Jul

Nu har jag inte skrivit på länge, det blir inte nåt långt inlägg idag heller. Tänkte mest visa lite bilder och säga gott nytt år!

Modern tomte eller vad??

image159


Något mer traditionell tomte, gestaltad av samma person som ovan!
image160


My Trollslände-family!

image161


Tilde fick julklappar.. Så här såg det ut i år...
image162


... och detta var förra året, lite skillnad ! =)
image163

Kanske kommer en summering av år 2007 om det hinns med, har ju så mkt för mig nu för tiden!

Puss

Det där med svarta strumpor

Jag har alltid problem med det där när jag ska klä mig lite fint. Svarta strumpor har jag i mängder (6-7 olika par och det är MKT för en byxtjej som jag) men det är aldrig några som passar. "fel" svarta färg har ett par, flera stycken se heltäckande ut tills man får på sig om för då är dom inte alls det (och jag glömmer givetvis bort det mellan varje gång jag provar).. Jag får alltid prova alla mina svarta strumpor varje gång! Och alltid slutar det med at jag tar på mig mina svarta tights...

Nu är det strax dags för att åka ner till halmstad för glögg mys/säga hej till tjejerna/ fira emelie som fyller 18!

Puss

Statsbibblan

Sitter och pluggar på statsbibblan, lite coolt att man kan koppla upp sig här.. (ok, jag kanske e jag lite efter som aldrig testat det förut.) Det är visst tentaperiod för det sitter massvis med folk här och pluggar..

Ville mest säga hej, nu ska jag fortsätta med den vansinnigt spännade ekonomistyrningen, känns inte alls rolig faktiskt.. Funderar även på hurjag ska lägga upp resten av dagen/veckan... många alternativ.. jobbigt!

Puss hej

Segt innan jul

Allt är lite drygt för tillfället, har inte fått nåt gjort på hela dagen.. Skulle pluggat men hjärnan och motivationen är på jullov, som om man får jullov på högskolan.. *not* Iallafall så har det varit en del mysigt de senaste dagarna.

I fredags åkte jag upp till gbg med tåget och samma strålade med alla tjejerna från halmstad där! Vi åt lunch, shoppade, gick på avenyn och på jul på liseberg! Vi hittade en visning av en magisk jul (eller vad det hette) vid statsteatern, borta vid poseidon. Typ en stor projektor visade en film på en husvägg, lite jullåtar och annat mys. Första julstämning för i år fick jag där, känslan har nästan hållit i sig sen dess. Från gbg åkte jag iaf till Örby där mamma och pappa hämtade mig kl 23.20 och så sov jag hos dem. Har inte gjort det på ett år nästan (och kan räkna gångerna jag gjort det sen jag flyttade hemifrån på min ena hand). På lördagen var det knäckebröd bak, så nu är det bara för julen att komma, nästan.

Jag var hos Hanna på eftermiddagen och pluggade lite jöken med henne. Tilde va på himla dåligt humör, antagligen för att vi va så tråkiga. Sen kom Jonny hem och då va hon inte alls lika tjurig längre. Stefan kom och hämtade mig och vi drack lite kaffe med Hanna och Jonny. Tilde ville tom sitta i hans knä och både stefan och jag fick kramar av tilde när vi skulle gå!! De flesta barn brukar vara jätte rädda för honom annars, så det va roligt att Tilde var så positiv! Sen på kvällen myste vi bara här hemma, jag och Stefan! Sånt uppskattas såå himla mkt! Väldigt glad att jag har honom, fastän vi varit tillsammans merän fem år så känns det bara bättre och bättre för varje dag som går! Nu blir vi ju sambos igen när jag flyttar hem igen, det ska bli kul.

Idag har jag verkligen inte gjort nåt vettigt, får väl försöka ta tag i det i veckan ist. Nu är det snart sovdags, ska ju åka med tåget i morgon sådär himla tidigt som jag alltid gör på måndagmornar....

Puss

Det ordnar sig, det gör det aaaaaalltid!!

Timbuktu, det ordnar sig, det gör det alltid! Jag har en gång skrivit en inlägg angående detta, men min känsla är att jag har raderat det... Det var liiite väl uthängande... Därför kommer ett nytt inlägg på samma bit..

Det ordnar sig, visst fasen gör det alltid det. Men egentligen tycker inte jag att det är nån bra grej, vissa enkla saker går att planera, utan för mkt ansträngning. Även om det oavsett ordnar sig. Ex: vi ska ha kalas för 20 personer.. Nä vi har inte tänkt på sitt-platser och så innan, men det ordnar sig ju, fast 5 personer inte får plats. Detta hade kunnat undvikas med lite planering... Sen i slutänden så ordnar det ju sig, men genom att tänka till lite innan så gör man situationen enklare och kan stå förberedd även för oförutsedda händelser. 

Betyder mitt ställningstagande i denna situation att jag tänker rationellt eller att jag är ständigt orolig för allt...? Hoppas givetvis på det första! Många i min närhet tänker kanske inte precis så här, i bland är det lite frustrerande, men det gäller att gilla läget! Alla är olika, accept fact! Detta inlägg blev lite knasig för jag har inget konkreta att gå på, någon riktigt situation just nu, men det jag vill ha sagt att lite planering underlättar!

Puss

Blogg-besök

Jag fattar inte riktigt det där med bloggen, vilka läser min blogg egentligen? Det spelar ingen större roll om jag skriver ett blogg inlägg eller inte, det är mellan 5 och 10 unika träffar varje dag, inte jätte många kanske. Men så skriver jag ju mest för mig själv (och kanske lite för mina vänner som får genom bloggen lära känna baksidan av mig... Om det nu skulle vara nåt bra..) så det spelar ju ingen roll.. Ofta är min blogg väldigt personlig, (iallafall just för tillfället...) Jag lämnar ut saker i cyber-världen som jag inte helst inte pratar om face to face. Varför? För det är lättare att skriva än att prata... det är oftast ingen glädjesprudlande blogg precis, utan när den är i sitt esse är den mer djup och lite funderande (tycker själv jag skriver bättre då..)

Iallafall så läser jag en del bloggar själv oxå, inte så många längre som förr men iallafall en del. Eftersom jag fortfarande inte lyckas göra riktiga länkar så får ni inte länken till min favoritblogg just nu.. Ska länka dit när jag kommer på hur man gör.. Grr... fattar inte varför jag inte kan. Det är iallafall en kvinna med fyra barn på Gotland som skriver den. Hon är lite medial och håller på med tarot och så och skriver himla bra (och ofta). Hon håller på med en bok oxå så hon kan verkligen skriva! Spännande!

Har inte mkt vettigt att komma med just nu, tror jag ska laga mat! Ganska lugnt i livet just nu, flyttar hem ons nästa vecka.. Kul! Har fått schemat för hela nästa termin oxå.. Verkar ok, ska jag verkligen försöka komma i väg och hälsa på Sandra och Stina i USA runt först Mars, det hade varit sååååå sjukt kul! Är inte säker på att jag kommer få anledning att åka till USA nån mer gång i livet, så jag måste nästan passa på. Även om jag egentligen inte har råd och även om jag kanske blir tvungen att åka själv så tänker jag åtminstone undersöka möjligheterna noggrant!!

Nä nu är det mat och kanske.. lite plugg time!

Puss

Fika hos Lina

I helgen har det varit väääälidgt mkt fotboll. Jag och Camilla har kollat på fotboll i Gislaved två dagar i rad, i en jätte kall konstgräs hall! Helt ok, men lite småsega matcher och framföra allt KALLT. Kollade i dag på när Stina var där och spelade med sitt Halmia, och igår spelade både Tranemo och Kindaholms damlag... (tranemo har jag spelat med och även kindaholm har jag spelat med (dock inte de tjejer som spelar där nu) och ska väl börja så smått igen..)

Idag har jag varit och fika hos Lina och Mattias och Nemi. Jag passade på att ge Nemi julklappar och försenade födelsedagspresenter (hon fyllde år för mer än en månad sen.. *host* men fick inte sina presenter förrän nu) Tänkte visa lite bilder från dagen.

LIna, Nemi och Mattias öppnar paket; här öppnas den otroligt spännande ankan! Den kunde spela 30 olika låtar, fast det fanns bara tre knappar, fattar inte hur det gick till. Men rolig va den tyckte jag (och nemi och Tilde tror jag)
image154

Här spelar ankan, Tilde som är lite mer brutalt lagd skulle ha med sig Nemis anka hela tiden och tog den från Nemi så fort hon hade den. Här spelar Tilde på ankan och Nemi diggar för fullt!
image155

Och här slikar Nemi på... ett gångjärn.. =)
image156

Hanna och Tilde myser, vansinnigt lockigt hår har hon den där lilla Tildis..,.
image157

Det var det hela. Annars är det mest lugnt. försöker planera våran lilla tripp till Luxemburg över nyår.. Usch, jobbigt att styra upp allt.. Fem som ska bestämma sig och försöka styra upp nåt i hop är inte lätt.. Det blir nog bra när vi väl är på plats, det ska bli skoj, men jag slipper gärna planerandet före.

Har en liten funderingen kring mitt inlägg i början av veckan.. (tisdags) Mina dåliga sidor osv... Jag är inte precis känd som någon bra förlorare (antar att det är en utveckling av mina "oförmåga" att ta motgångar).. Det är ingen fara i lagspel som typ fotboll, utan det är värst när jag själv. När det bara är mitt fel att det går åt skogen. Exempelvis kortspel (jag kan numera hantera även förluster i kort spel men ändå).. Jag fattar inte varför egentligen, kortspel går ofta ut på tur, att rätt kort dyker upp osv.. Det är endast en liten del skicklighet (tror jag iallafall) och ändå blir jag lite sur vid förluster.. vad då, blir jag liksom sur på otur..? Ja antagligen.. Men som sagt, jag jobbar på det oxå och detta har jag verkligen blivit bättre på! (eller vad säger du Hanna, var jag nån vidare förlorare förr?? Hihi, jag gick hem när jag fick stryk i fia med knuff när vi var små.. Men jag kommer alltid att hävda att det berodde på Hannas fusk..)

Nu e det söndag kväll, dags att ta tag i sitt liv. Min näst sista vecka som boende i Halmstad börjar nu.. Suck.. Sorgligt! Fast skönt ändå på nåt sätt...

Puss


Pannkakor

Då är det lunch dags då, och som vanligt blir det nog lunch date med datorn.. Denna dag serverar jag mig själv denna utsökta delikatess: Pannkakor! Gott!

Annars sitter jag mest och fnular lite med ekonomistyrningen. Tycker inte det är vidare kul faktiskt. Affärsredovisning tycker jag verkligen är roligt och det var tom roligt att plugga till tentan, det kommer det inte bli på ekonomistyrningen...

Förresten är det världens tristaste väder idag, ÖSREGN. Tänker inte gå ut iallafall, sitter inne och myser med mina adventsstjärnor och ljusstakar tända!

Tänkte kanske baka köttfärspaj i kväll, ska leta efter recept medan jag äter lunch tänkte jag!

Nu e pannkakorna snart klara.. Jag e hungrig! =)


Maria

Gekås, pepparkakor och städning.

Oj oj, vad mkt jag har fått gjort idag. Sånna dagar gillar jag! klockan 8.15 imorse kom jag till Gekås för att inse att det inte alls var mkt folk, jätte skönt, på en och en halv timme hann jag handla allt jag skulle och lite till.. Dyrt blev det men jag har inte varit där på flera månader så jag behövde köpa på mig ett litet lager. Och så givetvis julklappar till småtjejerna!!

Direkt efter Gekås åkte jag hem till mamma och bakade pepparkakor med henne. Mysigt, det gick faktiskt fortare än jag trodde att baka dom, redan vid halv två va vi klara. Hanna var oxå i Mjöbäck så hon kom upp och drack lite glögg och provsmakade pepparkakorna.. Kul att träffa henne, det tyckte både mamma och jag!

Här är en del av peppisarna, visst ser dom goda ut?!?!  (mamma och pappa har kanske inte det läckraste kaklet precis, vääääldigt rött)
image149

Pappa var hemma på lunchen oxå, han är lite rolig han. Han blev lite trött och fick för sig att han skulle sova middag, det gjorde han på köksgolvet, med sin matburk som huvudkudde. Här har han inte somnat än, utan kom på att det måste se ganska roligt ut att ligga på golvet så där... Men han somnade sen iallafall! (Som sagt golvet i köket är verkligen väldigt rött, det oxå)

image150

Sedan efter papparkaksbaket så åkte jag hem till Håcksvik och började röja och städa här. Verkligen välbehövligt!  Mitt i städingen tog jag en paus och åkte till Stefans farmor och farfar och fick mat! Sedan hjälptes vi åt med det sista av städningen Stefan och jag, och nu är det sååååå fint här hemma!

Jag har hittat rätt på min sladd  till kameran nu.. Hittade lite bilder som jag tänkt lägga ut här på bloggen!

Här är vi alla tjejerna i Halmstad och hälsar på Anna i Smålandsstenar. Hon hade ett helt gäng med söta gästtofflor, och det är som som jag tar kort på här!!!  Detta var ganska länge sen men jag har visst inte tömt kameran sen dess...
image151

Jag tror bestämt det är någon mer än Stefan som är lite ledsen här hemma när jag är i Halmstad på veckorna....
image152

(Blomman är inte bland oss längre, hon överlevde inte)

Som ni kanske har förstått har det varit väldigt mycket plugg nu ett tag för mig. Det värsta har varit arbetsrätten som nästan har tagit knäcken på mig. Inte för att det är så svårt eller så, utan för att jag tycker det är väldigt intressant och inte riktigt haft energi och tid nog att göra det så bra som jag vill. I går hade jag iallafall redovisning av det. Jag höll själv föreläsning i 45 minuter om arbetslöshetsförsäkringen. Och det kändes riktigt bra faktiskt, och tiden gick jätte fort! Skönt att det är över nu iallafall. Här är väl ett bildbevis på min frustration för några veckor sen.. efter att suttit en hel dag och inte kunnat strukturerar upp mig så jag kunde få något gjort så använde jag mig av golvet...
image153

Nä detta blev ett väldigt långt inlägg så nu får det allt räcka..

I morgon är det plugg som gäller, hela dagen! Och kanske lite IDOL final oxå.. kan inte riktigt bestämma vem jag tycker ska vinna. Gillar nog Amanda mest iallafall!

Puss

Good enough

Ja det är för tillfället mitt problem i livet, jag vet inte när jag är tillräckligt bra utan jag måste vara bäst. Det går inte, jag klarar inte av det.  Problemet i min vilja och amibtion att lära och vara duktig är att det inte går längre.. Hade jag inte haft viljan hade det inte funnits något problem, men antagligen hade jag inte lärt mig så mkt på det heller. Det som jag alltid sett som min största styrka är min amibition, att jag alltid försöker för allt jag är värd. Det är det som kan komma att bli mitt fall. Man måste inte vara bäst jämt, det räcker att göra tillräckligt mkt, men jag kan aldrig nöja mig med det. När vet man att det man gjort är tillräckligt? Jag har aldrig en aning, fast jag vet ju att jag klarar det men jag vill ändå bevisa för mig själv och alla andra hur fantastiskt bra det blev. Hur duktig jag är.. Ju bättre det går ju hårdare krav har jag på mig själv..

Allt detta är väl grunden av en hysterisk press en tid nu. Det brast lite grann i går, och det var väl kanske då jag insåg hur orimligt allt är. Hur det hela gick till är väl inget jag har lust att berätta om, kan säga så mkt som att jag visade alla mina svagaste sidor för en av mina lärare... Den jag tycker är allra bäst och den jag har störst förtroende för. Han sa en hel del kloka grejer som jag kommer ta med mig. Ändå lite pinsamt, men jag gissar att han fattade poängen.. En handledning som för en normal människa tar en timme max  tog för mig igår två timmar, varav den sista mest fick räknas som personlig terapi för mig...
 
En tankeställare jag fick till är mitt sätt att hantera kritik, som dessutom inte var kritik egentligen. Rent katastrofalt dåligt, och det stör mig, jag vet att jag aldrig varit bra på det, ser det som en av mina svagheter, men så här illa trodde jag inte att jag skulle hantera det... Jag måste nog försöka bli bättre på det, för min egen och alla andra skull. (en gissning är att detta är ytterligare en anledning till att vara bäst, då slipper man ju kritiken.) Dessutom vill jag ofta ha respons från andra på det jag gör, det innebär att de skulle kunna såga det jag gjort längs med fotknölarna, men hur hade jag reagerat då??? Detta är allt ett problem som jag måste försöka handskas med på något sätt!  Jag är medveten om problemet, hur går jag vidare?

Men iallafall, jag tror att jag måste försöka göra någon form av prioritering i mitt liv, vad är viktigt för mig? Det som är allra viktigast för mig är nog inte det jag prioriterar mest, jag ska börja göra det. Eller gå och lägga mig under en gammal filt och bara sova ett tag! Det tar aldrig slut....

Suck suck mkt djupa funderingar! Men det behövdes nog en tankeställare, synd bara att min lärare fick se mina svagheter i vitögat...

Det är oxå en förändringens tid nu. Som påverkar mig mer mentalt än vad jag vill erkänna. Sandra och Stina flyttar till USA om mindre än en månad, jag flyttar till Håcksvik om två veckor typ (och det är jul om tre veckor typ.. herre gud), Sandrew flyttar till New Zeeland och Majbaj har redan flyttat till Göteborg! caoo bor ju visserligen kvar, men alla vi andra flyttar. Bara en massa roliga saker som händer men jag vill inte att allt ska hända på en gång. Det är ju som om min familj separerar, dom som jag umgås med varje dag kommer jag inte träffa på evigheter! Känner mig väldigt sentimental, och får nästan en tår i ögat! Tycker så mkt om er allihopa..

Nä nu ska jag gå på promenad, i solen! Med caoo..

Puss