Då var julen över....



Jul år 2006 till enda. Skönt på sitt sätt, tyckte det på det stora hela var en väldigt mysig jul.
Dagen innan julafton åkte vi till Mjöbäck som sagt, och där år vi massa julmat med mor å far och kollade på Kvarteret skatan och senare Ett päron till farsa firar jul. Jag säger bara en sak, jag är glad att jag inte har lika hysteriska jular som de.
Sedan var det julafton och då var det jullunch hos farmor och lite kalle anka där. Och sedan bar det av till Drägved och julfirande men typ hela Stefans pappas släkt. Återigen mat! Tur att jag råkar vara så förtjust i mat (alltså måste jag få mkt större behållning av julen än andra som aldrig e hungriga eller?!?! Nja.. vet inte) Sedan skulle kusin Tobias spela saxofon i kyrkan kl 23. Hela släkten drar i väg dit, och jag tänkte i mitt stilla sinne att det tar väl en 40-45 min.. Oj vad jag hade fel.. En och en halv timme tog det, men nattvard och hela köret och kusinen spelade väl sammanlagt 4 minuter eller nåt. Jaja, vi var i kyrkan iaf.

Juldagen, då var det sagt att vi skulle vara hos stefans mormor å morfar i Gislaved kl 13. Påvägen upp till Ekebo får vi veta att det är ändrat till kl 15.. Ja ja, vad kunde man annars förvänta sig?! Det är inte riktigt något som jag uppskattar det där.... Är det sagt kl 13 så gäller det.. Nästan oavsett vad som händer men inte där (som vanligt). Problemet låg i att vi skulle på fest i Anderstorp kl 17-18... Vi hann nästan med allt iaf, och festen var kanon. Vi skippade utgången och körde hemma fest på juldagen i år och jag hoppas verkligen att det blir en tradition, mkt mkt roligare tyckte jag!

Annan dag jul ägnades mest åt att hämta bilen i Anderstorp och sedan äta pyttipanna (äntligen INTE julmat) på Ekebo. Och idag har vi hjälpt Stefans mamma att flytta från en lgh i Gislaved till en annan i samma ort, och äta middag hos Stefans mormor och morfar. Det är där vi befinner oss nu. Vet inte vad som händer mer nu i veckan, borde (på gränsen till måste) plugga snart! I kväll är stefan och tränar, borde göra nåt vettigt under tiden men jag måste ju rapportera här :P

Här är jag och mor å far på julafton, hemma i Mjöbäck! Vad söta vi e, jag å min familj. (jag funderar på vem jag e mest lik, det brukar nog vara mamma, men inte på denna bilden väl??)

129941-20



Mor å Dotter den 23 december 2006. (Här försöker vi se om vi är lika jag å mamma, tveksamt på denna bilden (oxå) men mammas min där vet jag att jag har på många andra bilder...) Vi e sååå söta så!

129941-19

Julafton, nästan

Idag är der dan innan doppare dan, men eftersom det är lördag så känns det alldeles speciellt och härligt. Ledig å klar med allt! Ska visserligen vira in lite ket å Stefan sen, han tycker jag gör det mkt bättre (kan hålla med honom) och så ska jag försöka få i väg lite jul hälsningar här på nätet oxå!

Sen i eftermiddag bär det av till mor å far, äta julmat ska vi göra. Mysigt. Trodde jag tyckte jul enbart var jobbigt för ett par dagar sen och typ bestämt att vi aboslut inte ska fira jul hemma nästa år (alltså typ åka långt bort på semester) men jag har nog ångrat mig, det är ju mysigt ändå! Brukar ju vara att förväntningarna aldrig inträffar ändå.. Men jag försöker bara vara så får allt annat ordna sig bäst det vill.

Nä, nu får det blir GOD JUL här, lär nog inte skriva nåt mer innan julafton, eller juldagen kanske tom nu!

PUSS

Dagisbarnen

Dagisbarnen här på andra sidan väggen verkar ha ngr avancerade jul-lekar för sig för det skallrar i min vägg och hylla där med glaslyktor, låter som den ska ramla ner. Det är väl ingen som beskyller denna lägenheten för att inte vara lyhörd men vad fasen sysslar dom med egentligen?! Gissar att det inte är så många barn kvar heller, många slutar nog tidigare och så idag, har inte sett ett enda barn idag ute, så dom är väl inne och försöker klättra på väggarna ist (därför det låter som om min vägg ska rasa in, eller i vart fall att hyllan ska ramla ner). Det är ju charmigt att bo i en sånn här radhus länga när man hör när grannarna tvättar, då skallrar det i skåpen med tallrikar och glas å så.. Charmigt!

Mina jitterbuggare är iaf klara, men herre gud vilka krångliga kakor jag försökte baka. Först skulle man försöka få i hop mördegen till någon form av sammanhängande deg (inte lätt) sen skulle degen stå i kylen en timme, så skulle man vispa lite marängsmet och breda ut den över degen som man kavlat fyrkantig (min blev INTE fyrkantig, men kantig iaf =)) och rulla i hop det hela som man gör med rulltårtor. Problemet i detta stadium var att nästan all marängsmet rann ur själva rullen (gissar att jag gjorde nåt fel) och sedan skulle rullen vara i kylen i en halvtimme till och sedan skäras i bitar som man lade på en plåt och gräddade det hela i ugnen.... Sååååå mkt jobb för så lite kaka! Det skulle blivit 20 st men jag fick i hop 11.. hmm. Kan inte påstå att det blev värst lyckat, så alltså måste jag baka de där kakorna igen, för att få dom bättre. Fattar inte hur farmor orkar baka så krångliga kakor, tar ju hela dagen.. Hon har väl visserligen inte så mkt annat att göra men ändå! Vilket meck, men kul att testa. Våga inte ens provsmaka dom, för det blev så få och jag tänkte ta med dom till farmor och visa hur duktig jag varit på julafton! Nu blir det disk tror jag! Eller nåt annat.. Ah visst jag, ska nog fixa lite med tvätten först.

Puss

Det lider mot jul...

Sitter här och funderar på julen, den närmar ju sig med stormsteg som det verkar i år igen. Jag känner mig ganska klar, det är skönt (dock så att jag borde försöka plugga ist...) men jag har kommit underfund med att julen faktiskt är lite överskattad, speciellt hysterin med julklappar.. Dyrt.. Och stressigt. Men det är väl som det alltid är sagt, julen är till för barnen. Har aldrig riktigt förstått det lika tydligt som i år. Men jul blir det ju varesig man vill eller inte, sen är det ju hur mkt man anstränger sig som är jobbigt osv.

Jag håller på att baka jitterbuggare i dag. Farmor brukar alltid baka dom å så hittade jag ett recept i min mat tidning för ett par veckor sen och tänkte att jag måste prova. Så nu står degen i kylen, de skulle den göra i en timme typ.. Ska försöka komma ut å gå i dag oxå, behöver röra mig, men innan jag får tummen ur lär det ju vara antingen mörkt eller regn eller nåt annat som gör att jag stannar hemma.. :P

Virade in mina luleklappar igår, så fina så! Nu ligger dom i en lite hög här på golvet, nästan mitt i vägen. Tanken är väl att dom ska hamna under granen sen när den kommer in, den står i förrådet än så länge.

Nä nu får jag nog kolla till lilla degen i kylen!

Puss puss


Haft bebisbesök idag

Idag har jag haft bebis besök, Hanna å Tilde var här å åt frukost, eller Tilde åt inte nåt, men Hanna åt. Jag hade bakat frallor, gott å mysigt. Tycker det är så kul att träffa dom, känns aldrig som om jag å Hanna får pratat klart om allt, alltid nya saker att prata om. Det uppskattas och beror nog på att vi så gott som varit ihopväxta under många år i barndomen och tänker och fungerar ganska lika. Sedan att Hanna numera har världens sötaste bebis gör ju inte saken sämre (skulle haft mina söta bebis nu oxå bara..) Iaf så bytte jag å Tilde julklappar, jag fick en bok ( Djävluen bär prada, den hette väl så?) och ett fint diadem i typ skinn. Bra, gillar diadem nu för tiden! Tilde fick av mig en väldigt pedagogisk skallra så både plingar och prasslar och så där och ett par jätte fina byxor med två olika gröna färger och fjärilar i mörk och ljusrosa. tror hon blir jätte fin i det!! Jag har oxå fått världens sötaste julkort, ett på tilde i Tomteluva och ett på Nemi i tomteluva, såååå söta små tjejerna är! Har dock fått tre julkort från folk jag inte skickat till i år, men men. Så är det, tänkte skicka sms eller ringa dom ist. Tycker det är lite onödigt att skicka julkort till folk man aldrig umgås med eller pratar med annars, men det kanske är dom man ska skicka till?!?!? Det har inte jag gjort iaf, men tänker framföra en julhälsning till dom iaf!

Här är söta Tilde och hennes först julklapp, på mitt köksbord!
129941-16

Och mamma Hanna fick hjälpa till att öppna, Tilde är liiiite för liten för att öppna själv än, men snöret var roligt iaf.
129941-17

Har gjort julskina i dag oxå, precis färdig, hade lite problem med termometern som aldrig ville gå upp men det ordnade sig till slut. Nu ska den bara griljeras oxå. Ska nog gå å sätta på ungen igen nu och kanske äta nån form av lunch, min matdag blev lite konstig idag, har inte ens borstat tänderna än ju.. Nog dags.. :P

Hepp, nu ska det griljeras julskinka här.
 

Puss

Trött

E jätte trött, dom andra e å myser hos Hanna Braun men inte jag (inte sandra heller för hon mådde inte bra efter träningen). Ska packa nu tänkte jag, mamma å pappa kommer å hämtar mig efter skolan i morgon, så åker vi till eurostop å käkar lunch å går på systemet.  Sen åker vi hem, längtar hem, till mitt riktiga liv! Kanske inte kommer ner hit på allvar innan tentan men antagligen kommer jag nog ner lite iaf. Funderar så på att läsa på distans efter sommaren, men det känns på nåt sätt lite onödigt, men skönt å va hemma mer, men å andra sidan, där träffar jag ju inte nån, men just nu skulle inte det göra ngt.Man får väl se vad livet har i sitt sköte, åt mig. Men men jag vill iaf hem nu, å fira jul (även om jag e tok-trött på julen innan den ens börjat, säger nån julklapp igen så spyr jag).
Nehe, kan undra vad jag ska ha med mig hem nu då..? Inte en aning, får väl börja fundera på det nu, så jag kan sova sen! Kram å puss, god natt kanske!

Kirsthi blev mobbad

Läste att Kirsthi blev mobbad som liten...  Många kända personer som blivit det (och antaligen ännu fler inte kända). Sedan läste jag även en kommentar eller om det var ett blogginlägg nån stans att nån tyckte det var konstigt att hon var med i idol-juryn och mobbade folk.. (typ så stog det väl... läste inte väldigt noga) Detta fick mig att fundera på vad som egentligen räknas till mobbing.. Jag vet faktiskt inte definitionen av det.. Men om jag tänker lite själv så ser jag det som mkt upprepad retning, elakheter.. Något som händer en gång är inte mobbing. Även om det är elakt och personen som utsätts blir ledsen så kallar inte jag det mobbing, mobbing tänker jag mig något som drabbar en person varje dag, varje rast osv. Folk kan vara dumma och elaka och såra, utan mobba. Detta tror jag är min def. av mobbing. Inte en aning om vad andra tycker.. Eller hur den riktiga defen ser ut, men  men. Ett litet sidospår bara.

Idag har jag varit i skolan, sedan har jag å Stina och H-M käkat på blue thai, mkt gott å trevligt! Satt där jätte länge, som vanligt. Brukar ta ett par timmar när vi är där och äter. Sedan gick jag å fixade dom sista julklapparna samt mina attrialjer till julafton (dvs röda strumpbyxor och ett rött diadem). Måste säga att just julklappar gör julen jobbig i år, har varken lust att köpa julklappar, eller råd, eller inspiration... Men nu e det nog klart tror jag. Det får vara klart iaf, nu skiter jag i vilket! och nu e jag hemma och är jätte trött. Fryser å vill bara sova..Suck. Tänker ta det extremt lugnt och lägga mig rätt tidigt. Och i morgon åker jag HEM! Mys, sååå skönt. Borde verkligen börja plugga, men har inte lust... Undra om den där tentan efter jul blir svår..Borde ju verkligen åtminstone renskriva anteckningar nu.. Kanske blir gjort i kväll, om jag inte ska kolla på Bones på trean. :P (det ska jag antagligen inte, vi gjorde det här när sandra o co läste anatomi, hemskt minne)

Just det ja, får kanske berätta lite om julbordet igår. Det var jätte mysigt faktiskt, inte så sjukt många människor som förra året.. Vi va 14, ganska lagom tycker jag. Vi hade potatisgratäng, ägg, skinka, köttbullar, prinskorvar, rödbetssallad, lax i olika former, sill, bröd å ost, grönsaker å risalamalta (kan undra hur det stavas, ser så sjukt fel ut så, man kan ju knappt läsa ut vad det var för nåt ju). Och sen hade vi julklapps utdelning. Alla hade tagit med en klapp för 50 kr och sen hade vi tävling om paken. Två och två tävlade vi i typ sten, sax å påse, arga-leken  å lite så.. Så alla fick var sitt paket iaf, och jag fick en CD-skiva med svenska snapsvisor, 70 stycken med text och 30 karaoke versioner, så jag gissar att det (hemska tanke) blir jag som får ta ton på midsommar i fortsättningen! Lära mig massa nya vore skoj! Bra paket, tack Slem!

Nu ska jag ringa mor tror jag!

puss

Oj oj

Vad längesen jag skrev nu.. har säkerligen hänt massor, speciellt nu innan jul då man har häcken full. Kanske inte riktigt, men man e inte riktigt ledig iaf.  Ialla fall så strulade bloggen här en massa förra veckan, jag blev såååå sur för att jag inte kunde skriva som jag ville, och sedan som pricken över i så backade jag lite väl långt när jag skrivit ett jäääääätte långt inlägg sist, så då va jag lite arg över det ett tag och ville inte riktigt blogga igen just då!!

vad har hänt sen sist tro..? Ja, kan ju ta helgen iaf, det kommer jag ihåg iaf.
I fredags va stefan ledig och vi var i borås och julhandlade, svårt det där med julklappar, men iaf så köpte jag en digital kamera från pappa till mamma i julklapp så nu ska jag väl försöka lära dom den i mellan dagarna eller så. (tillråga på allt råkade jag beställa bredband åt dom i lördags oxå.. oops..  Bra men mer jobb för mig). Jag och stefan visste inte vad vi skulle köpa till varandra så det blev så att vi köpte paketen till varandra när den andre var med och vi fick dom med en gång, stefan tykte det var väldigt onödigt att slå in en paket som den andra visste vad det var och det höll jag med om så vi fick dom i fredags av varandra. Stefan fick en rakapparat (men han fick betala lite själv för den lyxvarianten som han ville ha har INTE jag råd med) och jag fick ett trådlöst närverkspaket av honom. Så nu e det installerat så det funkar hemma och här i Halmstad, fick precis ordning på det här. trodde faktiskt inte att jag skulle lyckas med det men det gjorde jag. Routrar har ju aldrig riktigt varit min grej men nu funkade det visst. Blir så stolt över mig själv när jag klarar en sånn grej :D

I lördags var jag i Mjöbäck och bakade knäckebröd med mamma. Jag kavalade alla 49 kakorna själv... Inte konstigt att jag fick ont i tummarna :P Det var mysigt iaf, och i går så städade jag hela lägenheten och dammsög soffan (faaan vad hopplöst tråkigt och jobbigt det är att dammsugan soffan, kanske därför det inte blir av så ofta? :P) och sedan så satte jag upp alla mina tomtar, jösses vad många jag har! Tror jag har 35 tomtar i köket bara :P Hade en massa fula tomtar jag vunnit på tomtepromenaden typ men dom ska nog skänkas till loppis.

Ja det var det som hänt i helgen, nu idag så åkte jag ner till Halmstad med tåget från Kinnared i morse, och har varit i skolan till kl 13. Sen har jag fixat med mitt trådlösa nätverk samtidigt som jag har ätit makaroner å köttbullar. I kväll ska det va julbord här, tror jag. Känner mig tom sämre informerad än vanligt men det blir nog nåt, mys med julmat o så iaf. Ahhh snart jul ju! Får se om jag hinner/orkar med ett träningspass innan. Borde nästan försöka för över julen lär jag inte träna mkt.. Vore ju tragiskt om man fördärvar allt man försöker bygga upp med jul mat nu.. Det är ju snart dags för beach 2007 ju.. Får väl bli raska promenader eller nåt när jag e hemma. Jag lär ju inte frysa, det skulle va 10 + på julafton så mamma. Och förresten var är snön som skulle falla idag?? Inte i Halmstad iaf, men det är minus grader (alltid ett steg i rätt riktning, även om det bara är typ en halv minus) och väldigt dimmigt, om man anstränger sig så kan man nästan hitta lite julstämning i detta vädret oxå!

Nu blir det lite fix här tror jag, inför julbordet.

puss

Combat

JAG TROR JAG KNÄCKER MIG VÄRLDENS LÄNGSTA INLÄGG OCH SÅ RÅKAR JAG BACKA SÅ FÖRSVINNER DET! ALDRIG ATT JAG ORKAR SKRIVA OM DET.

Iaf, jag har träna combat idag, spännande jag har noll koordinationsförmåga (men det visste jag ju innan)

Nu ska jag slöa lite i soffan.

Puss försöker skriva lite längre senare eller i morgon eller nåt.

Snö

Undrade i mitt förra inlägg om var snön va nån stans... Läste på aftonbladet.se nu att den ska komma i södra Sverige nästa måndag.. Ja, jag säger då det.. Lagom till jul, vågar vi hoppas på en vit jul måntro??


Hej igen!


Lunch

Då sitter man här vid datorn och äter lunch... Lunch vid datorn... Hade tänkt äta vid bordet i dag men det e så trist när man e själv. Tur jag oftast har sällskap när jag äter, annars hade väl datorn vid det här laget varit kladdig :P Jag åt iaf laxpytt till lunch och konstigt nogluktade det jul när jag stekte den... måste varit någon konstig association som min hjärna gjorde där.. Lax man kan ha på julbordet tillsammans med lukten av pepparkakor som fortfarande finns i lägenheten här måste ha blivit till jullukt i min hjärna. Knasigt! Kanske blir laxpytt på julbordet nästa år!!

Jag har iaf varit i skolan idag, börjat en ny kurs, så spännade!! Personalekonomi, me like!! (kanske inte runt jul just men men det är ju inget jag kan göra ngt åt). Det var genomgång av grundbegrepp i företagsekonomi i dag och jag kände åtminstone igen allt, sååå underbart kul att slippa j*vla teorier och gubbar å skit denna gången! Känner mig just nu väldigt inspirerad, så jag borde kanske sätta mig å kika på anteckningarna igen. det ska jag göra strax! Å dricka kaffe tror jag!

I kväll ska vi antagligen ut å käka tjejerna här, vet inte vart men vi ska gå ut och äta ihop istället för att ge julklappar till varandra, väldigt bra initiativ tycker jag! Ska försöka hinna träna innan. Det får bli spinning å core i dag tror jag för pumpen hinns inte med när vi ska käka ute. Tänkte ev prova combat i morgon och pump på onsdag.. Äsch man vet aldrig hur det blir, kanske inte ens orkar mig ut i regnet igenidag... Det regnar förövrigt tok mkt i dag. OJ vad jag blev blöt på vägen hem från ksolan. Dit oxå för den delen. Usch å fy, min fråga är alltså, var är snön??? (det är nog tur att inte allt detta som regnar ner är snö för då hade det väl varit två meter snö nu....)

Kanske ska lägga in en söt bild från helgens fest, orkar inte skriva nåt mer om den just nu. Men här kommer en bild iaf.

129941-14

Jag får pussar av Sandra å kossan som blev halshuggen på festen här! Överlycklig, ja visst!!


Nä nu blir det kaffe å lite plugg!

Puss

Gubben me hundarna

Jag har en fundering, för här bredvid ligger det en grösplan där det spelas typ korpfotboll, skolan har idrott ute där när vädret tillåter och så rastas det hundar där. Har funderat på hur mysigt det egentligen är att hundar rastas där barn ska ha idrott men det är en annan femma. Iaf så är det en gubbe som är där men sina tre rottwailer (tror det är sånna hundar, kan inte stava till dom och vet inte hur dom ser ut, men hundarna som brukar rastas där är svarta och stora). Gubben bor i lägenheter som jag cyklar förbi när jag ska till skolan och varje morgon och säkert eftermiddag/kvällar tar han sin röda volvo 245 (om det nu är den modellen, det är en kombi som är gammal iaf) stoppar in hundarna i bilen, har på sig sin gröna jacka och åker hit för att rasta dom.... dom får springa löst på planen här... En gång så satt han och fikade på ett konditori på vägen mellan här och hans lägenhet och hundarna var i bilen.... Låter detta beteende bra, varför har man tre stora hundar i en lägenhet (jag undrar ju visserligen varför man har hundar över huvudtaget men det är oxå en annan femma) och varför sätter man dom i bilen när man ska rasta dom....??? Ja det finns säkert mkt här som jag inte fattar men va fan...... han kan väl åtminstone gå med dom till "rastplatsen" om han nu måste rasta dom på en fotbolls plan...

ja det var bara denna lilla tanke jag hade just nu.... Har bestämt att jag ska åka hem med hanna nu strax och äta mat i Mjöbäck i kväll, sen försöker jag å stefan att åka hit i morgon, det är visst fest här i lägenheten, tenta fest, ja, jag har ju faktiskt lämnat in min tenta i dag!!!!

Puss puss

Myst med Hanna å Tilde

Jag å hanna å tilde har varit på eurostop ett par timmar och shoppat lite och fikat på espresso house. Hanna köpte jätte söta julaftonskläder till tildisen!! röd kjol med hjärtan och en vit blus och vita strumpor!! Sååååå söt hon kommer att bli! Tildisen fick oxå en nya overall i storleken större, hon kommer drunkna i den nu ett tag med snart passar den nog, hon växer ju som bara den den lilla tjejen, som snart e stor!

Innan eurostop så träffades jag och h-m i skolan och fixade i ordning vårt arbete och lämnade inte det, Mkt nöjd tror jag!! (återstår väl å se förresten om ett par veckor då vi får tillbaka det)

Jag har inte bestämt hur jag ska göra i helgen än :/ Jag vill ju hem å mor min tycker ju alltid att jag ska åka hem... Pappa ville åka på julmarknad på Tvp skyttlar i morgon å tyckte att jag kunde åka med! Det hade varit mysigt.. Lutar lite å det å så kan jag å stefan försöka komma ner hit på kvällen sen ist! Vi får se. Hade tänkt gå på stan i dag ju, man jag har ingen lust, vet inte alls vad jag ska köpa för julklappar till folk dessutom har jag inga pengar... Köpte iaf vodka på systemet ute på Eurostop som jag ska göra julsnaps på å ge till pappsen i jul klapp! och jag är dessutom trött.. idag igen (what a surprice)

Nähä, puss puss! Nu får jag hitta på nåt vettigt.



Redovisningen

Då var det klart, äntligen redovisat och det är bara en liten smärre finljustering som ska göras i morgon, sedan är det klart!!! Skönt skönt!
men själva redovisningen gick katastrofalt för mig, kändes som om jag aldrig gjort ett så dåligt framtränade förr..  I morgon ska jag å Hanna träffas lite, å tilde förståss! Ska bli kul!! Fick lust att åka med dom hem , men jag är fortfarande i valet och kvalet, får fundera lite tills i morgon,  hade ju tänkt stanna här i helgen, och tjejerna här nere tycker det e kul om jag stannar, Stefan jobbar ju ändå på lördag, men mamma skulle baka peppisar och säger säkert inte nej till lite hjälp! Vi får se.

Nä,  nu ska jag göra ett par mackor och en kopp te och lägga mig i soffan bredvid avdentljusstaken å läsa lite i min skönlitterära bok (tänka sig, jag läser inte skolböcker..... Imponerade och sååååå skönt, douglas och giddens och dom andra kan slänga sig i sjön, iaf efter i morgon).

Puss puss

Kom på att jag nog skippar träningen idag oxå, vill inte ut i regnet mer, blev sjöblöt på vägen hem från skolan ju! Å det luktar peppisar i hela huset, myyyysigt! Nja, nu räcker det för denna gången.


Sena kvällar

Nu är det konstaterat, jag fungerar inte efter kl 10 på kvällen, inte en chans.. Timmen mellan 10 och elva, då det känns liiite mer lagligt att gå att lägga sig här, försöker jag oftast fördriva på nåt sätt, bara få tiden att gå så jag ääääntligen får gå å lägga mig.

I går var det tretton personer i vår lägenhet och bakade peppisar och pysslade julkort. Mysigt, men SENT! Jag pratade med Stefan kvart över nio och sa att jag var jätte trött osv.  Fullt hus med peppisar och julpyssel så det fanns inte en chans att sova, kunde ju liksom inte gå och lägga mig bakom mina gardiner när alla pysslar i tv-rummet, jag tror väl visserligen att jag hade somnat men det kunde jag inte riktigt med. Jag tror alla tycker jag är jätte trist för att jag blir så trött på kvällarna, men det är verkligen inget jag rår för. På dagen kan jag va käck å go´, men inte på kvällen...... Tacka vet jag kvällarna i Håcksvik där jag får gå å lägga mig kl 22.15 varje vardag, perfekt! Förstår inte varför man måste göra allt så sent jämt, hade jag fått bestämma hade man börjat kolla på film SENAST åtta, och baka peppisar är väl lite i senaste laget att börja med tjugo nio...  Men men det var mysigt och en tjugo över tolv gick de sista härifrån,jag somnade tjugo i ett... Ganska utvilad i dag! (vill hellst sova närmare åtta timmar per natt för att funkar perfekt). Från typ klockan halv tolv satte jag mig och renskrev presentationen vi ska ha idag... Det ska jag för övrigt fortsätta med nu!

Längtar efter mor å far, Stefan å Hanna. Men Hanna kommer nog hit i morgon!!! Kul det hade varit! Får lust att åka med hem bara.. men hade jag tänkt stanna här i helgen.. :/ vi får se. Nu e det plugg som gäller. puss

I dag är det verkligen tisdag

Började med att jag sov kasst natten tills idag, sen e det kasst väder... Och lite ångest inför jul! Ja, det räcker väl... Känner mig inte riktigt i balans... Alla är trötta,  jag med! Hopplöst oengagerad och trött på anatomi! Tur att jag inte läser det, personalekonomi ska jag läsa sen, hade tyckt det var kul om, det inte vad vid jul! och vill inte ha tenta 13 januari.

Äsch, äter en macka å så blir allt bra! ja, det kör vi på!

Rösta fram årets stjärngosse

Detta kan man göra på aftonbladet.se i skrivande stund, så dumt! Varför liksom?! Tycker det står mkt trams nu för tiden på tidningarna, inget är ju samt tror jag.Innan va det iaf hyfsat med expressen å aftonbladet, det var mer se&hör och sånt som var skvaller tidningar... Dom blåser ju upp allt såå.... (den som vill läsa mer om det kan med fördel läsa mitt och H-Ms arbete om Abba och Niklas Luhmann... hihi)

Andra tankar jag haft under dagen.... Tja, har inte tänkt så mkt i dag tror jag... Kan undra om jag har mitt tisdags humör idag (åkte ner hit igår så det känns som tisdag i dag...) Känns så men snart e det pump i af. Undrar på allvar om jag har kommit i klimakteriet oxå, svettas nästan jämt! Speciellt på nätterna.

Orkar inte... Men alla andra har alltid allting värre än mig, men ändå så e allt jobbigt. Jag e nog klen.  Varje gång jag tycker synd om mig själv ska jag tänka på den artikeln jag läste i amelia för ett tag sen, där en kvinna precis fött ett barn och mannen blir jätte sjuk å kvinnan har en sjuk man och fyra små barn! om jag itne minns fel va nåt av barnen sjukt oxå... Där kan man snacka om problem och jobb, mina så problem e ju INGET i jämförelse, jag har det tom bra jämfört med många av mina vänner (subjektiv upplevelse då givet vis), ändå e det synd om mig ibland tycker jag! Äsch, nu rycker vi upp oss!! Ett, två tre!

Pussar

Julpynt

Har fixat lite adventsmys här i halmstad, det är väl egentligen inte julpynt, utan adventspynt, men jag tycker det låter så  dumt, julpynt låter mysigare!
Jag fick expert hjälp dagen till ära, baby hjälpte till, gick jätte bra :P Bildbevis har jag tom!
129941-13

I går va vi på julbord. Mys med julmat, inte så märkvärdigt egentligen, men så SJUKT varmt. Höll på att svettas i hjäl i min nya fina stickade klänning...  Men fin va ju, bildbevis på det med :P

129941-12

I eftermiddag/kväll blir det julskyltning me Stina å Sandrew. Dom kommer snart, och i morgon blir det nog bodypump tror jag.Känner inte av halsen längre, skönt! Jag lär nog testa.

Veckan som kommer har jag en känsla av kommer bli rätt jobbigt, Sandra och co har tenta på lördag, och vi har inlämning och redovisning av vårt arbete i veckan. Suck ,har inte pluggat på hela helgen men ärligt talat, jag vet inte vad jag skulle ha pluggat på. Skriva referenser i arbetet kanske, men det e jag kass på. Får fippla med det i morgon tror jag.

Börjar bli lite stressad över att jul är såå snart! Hinner inte med, har tok mkt i skolan nu innan jul så jag lär inte hinna njuta känns det som. Man längtar alltid efter jul, men sen när det väl kommer som är det över så fort och e nästan lite av ett antiklimax.. Och så mkt mat att man nästan spyr. fast jag längtar efter vårat knäckebröd, ska försöka hjälpa mor att baka i år! Sedan så är det ganska meningslöst att julpynta oxå, jag har jul HUR MÅNGA tomtar som hellst.. Kvällen innan julafton åker vi till Mjöbäck, sedan är vi hos farmor på julaftons dagen, sedan i Drägved på julaftons kvällen och så i Gislaved på juldagen hos Stefans mormor och morfar och så är det kanske utgång så med... Sedan på annandagen då kanske man är hemma lite.. men det känns onödigt att sätta upp massa tomtar för typ en dag,men det lär jag ju göra! Gillar det egentligen, det är mysigt att sätta upp men döden att ta ner..

Hepp hepp!

Julskyltning, here I come!

Idol

Ja, jag får väl göra en liten resumé nu när Idol är slut. (frågan är vad jag ska göra på fredags kvällar nu?? Let´s dance börjar ju inte än... tror jag?!?)
Markus gick och vann hela grejen, inte särskilt oväntat, men jag höll på Erik ändå. Alltså vinnar-låten, va den verkligen bra?? Tyckte inte alls den var särskilt bra, behöver nog höra den fler gånger först. Och att Markus ska släppa en power-ballad som första singel känns på nåt sätt,,, oväntat. Och fel. Hellre Erik. Snygg-Erik. Sen erkänner ju tom jag att Markus är en större stjärna, han äger scenen och utanför (till skillnad från Agnes förra året som inte borde öppnat munnen får hon hade inget att säga, typ). Men nu e det över iaf, nu blickar vi framåt... Nästa år  :P Längtar redan, perfekt fredags underhållning.

Idag ska jag åka till Mjöbäck en sväng, plugga kanske (men jag har ingen lust.. vet inte ens riktigt vad jag skulle plugga på, men det känns som att jag behöver göra nåt) och sen Julbord. Mys att äta jul mat, och jag ska ha min nya fina tröjklänning på mig! Tror jag skulle vilja ha ett rött läppstift till klänningen men det har jag inte så jag får klara mig ändå. (läppstift är ju inte riktigt min grej, äger nog faktiskt inte ett enda ett, kanske skulle investera i ett nån gång!?!)
I morgon ska jag åka ner till Halmstad ganska tidigt och gå på julskyltning där med Stina!! Lite surt att behöva åka ner redan vid elva som det verkar som att jag måste nu, men men!

Sedan är hela köket belamrat med disk, vill inte orkar inte ta tag i det!!!! Blir nog att jag gör det lite senare.. eller inte alls :P

Tänkt vad kul det hade varit att skriva krönikor i nån tdning, det hade jag tyckte vart skoj. Kom å tänka på det när jag läste nån krönika igår. Jag tror iofs inte att folk hade fattat vad jag menade, ville ha sagt, för jag har en tendens att bara flumma iväg och snurra runt i mina tankar.. men om jag verkligen gick in för att skriva så att folk hängde med i mina tankegångar kanske det haft funkat! Får väl se om jag testar det nån gång!

Ytterligar ett problem är julklappar, vet ju inte vad jag ska köpa till nån.... Kanske pappa iofs (hemlagad snaps tror jag det blir). Ska jag skicka julkort i år??? Inte en aning, dags att fundera på det snart kanske och köpa julkort med! Kanske kan göra det i veckan nån gång nu! Vi har bestämt att vi ska på glitter å glamour fest i Stockholm på nyår, nice! hoppas jag! Och i mellandagarna ska vi åka skidor i hestra nån gång hade vi tänkt . Har inte åkt skidor på tio år så det är nog dags, nu eller aldrig igen liksom. Förresten kunde det vara en fördel om det var snö kanske.... Vi får väl se, än så länge lyser vintervädret med sin frånvaro, regn, regn, regn, regn, regn.. Våran termometer står på - 4 grader, både ute och inne, har en bestämt känsla av att det inte stämmer!

Nä, nu e det dags för tandborstning tror jag!!

Puss

1 december

Vad kommer jag minns från denna dag i framtiden?? Den första december 2006, dagen då:
...Henke Larsson för mig helt oväntat lånades ut till manchester united (har knappt hämtat mig från chocken än).
...IDOL FINALEN gick av stapeln, me like. Har svårt att bestämma vem jag hejar på.
...Glöggpremiär
...Jag bytte glödlampa i min avdentsstjärna i köksfönstret, såå mysigt!
... Jag tvättade min gräddvita munktröja och kaffefläcken nästan gick bort, med hjälp av sanitets rent!


Ja det är väl vad som hänt/händer idag. Jag har faktiskt bestämt vem jag ska rösta på i Idol finalen. Förra året skickade jag ett sms på både agnes och sebastian, men Stina påstod innan idag att man är tvungen att välja, man kan inte äta kakan och ha den kvar! Så jag har valt, ERIK. Markus e redan stjärna och kung och äger. Erik oxå stundtals, men det händer ignet spännade när Markus kommer ut på scenen jag vet redan vad jag kommer få höra! När Erik kommer ut blir det nåt mer oväntat, och ofta kanonbra, därför lägger jag min röst på ERIK, men blir inte ledsen om Markus vinner, jag håller på honom med (och tror faktiskt att han kommer vinna). Det var svårt att ställa om hjärnan, jag har fokuserat på att Johan ska ut ett tag och nu när han har åkt spelar det inte så stor roll längre... Den som lever får se!

Kan hända att jag återkommer med en rapportering senare, hur läget ser ut i paus eller så :P

Nu e det dags för middag! Puss