. Problemet är att jag inte för mitt liv kan lista ut vilken ände jag borde börja i.. Ha suttit här vid datorn sen kl typ halv tio i morse, och vad har jag gjort?? Läst ett rättsfall, läst vår inlämnade projektplan, sorterat rättsfallen.. Det är papper över allt, jag blir hysterisk, jag måste nog ha en pärm... Hade det inte varit för att jag supit bort min kamera sladd hade ni fått er en fin bild på alla mina papper, just nu uppradade på köksmatten (jätte fint..) men sladden är puts väck.. Inte en aning om var den är, jag får väl leta lite till en annan dag, den kan säkert vara i Halmstad.

Kom dessutom på att jag faktiskt inte har sagt ett enda ord idag, eller ja, pratade ju lite med Stefan innan han åkte och jagade i morse, typ kvart över sju men sen har jag minnsann inte pratat med någon live (dock två konversationer på msn..) Jag borde verkligen göra slut med datorn nån gång oxå.. den förpestar mitt liv och tar upp all min tid.. Men facebook är verkligen spännande, jag måste titta vad alla har för bilder och grejer (läste nyss en wall-konversation mellan en jag känner vädligt ytligt och en jag inte har en aning om vem det är.. Varför liksom, varför lägger jag min dyrbara tid på sånn skit). Nä jag är bara nyfiken på allt och alla och vill veta vad alla har för spännade saker för sig.. För mitt liv är ganska så trist... Alla lunch och frukost dater jag har haft med datorn går knappt att räkna längre...  Hur vore det om jag började umgås mer med riktigt människor istället..?!

Ja ja nu ska jag verkligen vara flitig en stund, Stefan borde komma hem från jakten snart, förra veckan fick man nog inte jaga längre än till typ kl 16.03, det borde varaännu kortare nu då!

I kväll nalkas em-kval-landskamp på Tvn och Pier och Frida kommer nog hit och spelar lite kort och så före! Förhoppnignsvis bokar vi nyårsresan till Luxemburg oxå!

Nu ska jag lägga mig på köksgolvet och läsa lite om arbetslöshetsförsäkringen. Spännande, vansinnig spännande!

Puss

Spela fotboll?

Tjaa ska jag börja spela fotboll igen tro?? Camilla har tänkt börja igen i vårt "gamla" lag.. (det är ju dock inte en enda kvar där som vi spelade med..) Det känns som om man borde åtminstone ge det en chans och jag måste ju ändå träna nåt när jag flyttar hem.. Innebär det att jag borde försöka ge mig ut och springa lite nu innan då i så fall, skaffa mig nån form av kondition..? (har idagsläget väldigt dålig kondition tror ja..)  Tjaa det tåls att fundera på... Men jag får nog ge det en chans iaf,, kan undra om mina gamla grusskor håller måttet än..?

Och ärligt talat tror jag det hade varit as-kul att spela igen, men har jag tiden som krävs för det..?

Åhh, dags för att äta lite lunch kanske???

Puss

Kalas över

Äntligen är stefans alla födelsedagskalas över, så skönt. Det var flera veckor sen man bara var hemma och myste en hel helg, vet inte om det blir så till helgen heller men det blir iaf inte nåt mer kalas!

Men kalasen i helgen gick bra iaf, allihopa. Lördagens kalas gick bra, min mat blev jätte god (tyckte iaf jag). Jag gjorde kyckling och pasta sallad med faijitaskrydda, och guacemole och en tomat-salsa och taco-chips till. Oj vad gott, och inte ens svårt.. Sedan gjorde vi en fiffig efterrätt oxå.. Med digistive, chokladpudding, krossad choklad och grädde.. Mums! Mamma och pappa var och hjälpte mig fixa ihop maten (mkt uppskattat!) och Sandras hjälp var ovärderelig!! Hon e så rba på sånt där med att fixa lekar och grejer!!

Tjaa vad händer annars? Inte mkt. Plugg som vanligt.. I slutet på förra veckan var jag riktigt oförskämt ofokuserad, men nu denna veckan tror jag på bättring.. Det börjar minnsann bli bråttom på alla håll här nu.. Ahh projektledningstenta nästa lördag, arbetsrätts redovisning om typ tre veckor (jag tror mig behöva en handledning denna vecka,,, fasen oxå, det hinner jag aldrig klart till...) Undrar hur det går med våra nyårsplaner oxå... Luxemburg lutar det åt, men jag vet inte hur det blir riktigt, förhoppningsvis blir det så.. Det tråkigaste som finns att inte ha nåt att göra på nyår ju!

Nu ska det sovas här.. Har bäddad rent i sängen! Underbart!

God Natt!!

Ehh

Hittade en bild på mig och Stefan som jag ville visa! Så söta vi e, synd att han är så lång bara (hmm eller är det jag som är kort, nä inte en chans :P) Bilden är iaf tagen innan hans morbrors bröllop förra året!

image147

Längtar efter Stefan nu, det va länge sen vi träffades nu! Jag åker hem i morgon! 

(Även om det faktiskt är roligare här i lägenheten i Halmstad nu när sandra har kommit hem igen)

Ha en bra kväll! Puss

Pust

Hej hej!

Jag vet inte riktigt, men jag har så himla svårt att komma igång med nåt just nu. Plugget är svårt att ta tag i och bloggen ska vi inte tala om, det är ju så hemskt dålig aktivitet här.  Träningen går däremot ganska så bra, varit lite flitig på sistone iaf. I lördags yoga, i måndags bodypump och det lär bli bodypump i eftermiddag igen. Det var ju första gången jag var på yoga lördags och faktiskt så tyckte jag det var ganska bra. Hade träningsvärk i axlar och skuldror  efteråt och det trodde jag inte jag skulle få. Nog väldigt bra att sträcka ut sig lite, jag är ju inte precis kände för att vara smidig :P

I helgen blir det en massa kalas igen, de sista av Stefans 25 års kalas ska hållas, suck.. jag har ingen lust alls.. Jobbigt att hålla i kalasen tycker jag! Dessutom är det ju fars dag på söndag.. Det är så mkt jag skulle behöva göra, inte bara plugg mässigt, utan hälsa på en massa folk, städa och fixa inför vintern hemma i håcksvik, röja överallt eftersom jag flyttar hem kring jul... Åhh.. Ja ja!

Här kommer en liten bild iaf, jag och caoo var ute och gick i söndags på Galgberget.

image145

Här kommer en bild till förresten, den fina tårtan som stefans farmor gjort till honom på hans första 25 års kalas!
image146

Nä nu är det bäst att sätta fart här. Puss puss

Längesen

Hej!

Nu var det alldeles för länge sen jag skrev här i gen. Jag varken orkar eller känner för det nu heller men men, man får väl visa lite avtryck här iaf, så folk inte tror man har försvunnit för alltid =)

Hade faktiskt tänkt skriva ett inlägg i veckan, och inte nämna plugg alls, för det är ju normalt det enda jag skriver om, men så blev det inte. Det är nästan lika mkt plugg som vanligt, skillnaden är att jag varit oflitig hela veckan.. Usch!

Denna helgen iaf tillbringas i Halmstad då Stefan är på fotbollsresa i Frankrike med sitt fotbolls lag. I morgon blir det nog lite fest här, vi har dock ett stort problem och det är att systemet inte är öppet i morgon, ingen av oss här har tänkt på det och har inget att dricka. Vi får väl jobba på det under morgondagen, hemma har jag typ tre flak öl, men vad hjälper det mig här?!!?

Jag har fått en stavmixer men tillhörande burkar av Sandrew! Hon har fått låna mina arbetsrättsböcker nu ett tag och jag fick som mixerna som tack för lånet! Sååå himla gulligt av henne, det var inte alls nåt jag hade tänkt eller förväntade mig. Hon är bra hon den där Sandrew! Massa påhitt och äventyr sker alltid med henne, det kommer jag sakna nästa termin när hon är i Nya Zeeland. Bland annat hade vi "blind-middag" hos henne häromdagen. Det gick ut på att hon hade lagat mat och vi fick inte veta vad det var för nåt. Vi fick bara sätta oss vid borde med ögonbindel för ögonen och så fick vi maten upplagd på tallrik och så åt vi med förbundna ögon (som blinda, typ..). Det var iaf bulgur, och kyckling och lite så där, gott gott och en himla kul grej som jag aldrig någonsin hade kommit på själv!

Nu är det nog sovdags för mig, jag ska på Yoga i morgon, första gången. Kom på att jag ju måste prova det nån gång!

Puss & Kram