Ny vecka, nya tag.

Hej!
Du var helgen avklarad, tenta och tenta fest, men avslutande bakis och skakis söndag. Kom och tänka på det igår när jag va lite skakis att det är väldigt sällan jag är sånn hemma i Håcksvik men här händer det då och då! Kan nog va för det är väldigt lite med ordentlig fest hemma, Kanske blir ändring till sommaren!

Iaf, så gick nog tentan ok, jag tror inte på nått VG men G måste jag ju bara få iaf.. Annars har ni nån som kommer vara grymt besviken, dvs jag! Sen på kvällen hade jag nån variant av tenta fest, det var bara jag som gjort tenta och hälften var väl inte ens studenter man jag hade riktigt skoj iaf. Stefan var här, och Knota och så kom Per och Lunde som vi träffade i Åre oxå. Jätte kul! Sen gick vi ut med, gick till Helvetet för det var sååå lång kö på Mårtenssons. Annars var det nåt jubileum på MÅrtensson men massa fribiljetter och grejer men det va kö och ville vi inte så i, så vi drog till Helvetet där var det bardömning och typ halva priset för dom skulle bygga om. Helt ok!

Sen i går så var det mest skakis som gällde för mig, iaf halva dagen. Vid halv elva tiden kom Mats och Alva hit.. Och sandra tyckte jag skulle leka med Alva.. jovars, det gick väl bra så länge man va still och inte rörde sig, men annars var man mest yr.. =) Sen på eftermiddagen kollade vi på World trade center, fast jag har typ sett den innan så jag sov mest. På kvällen kollade vi på Förortsungar, riktigt charmig. Jag fällde tom ett par tårar!

NU är det som sagt nya vecka, nya tag. Jag funderar på hur jag ska lägga upp plugg och sånt, jag vet inte. Som vanligt rätt mkt och göra... Men förhoppningenvis får jag lite bebisbesök i veckan, oj vad mysigt det hade varit!

Hepp, nu ska jag ta och planera plugget lite.

Puss puss

Snabb rapport

Hej !
Tittar bara in och säger att jag lever. Plugget går framåt i bland, bakåt i bland.. Känner att jag inte kommer orka plugga så mkt mer.. men jag får allt ta och sitta i morgon med, och lite till ikväll.. En timme till sen går jag å lägger mig tror ja!
Har varit väldigt duktig med träning denna vecka. Morgonpromenad måndag-onsdag, Bodypump måndag, combat tisdag och torsdag.  Skönt! Det blir Bodypump i morgon med, för att ladda upp inför tentan lördag morgon. Sen blir det nån variant av fest på lördag :D

Förövrigt är det hemskt blåsigt här.. Och den här stan lyckas alltid ha motvind, vart fasen man än ska.. Förstår inte det riktigt.. Jobbigt att cykla i motvind....

Nää nu sätter jag fart på plugget igen en stund, börjar bli trött känner ja! Puss Puss

Tenta plugg

Hej!
Har varit dött här ett tag nu.. har inte haft så mkt att skriva efter all tristess under påskhelgen! Äsch, det va inte så farligt egentligen... Denna helgen som var nu va iaf mkt bättre.

Det har varit sååååå underbart väder oxå. Perfekt, skulle aldrig behöva bli varmare för mig.. Är nöjd så här!  Lördagen ägnades åt att kolla på fotboll, Kindaholm mötte Högvad i träningsmatch. Kanon väder att titta på fotboll i och derby mellan dessa lag är aldrig fel.. 1-1 blev det. Efter matchen fick jag ett ryck och städade i ordning grillen och trädgårdsmöblerna och rensade i rabatten. vet inte vart jag fick energin ifrån.. men men det behövdes, har inte blivit gjort på över ett över.. Nu har jag bara hälften kvar, suck.. hatar mina rabatter.. Funderar på att hyra in min mor, hon e såååå mkt bättre på det där med att rensa rabatter än vad jag är... Kan undra om det blir roligare med rabatter när man äger dom själv...?!?! Hoppas det...

Söndagen ägnades åt att städa och tvätta bilen. Ett heldags jobb med polering och grejer.. Det var väl ett år sedan vi tvättade bilen oxå så det behövdes verkligen... usch, det är oxå en tragiskt tråkig sysselsättning. Synd att inte Gert är min pappa och kan tvätta min bil me! =) Sedan på eftermiddagen åkte jag ner till halmstad iaf. Stefan och Sandras kusin Emelie gör praktik i en blomsteraffär här i ett par veckor så hon bor hos oss i Halmstad så jag åkte ner me henne. På kvällen tittade vi iaf äntligen på Hitch. Vi har skullat göra det i flera veckor, men det har inte blivit av men nu äntligen.. Och den var precis lika bra som jag kom i håg den. kanon film, lagom rolig, lagom allvar.. Me like!

I dag har jag sutttit ute i solen och pluggat till tentan hela dagen, det har faktiskt gått ok.. Kanske inte jätte bra men bättre än det brukar gå att sitta ute och plugga.. Jag tänkte att jag får passa på att sitta ute i dag för det ska visst bli sämre väder i morgon.. Jätte härligt har det varit ute på vårt "däck" idag iaf.. Underbart! Nu i kväll har jag tränat pump och det var sinnessjukt jobbigt.. Trodde jag skulle dö efter uppvärmningen.. Men jag överlevde på nåt märkligt sätt... Och en banan efter träningen så var allt på topp. Nu sitter jag har i köket framför datorn och försöker äta lite rester av köttbullar och makaroner och bloggar! Är inte det livet så säg :P

Nä det lbir nog inte mkt blogg för mig i veckan, 100 % plugg är det som gäller.. SUCK! Kan undra om det nalkas tentafest på lördag?! Mia e fortfarande lite partysugen!

Puss på er allihopa!

Hittat min sladd

Har hittat min sladd, konstigt nog var den där den alltid har varit, fastän jag letade där när jag inte kunde hitta den.. jaja härnan hade väl tagit påskledigt eller nåt!
Här kommer iaf bilderna på små tjejerna!

Tilde står, och försöker möblera om! Flytta på grejer och så..  Det vita runt näsan är idominsalva, lill-tjejen var förkyld så näsan var alldeles röd och öm.

image68

Det var ganska roligt för Nemi höll i kamera sladden medan Tilde försökte ta kameran. Ingen av dom fattade vad som hände, men det så väldigt roligt ut för oss som fattade!

image69

Lina och Tilde klappar katten Ulla. Väldigt tålig katt för Tilde klappar inte fint direkt, och Ulla reagerade knappt inte.
image70

Jisses vilken närbild! Men såååååå söt hon e! Hon är egentligen upp-å-ner här tror jag, men det funka fint på rätt håll me!

image71

Det blev inte så många bilder på Nemi,men hon somnade så fort!

Puss puss

Baksidan av arbetsvetenskap

Jag kände mig bara tvungen att diskutera lite kring lite funderingar som jag får när jag pluggar... Nackdelen som jag ser det med att läsa om arbetslivet och så som jag gör är att man även lär sig om arbetslivets alla nackdelar och problem. Jag har tänkt på det förut.. Alla risker som finns och så där.. usch! Är inte säker på att jag vill veta om allt det där.. Jag har ju knappt ingen arbetslivserfarenhet själv. Att arbetslivet håller på att förändras, hårdare krav på arbetet och på fritiden, med stress och utbrändhet och div belastningsskador som följd. Enligt många modeller och teorier så kan det där med högre krav "avhjälpas" med högre egen kontroll över arbetet, att själv få bestämma vad som ska göras, hur och när... Jaaa, det här hade jag kunnat skriva länge om...

Men jag tycker det är lite hemskt att behöva ta helt eget ansvar.. Det har på nåt sätt aldrig varit nåt jag sett framemot.. Att stå utan kontroll helt ensam.. Kan det vara en rädsla för att misslyckas? Kan kan bara inte se mig själv stå med ansvar helt själv för nåt väsentligt...

Ah jag vet inte riktigt vad jag ville ha sagt egentligen. Jag bara kände för att skriva nåt.. Men det var svårt, iaf samtidigt som man kolla på sporten på TV4. =) Oavsett vad jag ville ha sagt är det ju hemskt tragiskt att vara på väg ut på en arbetsmarknad när man vet om att allt fler är långtidssjukskrivna och förtidspensioneras...  Eller är det kanske meningen att jag som arbetsvetare ska se detta som en utmaning, något som jag kan försöka påverka i min framtida yrkesroll?? Jaa det ska bli lite spännande ändå att se vart man  hamnar till slut.. Funderar mkt på vart jag hamnar till slut.. Finns verkligen mitt framtiden arbetsliv i Håcksvik, troligt svar=NEJ! Åhhh, jag vill veta var jag ska bo och vad jag ska göra... NU!

Pussar

Hmm, Annandag påsk

Hopp, sista dagen i påsk nu då.. Segare helg får man ju leta efter. På det stora hela en bra helg, men lite för mkt rastlösthet och långtråkighet för att jag ska vara riktigt nöjd.

Igår va iaf väldigt mysigt. Sandra och Stina kom förbi på vägen hem från Göteborg (värsta omvägen från göteborg att åka runt håcksvik, så det var oväntat och skoj!) Dom kom vid typ 4 och vid halv sju åt vi mat (älgfilé och fläskfilé och ris och hemma-fixad sås, mm det va gott!) och Ingemar kom med! Sen vid halv åtta kom Pier, Frida, Johan och Knota och så körde vid tre omgångar Jazz Bridge och drack lite öl å så. Kul att träffas, väldigt lugnt va det hela. Ska bli kul att Frida och Pier flyttar närmare här åt till sommaren , dom e färdiga me sina studier nu. Pier har redan fått jobb tom, så han avslutar sina studier så länge och börjar jobba på kommunen nästa vecka! Så kul för honom att få jobb, man vet ju aldrig hur det kan gå när man börjar närma sig att söka jobb... Usch! Jag har iaf sökt kurser till hösten nu, det blir företagsekonomi och projektledning.

Idag har jag mest pluggat faktiskt.. usch, jag vet inte vilken ände jag ska börja plugga på.. Ska väl ta ett tag me plugget till tror jag.. Åker ner till Halmstad igen i morgon, det är dags för tenta plugg snart.. Kanske inte förrän nästa vecka men ändå.. Har inte ens boken än.. Undrar hur jag ska få fatt i den..? Äsch det löser sig!

Puss

Påskdagen

Hej!
Äntligen nåt vettigt att göra i påsk! Sandra å Stina tar en sväng förbi Håcksvik på vägen hem från Göteborg å hälsar på oss!! Så kommer Knota, Pier och Frida hit å spelar kort å dricker öl eller nåt i kväll! Skoj skoj!

Så vi har varit tvugna att städa i dag, stefan å jag! När det kommer folk hit är det roligt om det inte ser precis ut som faan här, men nu är det fint iaf.
Igårkväll va Ingemar här å åt mat.. 21.00 börjar jakt å fiske på Tv4+, Jägarna i sällskapet kollade på detta, själv somnade jag ungefär 21.30 i soffan. Ja just det, det var påskafton,.. Kasst..

Nu ska det pluggas en timme eller två.. eller en halv kanske

Pussar


Påskafton

Hej!
Nu är det påskafton, kan väl inte påstå att det märkts... Jag har varit i Gislaved en sväng, och sen hälsat på bebisarna i Överlida =) Nu skulle jag ju då lagt in bilder på dom små liven, men jag har lyckats tappa bort sladden till kamera.. Vet absolut inte vad den är.. Finns många olika ställen den kan va på just nu, kanske rentutav i Halmstad... Får väl undersöka saken, har iaf massa söta bebisbilder å lägga in sen när jag hittar sladden igen. Lina fyllde år igår så det brukar bli nån form av födelsedag och påsk besök från mig å Hanna, så även i år. Så mysigt att träffa bebbarna, Tilde kan stå nu. Står överallt, ramlar i backen allt som oftast och har blåmärken över allt, men så söt hon e! Nemi är ju oxå söt, men hon kan inte sitta eller så än. Hon är ju lite mindre.

Vi ska försöka grilla i kväll, jag å Stefan! Gott, ja e hungrig nu. Ska åka å hämta honom när Elfsborgs matchen på tvn är slut.. Hoppas elfsborg vinner! 1-1 står det nu iaf! Jag funderar som sagt på Halmstad-Helsingborg på måndag, hade varit skoj! Funderar starkt på Halmstad i morgon, lite fest hade vart skoj! Får väl se... tror att det blir nån form av tenta/grillfest 21 april iaf. Problemet är väl att jag är sugen på fest redan, blir alltid blir alldeles för onykter då bara.. uscha!

Hepp, det va inte mkt vettigt jag hade att komma med idag...

Puss puss

Bättre förr

Det var ju inte blogga jag skulle göra just nu, men med min självdiciplin blir det lätt så! =)

På det i övrigt helt meningslösa seminariet vi hade igår så pratade att vissa (gärna äldre) tycker det var bättre förr och lärarens kommentar till detta var: de har bara dåligt minne!
Detta tyckte jag var en klockren kommentar. Jag har själv funderat över detta.. På nåt sätt kommer man bara ihåg hur det var typ två år tillbaka (väder o dyl) om det inte är nåt extremt som inträffad just nåt år. Men självklart var det alltid snö när man var liten,och bättre sommrar och sånt.. ! Egentligen kommer jag inte ihåg att det var så, det var säkert lite snö och kassa somrar även då, men jag kan inte säkert säga att jag vet hur det ligger till. Kan hända att jag har dåligt minne, och borde skaffa mig en väderalmanacka. Men det med bättre förr är egentligen ett knasig begrepp. Man minns ju på nåt sätt det man vill minnas, det som var bra förr exempelvis. Eftersom tiden har förändrats, och en själv  har fått nya erfarenheter och insikter så kan man nog aldrig jämföra med förr på ett helt korrekt sätt.

Bara en liten tanke!

Idag ska jag åka å kolla på fotboll, Stefan spelar. Sen ska vi socialisera med mamma och pappa en stund (och dom ska få bjuda på mat, väldigt generösa vi är som låter dom göra det.. =)) Och i kväll skulle jag tro att det blir till att kolla på hockey finalen. (om vi hinner me det innan så kommer vi nog kika på allsvenskans premiär) Jag är väldigt sugen på Halmstad-Helsingborg på måndag, i Halmstad. Ska ta mig en riktig funderare på det.. Inte helt otroligt att det blir neråt Halmstad på söndag i så fall, och kanske kanske utgång där på söndag och matchen på måndag...! Hade väl vart nåt?!?!? Har ju fortfarande inte några påskplaner.. usch, va tragiskt, jobbigt med helger när man vill ha planer och inte har några. Ev blir det Överlida och bebis besök i morgon...

Hepp nu är det tandborstning som gäller och sen fotboll! Fint väder är det med!! Hoppas det inte blåser så mkt bara.

Puss å glad påsk!

Påsk

Hej hej

Idag har jag bestämt att jag ska flytta nån stans där det inte blåser, höll på att blåsa bort när jag cyklade från skolan.  Kunde knappt styra, och så är det såååå himla jobbigt me att cykla och nästan altid är det motvind, iaf i Halmstad.

Nu är jag iaf hemma i Håcksvik igen, Jag har i veckan försökt styra upp mitt liv, eller organisera hjärnan lite.. Så jag vet lite mer vad som ska göras i skolan fram till sommaren, och det är aldrig lite alltså.. Usch! Ja ja. det ska väl ordna sig.. Två veckor till tentan, jag tänker INTE på den.


Funderar på vad sjutton vi ska göra i påsk egentligen. Inte en enda plan, eller ja, Stefan spelar fotboll i morgon och sen ska vi hälsa på mor å far nån gång.. (ev i morgon.) Sen vet jag inte mer, jag e partysugen!! Vi får väl se. Men jag tror jag fuskar och hoppar över påskpyntet i år.. Det är så dammigt å grejer här att jag inte har lust att sätta upp massa kycklingar och sånt i det och jag orkar inte städa...  Påsk e överreklamerat, iaf i år!

Vi har kollat på en Wallander film i kväll. Hemligheten hette den, oväntad vändning måste jag säga, och hemsk handling. Kändes konstigt att se Johanna Sellström spela, när man vet att hon inte lever längre. (hemskt det me förövrigt) tycker verkligen att hon är/var en jätte bra skådespelerska!

Nää, nu är det snart lagligt att gå å sova! Tröööött e hon idag me!

Puss

En alldeles vanlig tisdag

Hej!
Idag är det tisdag och alla som känner mig eller följt min blogg (tveksamt om nån som itne känner mig följer den men ändå) vet att jag inte direkt är förtjust i tisdagar... Det har inte hänt så mkt idag, rätt trist dag.

Dagen började med en morronpromenad till Sandrew och hämta min cykel, Det var kallt som bara den ute, och jag frös (det har jag gjort tre gånger till idag, måste va dum i huvudet som går ut med för lite kläder tre gånger på samma dag...). Jag såg iaf en hund me rasta-flätor. Jaaa, ni läste rätt.. det såg iaf precis ut som rasta-flätor.. Har funderat hela dagen på vad det kan vart för hund, eller om den helt enkelt bara var ovårdad och tovig i pälsen... Jag vet inte. Samtidigt såg jag iaf en annan jätte söt liten vit hund!! En sånn skulle jag vilja ha, om jag ska ha hund.. En liten söt sak. Kan undra om Stefan går me på det.. Man kan säkert jaga me en sånn hund me! Hellst vill jag nog inte ha nån hund förresten!

Sen har jag varit i skolan nästan hela dagen... Lite halv menlöst men ändå.. Fortfarande mkt förvirrad inför den här kursen.. Och motivationen är inte direkt på topp (inte denna våren heller.. hoppas på bättring till nästa år då vi ska skriva C-uppsats.. usch..) Min nya grupp funkar väl sådär.. Känns som om alla andra grupper kommit mkt längre å samarbetar mer, men men vi har ju faktiskt itne träffats allihopa på samma gång än.. Har nån tips på frågeställningar till på torsdagens seminarium så är ni välkomna! Vi ska iaf göra vår arbetsplatsundersökning på en skola i falkenberg.Tror det kan bli intressant, när man väl kommer igång.

Sen har jag gjort dagens höjdpunkt oxå, tränat combat. Hade ingen lust att träna igår, och inte innan idag heller. men när jag kom hem fick jag lust och drog på mig träningskläderna och det är inget jag ångrar. Såå kul!
Combat me love. Trodde pump va min grej, men det vette sjutton om inte combat är ännu mer jag!!

I kväll blir det flygande jakob här..

Puss

Tilde

Hanna hann tom kommentera mitt i mitt förra inlägg! haha, nu kommer ett till bara för det, med de utlovade Tildis bilderna!

Den alltid så glada lilla tösen!

image63



image64

Det ska börjas i tid me mascara! Tilde fick tag på två.. Jätte roliga ju!

image65

Sen var vi en liten sväng hos Lina å Nemi oxå! Oj så kul att se två nästan lika stora bebisar!! Dom pratade (skrek?!?) till varandra, när den ena tystnade fortsatte den andra, undra va dom pratade om. Jätte glada var dom båda två.

image66

Här är bebbarna och deras mammor (förlåt tjejer, bilden är inte nåt vidare bra på er, men bebbarna är ju så klart söta)

image67

Hoppas jag ska träffa båda bebisarna i påsk nån gång!

Puss

Hemma igen

Nu har det bestämt varit på tok för dåligt på blogg fronten här. Skärpning!

Iaf så har vi varit på semester i Åre en vecka, nästa en vecka. Vi skulle åka på lördagen och precis innan vi skulle åka blev jag magsjuk.. Liksom,  jag har ju aldrig haft magsjuka innan typ och så får jag det just nu! Vi beslötatt vi inte kunde åka med upp då, och med facit i hand hadedet nog varit väldigt jobbigt att vara magsjuk i en bil i tolv timmar, samtidigt som jag smittat alla andra. Sedan fanns det ju en risk att Stefan skulle bli sjuk oxå, så han stannade med hemma med mig. Men på måndagen tog vi tåg upp till Åre, åkte från halmstad 16.56 på måndagen och kom fram till åre kl 08.41 på tisdagen. Många timmar i tåg, men det gick ganska bra. Jag var fortfarande väldigt matt sen magsjukan och kunde knappt äta så jag sov rätt mkt på tåget. Vi åkte runt halva Sverige me, Halmstad-Gölteborg-Herrljunga-Falköping-Skövde-Stockholm-Gävle-Sundsvall-Östersund... Ja inte närmsta vägen direkt men fram kom vi.

Stefan på Tåget; Givetvis körde vi vår traditionella Yatzy och skitgubbe turnering som vi brukar göra när vi är på semester!

image57

Framme i Åre kom Per och hämtade oss, (Per=Stefans jobbarkompis.. den enda vi visste vem det var där uppe). Han tog hand om oss och hjälpte oss hyra skidor och grejer i Storlien. Vi bodde i Ånn mittemellan Åre och Storlien så vi hyrde skidor och sånt i storlien. Det är billigare att både hyra skidor och köpa liftkort där.. Och bättre skidåkning tyckte vi, för vi var i Åre en dag och åkte.. Där var det uppåkt jätte tidigt och massa kö och grejer till liftarna.. I Åre var INTE min skidåkning på topp om man säger så! Så vi höll oss till storlien resten, och det passade mig perfekt för där kunde man åka som man själv vill och inte behöva ta hänsyn till så många andra.

Här är jag första dagen någon stans i backen. Det var sååå himla varmt att man inte behövde att något under termobyxorna och jag hade bara underställs tröja å fleecetröja när jag åkte.. Gött och härligt me så fint väder. Det var fint nästan alla dagarna. Fredagen var lite sämre, snöade och blåste en del och fredagen var fin men lite kall! Men vädret går aboslut inte å klaga på!

image58

På onsdagen så hyrde vi skotrar och drog ut på en sjö och körde där.. Stefan tyckte det var sjukt kul, jag tror inte riktigt det var min grej.. Lite meningslöst att bara åka om kring på en sjö, men nu har jag iaf testat.

Stefan på sjön.
image59

En kväll var vi och badade i nåt avancerat badhus. Massa olika bastuar och sånt. Kalla, varma, ångbastu.. Ja allt möjligt! Det var rätt skönt, men fasen va dyrt det va, Inträde 200 kr.  Samma dag hade jag, Stefan, Per och Olof (Pers kusin) varit i Åre och åkt skidor och sedan skulle vi äta nåt och tog typ första bästa restaurang. Där satt vi i våra svettiga skidkläder i en jätte fin restaurang där alla andra typ drack vin till maten och maten kostade skjortan, 99 kr för billigaste pizzan.. Usch! Här är vi iaf, malplacerade på den fina restaurangen. (bilden e inte så bra... men men)
image60 

Fredag-Lördag åkte vi skidor i Storlien. Och kollade på en big jump uppvisning på lördagen. Sen åkte vi hem. Halv fem åkte vi på lördagen, fem personer i en saab 900 med packning till fem personer. Det var fullt, mkt fullt. Takboxen var oxå full.. Lite efter fem i går morse var vi hemma!

Här har Stefan försökt tillverka en stol av sina skidor när vi sitter mitt i backen och ska kolla på uppvisningen.
image61 
Här fikar Per och Olof mitt i backen!
image62

Ah nu får det nog räcka med rapportering för denna gången. Svårt att få ner det i någorlunda kronologisk ordning!

Ska lägga in lite bilder på Tilde me, var ju å hälsade på henne på fredagen innan vi åkte! Nu är det dags att ta sig tillbaka till vardagen. Hur ska det gå till? Känner mig ner förvirrad än nånsin..?!
Puss haj!