-

Det e så mkt hemskt som händer nu för tiden, inte för mig personligen som tur är, men för folk i min bekantskapskrets. En kompis mamma är jätte sjuk så hon är hemma hos henne nu, i Hannas familj har det varit två dödsfall bara i år och Jan-Olofs tragiska bortgång... Och så i förra veckan krockade min gudfar Alf, han har inget minne av färden rakt genom en rondell och genom en busskur typ. Det ska visst berott på kanske hjärtat eller nåt sånt, så han har legat på sjukhus ett par dagar och har körförbud nu, men det kunde gått betydligt värre, både med honom själv och om någon varit i vägen.
Man är så liten i sånna här situationer, så hemskt, så maktlös. I min famlilj har vi varit (tack och lov) försonade från sånt här tragiskt länge nu.. Hoppas att det vara länge till!! Jag har nog inte varit på begravning sen mormor begravdes -99. Saknar henne, hade velat ha en relation till henne nu när jag e vuxen (om jag nu e det) oxå, för hon var en väldigt stor del av min barndom! Hade hon levt hade hon varit 96 år..

Sånt här påminner en om att inget går att ta för givet, inget! Man måste vara rädd som sina nära och kära.
Så alla mina nära och kära, JAG ÄLSKAR ER, hoppas ni vet om det! (jag e inte så bra på att säga det alla gånger)

Lars Winnerbäck funkar bra på min sinnesstämmning i dag (dock funkar det otroligt dåligt att plugga). Hugger i sten!

Ont i halsen har jag, skit oxå!

Vår i luften

Oj vilket härligt väder det var idag, jag var ute och gick ett runt nissan mitt på dagen (premiär för i år) coh det var så härligt, soligt och varmt nästan!

Annars har jag mest pluggat, varit riktigt duktig faktiskt. Och lagat köttfärssås och spagetti. I kväll är det visst grammisgala, vi ska å kolla hos brown! Aldrig varit hos henne kom jag på så det kan ju passa bra!

I morgon ska jag till läkarn, och gå en vända på stan och köpa kort till farmor, och doppresent till Nemi, döps ju på söndag. Torsdag tänker jag åka till gekås om allt går som jag vill, sen e det tandläkarn på fredag, hade velat träffa Hanna och Tilde då, men det blir nog lite svårt (Hanna ska hämta sina föräldrar på landvetter, dom har varit i Thailand) så jag ska nog gå upp och säga hej på Wästgöta och en sväng till banken. Kanske skulle ringa Jenny å se om hon e ledig lite på fredag, kunde va kul å träffa henne lite, det var ju typ massa år sen..!

Nä.. Det var inte mkt vettigt jag hade att komma med idag, inga reflektioner direkt. Funderar på å läsa JÖKEN på distans i sommar, e det dumt??

Hepp hepp! Pussar

Sicken söndag

Hej hej!
Då var det söndag igen.. Fasen vad fort tiden går jämt.. Idag har jag inte pysslat med så jätte mkt.. Har suttit soffan och pluggat samtidigt som jag kollat på diverse alpina skidor och nu lite fotboll. Igår va jag i Borås, utgång på Harrys! Kul kul! Sandra var där med sina kompisar och så va Stina och Emmelie med från Halmstad! Hade jätte kul, drack inte så mkt och så åkte jag med Carroflan hem till Håcksvik vid ett tiden.. Rejält kallt va det ute och trött va jag! Sen vaknade jag vid tio idag typ och sen dess har jag suttit här i soffan!

Ute regnar det och är allmänt jätte trist väder... Suck! I går va det ju jätte fint ju! Stefan är ute och jagar.. Måste vara väldigt roligt i detta kassa väder, nja..  Men sista rådjursjaktdagen så dom lär väl bli ute tills det blir alldeles mörkt...

Är hungrig och det e ett par diskberg i köket som behöver åtgärdas.. Trist.. Kanske ska byta gardiner i sovrummet med. Tror bestämt att julen i slut nu! Åh så e jag sugen på pizza.... Nån som har lust att agera home delivery!?!? Det e bara tre mil till närmsta pizzeria.. Ingenting ju!

Veckan kommer ägnas väldigt mkt åt plugg, men jag lär väl hänga här oxå en del!

Pussar

Soligt!

Idag skiner solen, så fint så! Men kallt som satan ute! Har varit på föreläsning idag, fattar inte hur jag ska klara den här kursen! Arbetsrätt alltså, verkar så jävla svårt. Måste måste plugga. Ska göra det nu tänkte ja!

Har mkt funderingar kring allt möjligt! Framtiden, nutid (inte dåtid så mkt faktiskt, lär ju inte kunna påverka det ändå)... Vet inget, hur ska det här egentligen sluta?!??! var ska jag bo, vad ska jag göra..? Känner mig rastlös in i själen... Har ett problem i mina nedre regioner oxå som jag inte begriper mig på...  Varför ska alltid ha problem där? Det är som om det försöker säga mig nåt, men vad??

Men egentligen är allt bra, förstår inte varför jag klagar, blir nästan trött på mig själv! En annan bloggares blogg som jag läser skrev ett sååå spännade inlägg om hur man funkar igår.. Att det räcker med att göra något bra, det måste inte vara perfekt.. Det var hennes melodi i livet, och hon verkar väldigt framgångsrik och har en så skön inställningen till allt (och så skriver hon jätte bra, fastän hon e anonym).. Det är ju mitt problem i livet att allt måste vara perfekt, jag måste vara bäst på allt... (är fortfarande kass på att hantera nederlag..) Hur går man tillväga för att göra något bara tillräckligt bra, tänk om det inte räcker.. Jag försöker ju alltid göra så gott jag kan men det är nog ofta lite mer än vad som krävs.. Jag har egentligen sett det som min styrka, men det är nog min svaghet... Kanske... Äsch! Kanske ska lägga ribban lite lägre i fortsättningen och se om det hjälper på nåt sett...!?!?! Nja, vågar inte!

Nog me flumm, nu tar jag å läser lite arbetsrätt.. HJÄLP!!!!!

Mia Fia e trött

Oj oj, vad trött hon e! Har suttit i sängen å läst i personaljuridik boken nu i en och en halv timme och vad fort tiden går! kan ju inte påstå att boken e jätte spännande, men det e lätt läst och massa exempel vilket gör att tiden går rasande fort.. Skulle ju sovit nu ju....

Jag har iaf klippit mig idag, tur att jag gör det så sällan såååå dyrt som det va, men jag blev fin iaf! (nu får jag leva på bröd och vatten  till den 25 februari... Mer än en månad kvar ju...Ajdå..)

Ja, så här blev väl resultatet på ett ungefär! Jag e nöjd iaf, vad tycker ni??

129941-44


          
  
129941-43



129941-45


Så har det gott och blivit kallt ute med.. Oj vad kallt det e, kom på att jag skulle sätta på elementet i "mitt rum" här.. Har inte haft på det innan iår, pga mina ganska regelbundna klimakterie-svetningar natte-tid, men nu e det kallt som bara den här inne. Tror jag e lite känslig oxå, håller nog på att bli förkyld.. :( Vill inte..

I morgon ska jag åka hem! Skönt, måste försöka komma i fatt i arbetsrätten, fattar inte hur jag lyckats bli så efter alla redan... Fastän jag pluggade ett par timmar igår och idag säkert sju timmar... Hoppas det känns bättre på föreläsningen i morgon iaf.


Nä, nu kallar sängen! (hihi, jag sitter ju i den å skriver ju.:P)

Pussar å godnatt!

Snö

Nu har det då fallit lite snö! Det är snor kallt ute och lite, lite snö på marken! Lite roligt är att det har typ plogats på gångbanorna här.. och det kanske är två cm snö där det inte är plogat.. Känns lite onödigt att ploga bort sååå lite snö kanske! Men men, nästan första gången i år så då kanske snöplogarna är heta på gröten (sällan snöplogare blir beskyllda för att ploga för ofta skule jag tro :P) Men jag gillar snö på nåt vis, när det faller stora flingor stannar världen liksom upp, allt blir så lugnt och fridfullt och harmonikt på nåt sätt. Tänk sånna som e bor där det inte finns snö alls, vilket fantastiskt fenomen de går minste om!! Kan inte påstå att snö är det bästa jag vet, men jag vill allt gärna ha lite snö varje vinter! Allt blir så fint med snö (innan det blir slask å töar bort)!

I dag har det pluggats mycket. Vi har gjort färdigt vårat ekonomiarbete äntligen! Skönt att lämna in det, vet inte om jag är jätte nöjd med det men men.. Hade varit kul med VG i den kursen (den om någon borde jag få det i, ekonomi är ju min grej) men huvudsaken är G och det borde jag ju ha lyckats med! Kan lova att jag blir väääldigt besviken om jag inte ens får G.. Men kanske vore bra med lite motgångar någon gång så jag inte tror jag är odödlig (om jag nu tror det nu...) Sedan har vi varit på föreläsning nr 4 i arbetsrätt. Och shit, vad mkt det är. Känner mig jätte efter alla redan (bådar inte gått inför framtiden), men det ska ordnas i morgon och på onsdag tänkte jag! Plugg statsbibblan kl 10 i morgon! Arbetsrätt är nog en väldigt viktigt kurs oavsett vad man kommer jobba med en gång i framtiden.  Kan nog vara så med hela juridiken, bra att läsa för att veta sina egna rättigheter och skyldigheter! Är tom lite lite inne på att läsa Jöken på min valfria termin till hösten. Får väl se vad det blir, känns som om jag måste försöka informera mig om hur resten av utbildningen ser ut snart. Har noll koll just nu! Har vissa planer på att läsa på distans nästa termin... Bo hemma iaf, men vet inte alls vad jag ska läsa i så fall.. Och blir inte mitt liv vääääldigt tråkigt om jag bara e hemma å pluggar hela dagarna...?!? Får se, detta behöver ju inte bestämmas i morgon direkt, som tur e!

Träna pump om en timme! Kul! Ska försöka klippa mig i veckan, behöver VERKLIGEN, men jag tror inte det blir av förrän jag ser det! Har ju pratat om att klippa mig sen.. ja typ augusti och alla måste ha blivit helt hopplöst trötta på mitt snack om att klippa mig när det aldrig blir av.... Jag blir iaf trött på mig själv! Nu elller aldrig, typ (oki, kanske inte riktigt sååå drastisk behöver jag vara, klipper jag mig inte nu blir det nog ngn annan gång.. vill färga eller nåt med ju.....:/)

Hepp hepp!
Pussar

Vackert väder och bebbe-besök!

Hej hej!
Idag har jag haft fullt upp. På morgonen hann jag med att dammsuga hela lägenheten (behövdes verkligen) och sedan kom Hanna och Tilde och hälsade på. Åh vad mysigt! Kul att umgås med dom, fastän jag gör det rätt ofta så känns det för sällan, måste försöka ändra på det, åtminstone inte träffas mer sällan.

Tilde äter mat, Gott Gott med potatis å majs-mos!!
129941-40
         
129941-42

Pigg å glad blir man när man e mätt!

129941-41


Sedan var jag ute och gick i det underbara vädret. Kallt och sol, det enda som fattades var snön... Det hade verkligen passat in i vädret i dag. Men nu är det även bestämt att vi åker med Stefans jobbar kompis och hans kompisar till Åre vecka 12!! Ser verkligen framemot detta, även om jag inte kan åka skidor så bra. Ska försöka öva nån gång innan dess, känns som att det kanske behöver komma lite snö först.. men det skulle ju visst komma lite i morgon.. Blir väl slask som vanligt denna vintern... Blåst, regn och kasst å trist väder e tydligen vädrets melodi denna vinter... Jaja, vår kanske kommer snart!?! Har ju fått mina fina HM kläder idag. Allt passade jätte bra faktiskt! Åhh, vad kul att ha dom till sommaren!

Nåt plugg ha det inte blivit idag, ska försöka i morgon lite... om det hinns med! vill åka till ullared imorgon, men det skulle ju bli snö så det kanske inte är nån bra idé....? Jaja!

Let´s dance e det som gäller i kväll! Trodde länge att Agneta Sjödin inte hade BH på sig och att man kunde se hennes bröstvårtor under den vita klänningen.. Tror dock det är så att det är nåt mönster på brösten ist, men så dumt att man ens kan tro att det är bröstvårtorna som syns igenom.Lite pinsamt kanske....

Nä.. nu e det dags att stänga ner tror jag! Puss

Mkt plugg

Det är mest plugg som gäller här nu för tiden. Skola å gruppuppgift. Känns som om jag bara vill vila...Men det är väl nåt övergående. Längtar till helgen, vill hitta på nåt mysigt men jag vet inte! Bio hade varit kul, länge sen!

Känns inte så om det har hänt så mkt jag kan berätta för er kära läsare! Har inte ens funderat på nåt dumt å fånigt denna gången. Eller iofs så är väl alla mina funderingar mer eller mindre fåniga, men ändå!

Jag har fastnat lite för OC först säsongen kollade jag på en massa avsnitt i söndags och et i måndags å ett igår, men nu vill jag se fler ju! Nån som har DVD boxen med första säsongen av OC så lånar jag gärna den!??!? Såååå spännande ju. Men det är mest för att de är så sega, har sett åtta avsnitt och DET har inte hänt än ju :P Men snart så måste det ju hända nåt... det är såååå nära ju hela tiden!!

Hepp hepp, lite mer plugg kanske?! I morgon tänker jag åka hem! Längtar!

Puss




Kom på att jag visst har nåt att skriva, inte mkt men lite.. Har en konstig känsla i magen (inte ont).. Lite typ fjärilar, nervös, förväntningar eller vad e det för känsla??? Haft den hela dagen, men fattar inte vad det e... Känns som om nåt avgörande kommer att ske, vad vet jag inte.. Knas!

Dessutom funderar jag på om jag ska kolla på OC på femman idag,tror inte det. Jag har ju precis börjat med första säsongen, några år försent :P

Sen sist..

Hopp, vad har hänt sen sist tro?
JO i lördags var det ju tenta då. Tyckte det gick rätt ok, men man vet ju aldrig riktigt, och sen fikade jag och tjejerna på stan. Shoppade lite oxå. Ett par skor för jag har typ alla mina kläder i Håcksvik :/ Det skulle varit kalas här för Alva och Mats på lördag men så blev Alva sjuk och det blev inget och jag fick inte ner mina kläder som jag tänkt att stefan skulle ta med sig ner.... Får se hur jag klarar mig i veckan.... Sen på lördag kvällen var det iaf tenta fest på fartyget. Hade jätte kul, vi gick till Club moon och tack vare pehr kom jag in, det är ju född -84 där.. Sur som bara den, men jag kom in och det var kul!

Dock var det mindre kul i går, mådde pyton mest hela dagen... Blir ju alltid så bakfull nu för tiden. Hatar det,måste blivit gammal eller nåt, eller så är jag bara orutinerad nu för tiden, e ju knappt aldrig ute längre.. Så vi kollade på typ 6 OC avsnitt i går och två filmer och käkade pizza, en riktig bakfylle dag var det! Segt och jobbigt och man bara längtade tills att det blev dags å gå och lägga sig igen så att man kunde må bättre dagen efter och idag har jag mått bra igen (SKÖNT)! Men så var det ju storm ute i går med. Här i stan märks det inte så jätte mkt, men hemma är det väl en annan grej kan jag tänka mig. Inte ström eller telefon, efter denna stormen heller. Vill åka hem och titta hur allt är men det blir inte förrän till helgen nån gång..Torsdag kanske..?!??! Saknar hemma! Men det går rätt bra här med, så länge jag har nåt att göra här e allt ok!

I dag har jag pluggat med Johanna, Stina och H-M. Vi ska ju göra vårat hemska ekonomiarbete i veckan.. Suck.... Så har vi börjat med arbetsrätt idag oxå. Känns som en tung kurs men läraren verkar himla bra så det ska nog ordna sig, men det blir väldigt mkt plugg framöver.

I kväll ska jag träna, pump givetvis (träningsvärken har inte ens gått över än sen sist) och sen ska jag bort till Stina på Gamletull å käka lite. Nu ska jag käka lite och kanske kolla på ett avsnitt OC (fastnade ju nästan i serien igår :P)

Puss puss

Back on the westside

.. Det var en klasskompis som skrev så här på sin msn igår, tyckte det var passade så jag lånar det som rubrik! Alltså är jag tillbaka i Halmstad. Faktiskt kul att vara tillbaka, var ju så hemskt länge sen! Har ägnat dagen åt att sitta på bibblan i stan å plugga till tentan i morgon, men nu får det bestämt vara färdigpluggat för den här gången, det jag inte kan nu kommer aldrig fastna, iaf inte till tentan i morgon! Som sedvanligt är började jag med att få ont i magen när jag kommit ner, får alltid det på eftermiddagarna när jag kommit ner, speciellt om jag varit hemma länge, kan undra om det finns nåt samband??

Snart ska jag och Maja i väg å träna, skönt att röra sig igen. Nu kan man ju på allvar börja säga beach 2007 here I come, för det är inte så orimligt långt kvar (hoppas jag, det var ju vår i luften idag sol å grejer här (som tur e försvann den där hemska snön hemma, snabbare än den hann komma)).  I morgon är det mkt på schemat! Först (och störst) tentan, sen är det ut på stan och leta paket till Alva 2 år. Sen är det kalas för Alva 2 år och hennes pappa Mats 37 år, vet inte vilken tid än och därefter det är det kanske tentafest på fartyget med våran klass och ettorna, och antagligen utgång på det. Får väl se hur mkt jag hinner och orkar med av allt detta.utgång tveksamt, jag har en förmåga att backa på trösklen in när vi ska ut :P Jaja, kanske är jätte sugen i morgon (hoppas inte för när jag är jätte sugen blir jag ofta föööör full)

I kväll är det även uppladdning inför tentan med tacos kväll hos Sandrew. Dom har ju oxå tenta!

Ja det var nog allt för den här gången! Lär väl återkomma med en rapport om hur tentan gick i morgon!

Puss å Kram

Fuskat

Idag har det snöat en hel del.. Mest slaskigt men ändå! Har ju längtat lite efter snön, men jag tror jag ångrade mig, kom ut till bilen och fick nästan leta efter den under all blöt och äcklig snö, usch vad jobbigt tänkte jag (och då hade det snöat kanske en timme :P)! Att man aldrig blir nöjd, bortskämd måste jag va!

Fuskat... Har jag gjort idag, knappt pluggat alls. Varit hos mamma och konstaterat ett par saker.
1. Hopplöst att försöka göra nåt åt dom på datorn, iaf när båda är hemma. Pappa hittar inte sina grejer och mamma skäller på honom för det. suuuuuck.
2. Stefan måste koppla om deras telefonuttag för att jag ska kunna installera bb (tur att man e sambo men en fiffig elektriker :P) och jag måste köpa ny kabel för den var för kort tror jag.
3. Mobilen mamma fick på köpet när hon tecknade bb funkar inte med hennes simkort (eller så e nåt annat knas) alltså måste jag försöka fixa ett nytt simkort åt henne. Och lära henne den nya mobilen, det nya bredbandet, den nya kameran.. Vad det nåt mer tro? (måste tillägga hur stolt jag faktiskt är över att min mamma lyckats lära sig att betala räkningar på nätet och fixa pappas löner i datorn med, även en blind höna hittar ett korn eller vad heter det?!!?)

För att återgå till plugget oxå. Det e konstigt för det känns inte som att jag kommer lära mig ngt mer än det jag kan nu (=onödigt att plugga mer....) men jag har knappt aldrig pluggat så här lite inför en tenta eller nåt (och det måste ju straffa sig på en kurs som jag borde/vill ha VG i)... Så jag vet inte hur jag ska lägga upp resten riktigt. Läsa anteckningar och det jag har skrivit när jag läst böckerna kanske... Läsa lite mer i böckerna kanske oxå.. Svårt att plugga när man inte vet frågorna (brukar man ju inte göra men ändå).

I morgon bär det av till Halmstad igen, blandade känslor men jag ska träna pump iaf, det ska bli kul, och sen har jag inte bestämt nåt mer än ang tentafest och kalas i halmstad... Måste hur som helst skaffa present till Alva, men jag gör nog det i morgon, kommer ju ner med tåget kl 8 så jag har hela dagen på mig ju!

Igår slängde vi ut julgranen och alla julsakerna, så skööönt! Var verkligen trött på det i slutet. Granen som barra och alla tomtar precis över allt, men nu bor tomtarna på vinden igen och granen e tillbaka i skogen! Ända som e synd med att granen e ute är att den där hemska tomma väggen blir ännu tommare, måste fundera ut nåt, och kanske köpa en ny matta dit med!

Min farmor har stickat raggsockor till mig, jätte gosiga!!! Tur nu när det blir snö å grejer :p jag fryser ju så hemskt om fötterna och om händerna när det råkar vara liiite kallt ute!

Nu ska det lagas pyttipanna här!

Lite vår på bloggen

Om nån lägger märke till det har jag lite nytt utseende på bloggen! Med blommor med vårkänlor! Så fint, om ngn har en aning om varför min bild och det där hamnar längst ner så tas all hjälp emot tacksamt, jag fattar inte varför! Tycker ni det blev fint med lite blommor här?! Blommor e ju min grej lite grann... ?!

Lite bilder på blommor från mamma å pappas trädgård. (ser att ngr bilder borde beskurits, men det orkar jag inte göra nu)

                             

Plugg plugg plugg

Tenta på lördag, nu e det mkt plugg .Trist, men det ska nog ordna sig, har varit ganska duktig idag känns det som (får väl  se hur det går på lördag...).

Annars är det mest regn nu för tiden tycker jag, och BLÅST. Det blåser massor ute ju. Faan vad trist, men det går väl över nån gång, är det inte vinter inom en vecka blir det ingen i år hörde jag?!? (ok, läste på nätet) Tjaa, jag tror allt det blir vinter men risken ju längre det dröjer är att det kommer vara vinter ända till maj eller nåt... Men jag längtar efter sommaren med.. fast ärligt talat så är det så mkt lättare att plugga när det är kasst väder... (och jag ska skriva c-uppsatsen på våren?!?! Hösten hade väl ändå varit bättre?! Tjaa, med alla klimatförändringar kanske det är nåt annat väder då så det spelar ingen roll. Nu ska jag iaf beställa lite kläder från H-M. =)

Inte mkt vettigt jag har att komma med idag, bäst jag slutar. Har bestämt att jag ska åka till halmstad på fredag, tror jag :P Och innan dess är det plugg som gäller... suck.

Puss

Lista

Har snott en lista igen, från nån som snott den från nån som snott den från nån som snott den från nån....

Körkort: Japp sedan 2003 tror jag.

Bil: Ingen egen men lånar Stefans Volvo S 40, vi ska kanske köpa nån annan snart, ihop.

Matservis: Ingen här, men mamma har ett par st som jag får en gång.

Soffbord: Japp, bästa möbeln vi har.

ICA-kort: Nej.
Hemförsäkring: Ja.

Eget boende: Ja/och Nej. Jag bor inte ensam nån stans iaf.

Fast inkomst: Nej, studiebedrig räknas väl inte tror jag.

Köksbord: Ett litet bord, rätt fult, vill ha ett nytt!

Finglas: Massvis med glas, Ittala glas är det fint nog till fin glas??

Betalkort: Är det typ VISA kort? Ja det har jag i så fall.

Toarullehållare: Ja

Duschdraperi: Ja lite beige färger som matchar badrummet fint.

Barn: nope

Sambo/make/maka: jaaa, två faktiskt =)

Spelar bingolotto: Nej,

Tippar på lördagar: Nej

Internetbank: Ja

Organiserat skafferi: I bland, ganska organiserat tror jag.

Färsk mat i kylskåpet: Japp, en del iaf. inget ofärkst i kylskåpet just nu iaf.

Slänger dina håliga sockar: Ja, självklart! Båda dessutom :P

Går på reklamer på tv: Inte mkt.

Har fläckbortagningsmedel hemma: Nej

Pensionsfond: Japp, spara till pensionen själv tom (hur dumt det än är när man går minus varje månad..)

Sopsorterar: Ja, en del.

Prenumerar på någon dagstidning: Nej

Prenumerar på Allers/Hemmets veckotidning: Nej, har sagt upp Amelia idag, men min allt om mat är helig.

Letar middagstips: Inte just nu, har ju nyss ätit, annars gör jag det i mina mattidningar.

Blir arg när skorna inte står på sin plats: Nä..

Får majoriteten av post i räkningsform: Nej, reklam Har mkt få räkningar..

Har en stavmixer: Nej

Äter söndagsmiddag: Äter förhoppningsvis nån middag på söndagar, i bland av mer traditionellt slag hos mor å far eller stefans farmor å farfar.

Försöker att inte svära: Inget jag lägger energi på.

Sorterar tvätt: Japp.

Har en krok i badrummet märkt “gäster”: Nej, men en liten handduk avsedd för gäster,men jag tror inte nån använder den.

Mobilabonnemang: Kontaktkort Halebop.
Hemtelefon: Ja.

Veckohandlar: Helst, nödvändigt i Håcksvik.

Medlem i hyresrättsföreningen: Nä.. tror inte det.

Gardiner: Japp, köpte nya i torsdags tom.


Dukar: Ja.

Kuddar för prydnad: Nja.


Fler än 5 kryddor hemma: Ja

Fruktskål på bordet: Äter för lite frukt, men fruktskålen står på bänken iaf.


Tilde har badat

Har varit hos Tilde å Hanna i dag och under tiden ja var där badade Tilde, oj så sött!! Hon blev sååå len och gosig efter åt, och sedan låg hon på golvet och vi skojade massa hon å jag. Tilde skrattade och gurglade och var såååååå söt! Sicken tjej!


129941-27

129941-29            129941-28


Sen var jag hos mamma och hjälpte henne med lite allt möjligt,  massa grejer till pappas företag och så. Och sedan åkte vi till Älvsered och så köpte jag en matta och nya gardiner till mitt tv-rum! Nästa projekt är att sätta upp dom och så men jag behöver nog städa ut julen först, suck! (Hanna vad hände med din gran, dom kom bara till att den va sne tror jag...?)

Lite bilder på mina tomtar och min amarylis kanske skulle va på sin plats. Här kommer dom. Pop-up bilder fick dom bli i.

                   

                   


Kommer nog ha fullt upp i morgon, till Ljungby och kolla på fotboll med Sandrew å Stina och lite fika med dom kanske! Oj vad kul att träffa dom, jätte länge sen ju! Sen prata Ingemar om att vi skulle upp å käka hos honom i morgon, det är sånn där afton i morgon ju! Sen ska det pluggas med nån gång... kanske innan jag åker, vid halv nio..?!?! Oki, det där tror jag på först när jag ser det.

Puss å god natt, nu ska jag snart sova..

Dags för årets första lista

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?

Normalt 3, kan variera lite dock från tre till åtta, typ!

Vilken svordom använder du mest?
Faaan tror jag

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Tja just nu 06,30, vilket innebär att jag räknar med att komma ur sängen innan halv åtta.

Var köper du dina matvaror ifrån?
85 % ICA, 10 % Hemköp, 5 % Willys.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Tjaa.. Jo, en liten fotograf drömt lever ju fortfarande..

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En bil (eller kanske två :P) och ett hus!

Har någon någonsin kallat dig lat?

Nja, ingen annan än jag själv, och möljligtvis mamma med nån gång i tiden!

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nepp, behövs inte.
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Chokladmjölk... Vanlig mjölk dricker jag enbart till soppa och pannkakor, annars är det tok-äckligt.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Tveksamt.. Inte pratat med så många i veckan..

När var senast någon stötte på dig?
Hum... Så länge sen att jag inte minns det :P
Vad åt du till middag?
Pyttipanna och stekt ägg och rödbetor. 

Kan du vissla?
Ja, inte busvissla dock även om jag försökt lära mig under perioder av mitt liv.
Vem var den sista som ringde dig?
Mor, hon ringer nästan varje dag, minns en gång :P
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Inte särskilt förtjust i att åka grejer, men Balder på Liseberg måste jag säga va en höjdare, men det var nästan tre år sen jag åkte den :/
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ganska säker på det.
Hur många syskon har du?
Dom lyser med sin frånvaro, aldrig haft, kommer aldrig få.
Är du blyg inför det motsatta könet?
Tjaaa, jo kanske.
När flög du senast?
I somras till Kreta

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Fyra

Pratar du några andra språk?
Engelska, läst tyska högstadie och gymnasie, men kan inte så mkt.
Diskar du din egen disk?
Ja, fast jag har ju DISKMASKIN!!

Har du gråtit offentligt?
Japp, tyvärr alldeles för många gånger *skäms* Har lite lätt för det där, eller har haft iaf.

Har du en stationär dator eller en laptop?
Bärbar brukar jag kalla den! OBS! Trådlåst bredband! =)
Vilka gör du, önskningar eller planer?

Tjaaaa, vet inte planer som är önskningar kanske?!?

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Jaa, det försöker jag nog. Tänker ofta på att man ska lära sig tre nya grejer varje dag (har hört det nån gång)
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Hål i öronen bara.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Japps

Vad har du med dig in på bion?
Oerhört sällan jag går på bio och jag har nog inte nåt särskilt med mig, har ju lova att sluta med godis!

Vem var din favoritlärare?
Haft väldigt många bra lärare,både i grundskolan och på högskolan, faktiskt, men jag tror den bästa får bli Gudrun. Mattelärare gymnasiet (matte C och D)
Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Berör på person.
Gillar du att flyga i flygplan?
Nja, vet inte riktigt. Tyckte det var läskigt när det var mörkt och vi flög i somras.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Resptera och behandla mig bra tror jag. (är det ett personlighetsdrag??)

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv?
Tror inte det.

Vilken är din favoritdrink?
Drick nästan aldrig drinkar...
Gillar du din boendesituation?
Nja, nä det gör jag ju inte! Bor på två ställen, inte alltid praktiskt.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

Typ minst 8 (nä men sju kan oxå funka tror jag, bara jag får gå å lägga mig kl tio på kvällen e jag nöjd)

Äter du frukost dagligen?
Japp, annars fungerar jag verkligen inte. (dock inte så riklig frukost dagen efter)
Är dina dagar fullbokde och stressiga?
Olika.
Vilken är din favoritfrukt?
Clementin, för den e så lätt att äta.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nja.. Inte direkt, för mig är det så viktigt att få i mig mat hyfsat ofta att det inte ges utrymme att fundera på hur näringsriktigt det är.

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
22, tänka sig!
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
När jag läser böcker som det är stavfel och så stör jag i hjäl mig men annars e det inte så noga för jag har ofta så bråttom själv när jag skriver på datorn att det blir massa fel. Annars e jag rätt bra på att stava, men grammatik, nja.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Riktigt arg, vet inte men lite små irriterad kan jag bli då och då. Men minns ingen situation så där på rak arm.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Samma tror jag.
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Barnmorskan tycke jag såg ut att vara en Maria, så blev det. Sen satt dom coh letade i almenackan efter ngt som passade ihop med Maria, och kom till 18 Augusti och Helenas namnsdag. Väldigt genomtänkt, eller hur??
Gillar du senap?
Försöker lära mig..

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Hur känner du själv att det går?!?! *Ler*
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Vet inte, antagligen inte. men det hade varit coolt!
Sover du på sida, mage eller rygg?
Oftast på sidan, men vänder mig nåt oerhört innan jag somnar så det kan nog bli lite olika.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Dålig på filmer, blir nog någon menlös biroll i nån film.
Tycker du om att krama folk?
Ja..
Skulle du säga att du är trendig?
Nä, kommer på att det som e inne är snyggt när det nästan är ute, oftast.
Äger du en digitalkamera?
Japp

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Hon som spelade pippi långstrump, men jag var typ tio år då!
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Japp, mkt.

Böcker som har fått dig att gråta?
Åh massvis, Marianne Fredrikssons typ tre senaste böcker.

Tycker du att du är attraktiv?
Jaaa, lite iaf! I mina bästa stunder :)
Vad är du allergisk mot?
Inget
Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
Får man svara pass??
Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Inte det minsta! Lever man med en jägere skulle det inte funka. (och dessutom är kött gott)
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Mina föräldrars fantasi va ju inte den bästa, så det som barnmorskan föreslagit kanske?!? Kan tänka mig typ Erik eller Johan eller nåt sånt.

Ytterligare en lista jag snott från en annan blogg, men va hemskt va lång den blev =) Kul iaf!

Puss


Plugg mest hela dagen

Idag har jag mest pluggat! Även fått veta att jag fått VG på förra kursen , vilket jag är mkt glad och stolt över!! Kul att få lite respons på tiden man lägger ner på skolan! :D Nyårslöftena går rätt bra tror jag, har iaf varit ute och promenerat både igår och idag. Och inte ätit godis fastän möjligheterna funnits (mest hela tiden, suck).

Dagisbarnen var ute och försökte åka pulka på rimfrosten i morse, tyckte så synd om dom. Har ju inte varit nån snö än i vinter, längtar lite efter en riktigt fin vinterdag, mkt snö och sol. Me like!Vill åka skidor med ju! Längtar dessutom efter sommaren kom jag på. Ska nog kika lite i HM katalogen och se om jag hittar nåt att köpa, skulle ju kunna köpa hela katalogen om det varit så men plånboken gapar lika tom som vanligt! Men jag har faktiskt pengar kvar denna månaden än så länge, rekord tror jag. Har vissa planer på en snabbvisit till gekås i morgon så då lär jag inte ha ngr pengar kvar igen, men det hade vart kul iaf. Ska åka till Mjöbäck och fixa lite grejer med mor å fars dator och lite grejer till pappas företag, nu när det är nytt år ska inventeringar och grejer dokumenteras.

Kanske inte åker till ullared ändå! Kanske ska försöka få pluggat mer ist i morgon... Ja vi får se.. Tänkte tigga mig till en kopp kaffe eller nåt hos Hanna så jag får träffa dom lite med, om hon kan! Får se i morgon, morsan skulle till tandläkaren på morgonen så hon kanske inte e rolig att umgås med.....

Nu e det dags att sova, försöker komma upp riktigt tidigt i morgon tror jag. Jobbigt att det ljusnar så sent än bara, jätte segt att plugga innan solen ens gått upp! Men ev gör jag ett försök i morgon.

Puss å God natt

På begäran...

                            
           


Har för ett förfrågan ang bilder på min glittriga outfit från nyår, måste säga att ni kommer bli besvikna. Det enda som glittrade var min super fina glittriga eyeliner (lite på halsbandet och örhängena med kanske).

Ville även visa en bild på min fina amarylis som jag tog för ett par dagar sen, nu e den näsan helt utslagen, kommer nog visa nya bilder på den i morgon!! Kommer få 8 klockor tror jag om ingen får för sig att dö innan dom andra slagit ut riktigt.

Men här kommer iaf lite bilder, inte så många men jag tog knappt ngr bilder.. Lägg noga märke till att jag har lockat håret!! (jag vet det  syns knappt, men det var fint en tio mintuer eller så)

Jag är utanför lokalen och skålar i champang (som var oerhört äcklig) och tittar på alla fina raketerna.

129941-25


Stefan inne i festlokalen (orättvist att man inte får vara kille på sånna här tillställningar, så lätt att bara ta på sig kostym eller nåt.. själv hade jag tok-ångest inför vad jag skulle ha på mig så jag panik-köpte min klänning i älvsered av alla ställen dagen före nyårsafton, men det blev bra, eller ok iaf). Stilig karl jag har skaffat mig ;)

129941-24


Här är jag då i min nyåroutfit, oerhört glittrigt och glamourigt NOT, men det  kändes ganska bra iaf!

129941-23

Puss hej!

Ett löfte till...

Kom på att jag måste lägga till ett till löfte. 
Inte sitta vid datorn dygnet runt och bara slöa. Kvalitetstid, så du kan göra nåt annat vettigt oxå.
För som det är nu så sätter jag på datorn innan jag äter frukost, sen käkar jag (ibland vid datorn) och sen kollar läget på datorn igen.. Sen kanske jag gör nåt lite vettigt ett tag, sen kollar jag datorn igen, liksom fyra-fem timmar och bara sitta vid datorn är inga problem för mig. DETTA MÅSTE ÄNDRAS! 
Nyårslöfte nr tre, och detta kommer bli svårast att hålla tror jag. Men jag tänkte börja nu iaf och stänga av datorn! 
Puss å godnatt! 

1/1 2007

Då har det blivit nytt år igen! Kan undra vad detta år kommer föra med sig..?

Tänker börja med en liten summering av förra året iaf, hade tänkt göra det innan nyår men så blev det inte.

VAD KOMMER JAG MINNAS AV 2006?
Tja, det har inte hänt så vansinnigt mkt men det har varit bra ändå. Ett mellan-år kanske?!
Stefan tog MC-körkort
Vi var på semester på Kreta
Fotbolls VM (och matcherna vi såg på Bongo)
Hanna chockade mig totalt genom att bli gravid och sedan få världens sötaste Tilde.
Jag inhandlade en cykelkorg som nog kan klassas som årets bästa köp.

NYÅR
Igår så åkte vi upp till sthlm för att gå på glitter och glamour nyårsfest hos en av stefans barndoms vänner där. Och jag måste säga att det var väldigt lyckat, tyckte jag iaf. Vi bodde på hotell en mil från festen, tog taxi dit och sedan åt vi buffe och firade in det nya året och såg massa raketer över allt (helt annorlunda i stan än hemma märkte jag, här kom det raketer från en massa olika håll mest hela kvällen) och sedan vid två kom vi på att vi borde ta oss tillbaka till hotellet. Försökte ringa massa taxisar, men det var omöjligt att komma fram, alla andra skulle väl oxå åka taxi då. Vi fick veta att ett taxi bolag hade fullt ända till kl 7 på morgonen... Men sen vid halv fyra tiden kom vi på att vi skulle gå ner till stationen där och se om det inte fanns nån taxi vi kunde haffa, och det gjorde det, vi hann inte mer än ut på gatan innan vi fick tag i taxi!!! Hemma vid fyra, frukost vid elva, Knota körde och vi åkte hem vid kl tolv, har nyss kommit hem nu efter att ha åkt i totalt ösregn ända från typ mjölby. Blåser gör det visst oxå!

NYÅRSLÖFTEN
Jag tänkte faktiskt avge ett par löften i år. De borde inte vara omöjliga att hålla tycker jag...
1. Hålla bättre kontakt med vännerna, både via telefon, mail å träffas!
2. Leva ett sund (sundare) liv, dvs träna mer och äta bättre (inget godis nu på ett tag) och framförallt PROMENERA mer (morgonpromenader igen så fort det är ljust nog för det).

Jaa, det var väl detta ungefär jag tänkt jobba lite på nu i år. NYTT ÅR, NYA MÖJLIGHETER!

Nu i veckan och veckan efter det oxå, kommer jag att ha häcken full av plugg, har verkligen inte fått gjort något ända sen jag åkte hem från halmstad (dåligt) så nu e det minst åtta timmar om dagen som gäller fram till tentan. suck....

puss puss