Bus väder

För första gången typ någonsin så regnade det inte i Halmstad när jag åkte där i från, men i Smålandsstenar och Håcksvik där snöade det. Brukar alltid regna i Halmstad, oavsett om det är fint väder här hemma eller inte.. Men så var inte fallet idag.. Något blåsigt bara i halmstad och här snöar det på tvären. (vilket jag innerligt hoppas att tränaren har insett, ska i väg och träna strax och hoppas mkt på en inomhusträning.)

Well, dags att göra sig i ordning för träning.. Hinner ju knappt mer än hem och vända...

puss å kram

Seeeegt

Plugget har dragit igång segt, det mesta är helt oinspirerande och lärarna har lagt upp mkt i kursen i fel ordning. Alldeles för tidigt med problemformuleringsseminarium osv. Jag vill ha en handledare först,  en handledare att som kan förkasta eller godkänna ens idéer, säga vad som är rimligt osv.

Sedan är det tröttsamt att alla tentor tycks bli för sent rättade nu för tiden.  Alla tentor jag gjort sen i somras har varit för sent rättade.. Hur svårt ska det vara??? Jag som student kan ju inte precis komma och göra en tenta ett par dagar för sent, det hade ju aldrig gått...

Annars rullar allt mest på.. Rätt trist vardag, händer inte nåt skoj. Vill göra nåt roligt. Grått, trist och allmänt tråkigt. Men för att se det lite positivt så är det rejält mkt ljusare ute nu. Det går åt rätt håll, efter denna otroligt hemska och regniga vinter..

Får väl ta tag i livet lite, kan ju alltid börja med att diska.. Skoj..

Puss

Pappa är hemma

Pappa kom hem i fredags eftermiddag, så hans vistelse på sjukhuset blev inte långvarig. Han kan knappt inte röra sig och har väldigt ont när han rör sig. Han är sjukskriven i åtta veckor... vad ska han hitta på så länge??? Kommer nog tillbringa en hel del tid i Mjöbäck framöver när jag inte är i skolan.

Dags för första grusträningen idag..

Kram

Lilla pappa

Igår ringde mamma och väckte mig lite efter kl 8. Pappa hade cyklat vält på vägen till jobbet och slagit sig så illa att han inte kunde gå (i sammanhanget bör kanske nämnas att han fastän han inte kunde gå hade tagit sig de 200 meter uppför en backe som var kvar till jobbet med stöd av cykeln och tagit ett fem steg åt gången och långa steg med högra benet som funkad; 200 meter hade tagit honom 30-45 minuter). Pappa fick åka ambulans till lasarettet i Borås, och mamma åkte med. Jag kom efter från Håcksvik med min bil. Så dagen tillbringades nästan enbart med att sitta på ortopedakuten i Borås och mest vänta på röntgentid, röntgensvar och diverse läkare. Vid fyra gav jag och mamma upp, då åkte vi hem för då hade vi fått veta att han skulle bli inlagd ett par dagar för en fraktur på bäckenbenet. Som tur var gjorde det inte så ont på honom när han inte rörde sig, men om han försöker röra sig eller lyfta på benen gjorde det väldig ont. Summa: Det kunde gått värre med brott på lårbenet och operation och kanske gips och sånt. Nu är han inlagd ett par dagar och kommer antagligen ha ganska ont, men slipper operation och gips osv.

Det har varit lite vinter två gånger i vinter, pappa har cyklat vält båda gångerna. Förra gången kunde han inte lyfta armen, men det gick över efter ett par dagar... Så nu får han nog inte cykla till jobbet mer på ett tag, men envis som han är sa han att han skulle gå istället... Ja vi får väl se vad som händer med sjukskrivning, försäkringar och allt sånt.

Idag ska det pluggas iaf. Har absolut ingen lust, men det måste göras. Det måste även diskas och tvättas här.. Säkert städas oxå men det tänker jag inte göra. Vi ska nog åka in till pappa i Borås i morgon, om han är kvar men det skulle jag tro.

Over and out!

Sol å Snö

Det var ingen alldeles vanligt tisdag igår, det var en alldeles ovanligt solig tisdag. underbart att för en gång skull se solen, jag tog mig en hyfsat lång promenad! Annat var det idag då det först var sex grader kallt på morgon, och sedan så har det kommit snö. eller så klart inte i Halmstad där jag tillbringat störrre delen av dagen, där regnade det. Men här hemma har det kommit lite slaskig snö...

Igår fick vi en ny kran till köket, jätte bra! Den vi har haft såg verkligen sina bästa dagar för fleeeeera år sedan. Nu är det dock lite problem att få ihop det nya kranen med våran fiffiga diskmaskin. Så som vi gjort innan funkar det inte längre, vi måste ha en ny avloppsslang till diskmaskinen och någon sådan lyckades inte stefan hitta i smålandsstenar idag....  Vi måste dessutom ställa diskmaskinen i ett skåp, vilket innebär att jag måste hitta ett nytt skåp till alla mina plastburkar, och i samband med det kom jag på att jag har två hyllor med blomkrukor, var har alla dom kommit i från..??? (ok, jag vet svaret; mamma) Iallafall så står diskmaskinen halvt i särplockad litevar stans i lägenheten nu.. Smidigt. Behöver jag nämna att diskmaskinen redan är full???

Hepp, nu får det vara nog för i dag!

Puss Å Kram

En alldeles vanlig tisdag

Hmm Jag har visst haft den rubriken tidigare.. Dålig fantasi kanske, förhoppningsvis har mina läsare lika dåligt minne angående mina rubriker som jag själv har..!

Men faktum är att det är en alldeles vanlig tisdag idag, jag funderar på om jag skulle ta och öppna böckerna som har legat på samma ställe i soffan sedan.. förra tisdagen kanske?!

Funderar även på om jag skulle gå slänga papper i återvinningsstationen här i Håcksvik, för av någon helt obegriplig anledning skall vi efter den första februari åka till kalv eller änglarp med papper och glas och sånt. Är det miljötänkande så säg?

Funderar på om jag skulle gå ut och gå idag för att försöka få liv i mina vader som inte mår  nåt vidare sen jag försökte återuppta min fotbollskarriär i söndag (spelade inte ens fotbol på träningen utan sprang och hade typ boxercise.) Det var jobbigt för en otränad en som jag och vaden tyckte definitivt det var jobbigt, för den mår inget bra nu!

Skulle vilja tipsa allmänheten om Sandras resedagbok. Spännande läsning, och bilder! Sandra_e84 på resedageboken.se. Sandra och Stina har varit borta i 21 dagar eller nåt sånt nu, nu räcker det, nu vill jag att dom ska komma hem igen. Åkte med Sandras bil till Halmstad igår, och åkte förbi Trollis (ok jag åkte på wrangelsleden, men men trollis ligger ju där bredvid) och tänkte på allt skoj som hänt där de senste 2,5 åren..

Well, nu ser jag lite sol mellan träden, jag måste bestämt ge mig ut och gå.

Puss

Rutiner och vanor

Jag jobbar för fullt på att försöka få till rutinerna här i Håcksvik. Så att vardagen kan sätta sig. Det går väl bra, men jag MÅSTE bli bättre på att planera matinköp osv. När man bor här mitt i ingenstans så vill det ju till att man planerar lite när man ska handla, vad och i förlängningen, vad man ska äta. Det är svårt. Idag åt vi iaf potatismos och fiskpinnar. JAG lagade potatismos, för andra gången i mitt liv typ. Jag som inte ens gillar det. Men det var ganska gott idag. Stefan är inte heller jätte förtjust i potatismos, men visst är det vuxenpoäng att laga eget potatismos? Och det blev helt ok.

Sedan försöker jag ta tag i en ny vana i mitt liv (kan man kalla något man har gjort på gånger på mindre  än en vecka för vana?? Jag försöker i vart fall på det att bli en vana.). Jag har nämligen varit ute och sprungit idag (Det råkade nästan vara sol ute när jag sprang, inte undra på att det inte kändes såååååå tungt idag). Sedan när jag kommer hem kör jag lite armhävningar och situps. När jag nu ska ta tag i min fotbolls karriär här sen så behöver jag ha testa att springa lite innan. (träning på söndag.. men har inte riktigt bestämt om jag ska börja redan nu eller köra på egen hand lite till först..) Kanske bara är att bita i det sura äpplet..

Har väldigt svårt att komma igång med plugget. Vet inte vilken ände jag ska börja riktigt. En stor tjock engelsk bok ligger här och väntar på mig. Är ganska säker på att jag inte kommer att läsa så mkt i den, men jag kanske borde öppna den iaf.. Nä det får nog bli nästa vecka. Jag har letat runt lite på nätet efter info kring det som jag och Sarah antagligen skall skriva våran c-uppsats kring. idag. Jätte spännade tycker jag att det är, men svårt. Jag och Sarah ska nog snacka ihop oss lite i morgon, kanske borde vi snacka med någon lärare oxå..? Får se.

Hmm, disken väntar.. =(

Kram

Arbetskraftsbrist

Jag får en tidning då och då från Proffice där jag var anställd för tre år sen eller så. Tidningen heter Möjligheter (tror jag) och är en ganska spännande tidning för en arbetsvetare som mig. Tar upp väldigt mkt personal-problematik och bemanningsföretagsverksamhet, som är spännande ämnen för oss arbetsvetare (iaf mig). Jag fick denna tidning idag iaf, till min stora glädje så jag slapp äta lunch i sällskap av gamla kokböcker (inget ont om kokböcker...) På flera ställen tas det upp arbetskraftsbrist och hur svårt det är att rekrytera talanger osv. Jag träffade en som arbetar som platschef på nyår när vi var nere i Luxemburg. Han berättade om sitt jobb och berättade han stora problem han hade med att hitta arbetskraft. Problemet var inte ens bara att hitta rätt arbetskraft utan det var tom svårt att hitta någon arbetskraft över huvudtaget... För mig som snart ska ut i arbetslivet känns detta konstigt. Jag ser det som i det närmaste oövervinnerligt att få något arbete över huvudtaget och väldigt många av dem som läst olika kurser med och så på högskolan är jätte rädda för att komma ut i arbetslivet och tror sig i likhet med mig inte ha en chans att få något arbete.. Att det råder arbetskraftsbrist låter märkligt i mina öron när man hör mina och mina kursares tankar inför en stundande karriär... Det råder arbetskraftsbrist och många är rädda för att de inte kommer att få ngr arbeten, hur går det ihop? Kanske letar man efter fel slags arbeten..?

Hmm, nog med funderingar för stunden.

Kram

Sista terminen

Idag har jag påbörjat min sista termin på högskolan (för den här gången iaf hoppas jag , vill ut och jobba nu). Just i dag var inte tempot mördande men min känsla är att man borde sätta fart medd det samma. Det kommer ju bli mkt att göra framöver och framför allt blir det alltid kort om tid.. På något märkligt sätt, fastän vi i princip har 20 v på oss att skriva c-uppsatsen. Upplägget på terminen känns helt klart rimligt än iallafall. Uppstartsseminarium på onsdag. får se vad det har att erbjuda.. Jag är nyfiken iaf, och tycker märkligt nog det ska bli roligt att skriva både uppsats och läsa metod (eller vad det nu är vi läser i början) Det var iallafall roligt att sammanstråla med dom gamla klasskompisarna igen. Jag, H-M och Johanna åt sushi-lunch som är lite utav vår tradition! Sen fick vi ett ryck och åkte till gekås.. Där ser man. Nu är jag hos mor å far, där H-M och Johanna lämnade av mig på vägen hem till gbg!

Jag har i princip läst ut första Stieg Larsson boken oxå! Det gick fort och var spännande. Skulle inte vilja påstå att jag fastnade väldigt mkt mer i den boken än i andra böcker men helt klart att den var bra. Ska nog skaffa fortsättningen och läsa om vi ska till USA här framöver.

Den där resumén av luxemburgs resan får jag nog bestämt fortsätta med en dag, var nog inte riktigt klar... Men inte idag, bilderna är ju i min dator hemma.

Matlagningsdags tror jag bestämt!

Puss å kram

Luxembourg

Vi var då i Luxemburg över nyår. Stefans barndoms kompis Lovisa bor där med sin kille så dom hade bjudit ner alla över nyår. Efter diverse strul och velande om vart vi skulle bo så hamnade vi på det mest klockrena stället av dem alla. Youth Hostels (kan undra om det stavas så?) Jätte fint, jätte billigt, hur bra som helst!

image165


Det stora vita där nere bodde vi i. Man ser bara halva vandrarhemmet där nästan. Staden var väldigt kuperad, med en massa konstiga broar över allt. Backen ner till vandrarhemmet gick vi många gånger både upp och ner och den var jobbig.. Speciellt i mina högklackde hemska skor på nyårsnatten, usch! Här är natten i fråga, och jag var vääligt plågad av ont i fötterna. Det syns nästan på mig. Först gick vi i 40 min till Lovisas lägenhet, sedan 20 min in till ett uteställe där det dansades lite grann, jag försökte dock röra mig minsta möjlig, och sedan gick vi hem till vandrarhemmet en 30 minuter till (och vi gissade bara vägen, men vi hittade alldeles rätt med det samma)
image166

På vägen in till stan från vandrarhemmet gick vi förbi ett av världsarven. (lyckades dock inte riktigt ta reda på vad det var för nåt.. men staden Luxembourg, huvudstaden i Luxemburg grundades iaf år 963). Vi är nästan vid den på bilden ovan, men den fotades givetvis även i solljus (eller nja, solljus, mer dagsljus iaf). Här är en del av det här världsarvet.

image167


Här står hela gänget och tittar på en karta som fanns i samband med det där världsarvet. Det skulle visst inte vara mer än 80 mil därifrån till köpenhamn.. Tjaa, fågelvägen kanske kan stämma, men det är alltså inte såååå jätte långt bort vi har varit.
image168

När vi skulle åka hem gick vi med allt bagage en bit, bland annat upp för den där backen.. Tur man har en sånn bra karl som bärde min väska =)
image169

Jätte imponerad är jag av staden.  Lite gamla staden känsla, jätte mysigt! Lite blandade bilder:

                 

Back in business!

Japp, nu är jag här igen. En av mina jobbigaste och mest intensiva pluggperioder är nu över. Har pluggat ungefär 45-50 timmar från torsdag till i måndags kväll, och de allra flesta timmar var dessutom effektiva. Man blir helt väck i skallen av sånt här.. Man glömmer en massa saker och kommer inte ihåg det man borde, men det verkar som att en del av det jag försökt plugga in stannat kvar. Nu är tentorna klara iaf, så det är bara att vänta på resultatet.. Och jag lär glömma det mesta jag pluggat in om en dag eller två. Det kallas långsiktigt lärande eller vad?!?? Har man väl lärt sig det en gång är det lättare att lära sig det igen är mitt signum! (och det har fungerat hittills) Och nu är jag ledig ända till måndag, det ni!

Jag kom nyss på att jag ska börja digga Lars Winnerbäck för fullt igen. Haft en lååångt period av att inte lyssna så mkt på honom, han är ju bra när jag väl lyssnar men det blir för sällan. Det ska ändras nu. han spelade just på Grammis-galan, han är ju grym ju! (men vad i hela världen har Carl Bildt fått på dig för kavaj..??)

Annars har jag mest  kastat ut julgranen idag. Är inte klar än iofs, kom en hel del grejer ivägen (typ bloggen, msn och telefonen...)


Här kommer lite bildbevis på hur det såg ut. Jag testade ett nytt sätt idag. Jag klippte av grenarna och lade dom i en svart sopsäck.. Granen barrade nåt hemskt, och jag brukar ha problem att få ut granen genom dörren, det skulle jag även haft i år, detta brukar resultera i att ALLA granens barr hamnar i dörröppning. Eftersom jag tror att jag kan hitta barr från minst två år i dörröppning så tänkte jag testa nåt nytt.. Jag återkommer vid midsommar med om det var en bra metod; jag lär hitta barr all over även nu.. Så här såg det ut:

image164


Men vad skönt att bli av med åbäket. Gran-fan har sått mitt ivägen för min vikarierande tvättstuga; dvs mitt i vardagsrummet. Så nu har tvättstugan fått bo där det funnits mest plats för tillfället, typ i dörren mellan hallen och vardagsrummet.. ÅHHH, jag vill ha mer plats, eller framför allt en egen tvättstuga. (Det är jätte bra att ha tvättmaskin i lägenheten, men var ska jag hänga tvätten..?)

Ska skriva lite om vår nyårs resa oxå. Tror jag tar och publicerar ett eget inlägg för det...

Hej så läge!