Jobb

Har nu lunchrast, måste säga att det känns konstigt att jobba igen. Man är van vid at göra det man vill när man vill ungefär men nu kan man inte påverka det man gör, man känner sig behövd! Skönt.

Hepp dags igen!  På med telefonen!

Ko fösning

Jag såg en märklig grej på vägen hem från halmstad igår. Det var typ sex kor (kan ha varit kalvar, är inte så bra på sånt där med djur) på vägen och efter dom krypkörde en bil med varningsblinkers på och med båda framdörrarna öppna. Bilen försökte alltså fösa korna till rätt ställe.  Jag hamnade efter det här ekipaget och kunde inte komma fram till om jag borde köra om eller låta bli (jag lät bli). Det tog säkert en kvart att komma förbi dom och jag hann bli rätt så irriterad under tiden... Är det verkligen ett lämpligt sätt att förflytta kossor så..? (eller hade dom kanske rymt?)

Föreläsningen jag var på igår (eller övningen rättare sagt) var INTE bra. Usch jag blev sååå sur på läraren. Han kan inte lära ut (jag är för övrigt tveksam till om han ens kan grejerna själv) och när jag frågade nåt så kunde han inte alls förklara det, utan sa hänvisningar som jag inte kunde hitta i min lagbok. Sedan frågade jag vilka paragrafer han ville ha med i svaret på frågan och då sa han typ att han inte var så jävla kåt på paragrafter utan det är resonemanget som är det viktiga, kan man det såvet man var man ska läsa i lagboken och vilket paragrafer det ska vara. Min fråga är då, hur ska jag kunna lära mig det när jag inte kan få ett svar på frågan om vilka pragrafer som ska användas på övningarna? Nä vi är nog inte på samma våglängd jag och läraren. Har nästan inte honom nåt mer, vilket är skönt!

Nu ska jag iväg å jobba, första dagen på Wästgöta idag!

Puss haj

Mysteriet löst

Hahahaha, mysteriet med killen i randig skjorta ute på måndagsklubben i måndags är löst! Han jobbar på fruktavdelningen på ICA maxi, såå skönt att komma på det för jag har verkligen funderat.. Jag trodde ett tag att det va nån kändis, men det kanske inte kan räkna folk på ICA som?! Kul va det iaf!

Tror förövrigt att jag inte gillar läraren vi har för tillfället i JÖKEN. Typ Gert Fylking light, och det går inte ihop med min bild av jurister.  (även om jag jobbar på att ändra den bilden av jurister som jag har) Jag kommer aldrig begripa hans sätt att hålla föreläsningar, men det bekräftar iaf det faktum att det förre läraren var KANON BRA! (Hade ju han i arbetsrätten innan oxå)

Nä, nu e det dags för "lunch", i morgon börjar jag jobba igen, känns väldigt märkligt, har inte ens tänkt på det typ.

Stina e inneboende hos oss ett par dagar nu och hon ska till Island i morgon, hon håller på att packa, ganska kul att se på faktiskt! Just nu står hon på stolen och fotograferar sin packning, eller alla hennes "kanske"  högar som ligger på HELA sängen!! Bra jobbat gumman, nu är bara det svåraste kvar! :P

Puss

Midsommar + lite mer

Oj oj vad jag har mkt att berätta nu! Vet inte om jag ska börja framifrån eller bakifrån ens en gång, antagligen blir det väl lika osammanhängande som vanligt! På nåt sätt känns det bäst att börja i kronologisk ordning, men jag då glömmer man allt smart man tänkt skriva om den senaste tiden...

Vi börjar på torsdagen. Den tillbringades på Lugnets MC center i Borås, praktiskt taget hela dagen. Stefans pappa har köpit sig en ny motorcykel (Stefan har köpt hans gamla) som han behövde hjälp med att hämta där, så jag körde honom. Men väskorna som skulle på hade inte kommit än så vi fick vänta på dom ett tag och då passade vi på att kolla in nya MC kläder och så där... Oj oj! Massa fint, och jag provade en hjälm som passade mkt bättre än den jag har och den råkade Ingemar övertala mig att köpa... Ska bli kul att få hem den nu snart, hoppas den känns lika bra hemma som den gjorde i affären. Ingemar köpte själv en massa nya kläder och oxå en nya hjälm. I lördags som åkte jag med på den nya MCn. Eftersom mitt just för tillfället absolut största intresse är att åka MC så drog vi iväg på en ganska lång tur i söndags.  Jag åkte då med Stefan, och hans pappa åkte på sin hoj efter. Såååå  kul! Jag längtar efter att åka nästan hela tiden, får nog ta mig eget MC kort snart  (det är ju en dröm sen barnsben).

Visst e den fin!! Ingemars nya hoj! Här åker jag och Ingemar på tur.

         

I fredags var det ju då sommarens höjdpunkt; MIDSOMMAR. Måste säga att midsommarkänslan avtog ganska kvickt när man vaknade vid fyra på natten av världens ösregn, och det var knappast bättre när man sedan vaknade till liv på riktigt nästa gång.. Usch!  men iaf, midsommar blev det ju ändå! Vi var hos Fidde och Anna och deras lilla Alice, 5 månader. Det var dukat långbord i deras garage, smidigt att sitta under tak! Det var sedvanlig sillalunch och nubbe.. Sedan på kvällen var det dags för grillning (nuförtiden oxå tradition).. Eftersom vi var där redan vid ett på dagen så blev dagen lite lång, man kunde ju inte direkt aktivera sig på nåt sätt (lekte lite charader och sjöng lite snapsvisor typ). Vi åkte taxi hem kl ett på natten! Men det va trevligt iaf! Ovanligt lugn midsommar bland tjejerna och alkoholen, men det var inte nån som ville va dåligt dagen efter så alla försökte väl  hålla sig lugna.

Lördag var det midsommardagen (inte särskilt förvånande kanske). Jag mådde hur bra osm hellst, stefan hade lite ont i huvudet, men det var ganska ok. Hela dagen velade vi fram och tillbaka vad vi skulle göra; skule vi åka till Halmstad, vara på Ekebo med Ingemar eller åka till Gislaved och Stefans mormor och morfar (var visst stora delar av resten av släkten där).. Vi kom tillslut framtill att åka till Ekebo, så vi grillade lite med Ingemar och kollade på nån film på TVn,sen åkte vi hem! Skönt och lugnt!

Söndagen har jag redan redogjort för, nästan iaf. MC turen med mig, Stefan och Ingemar avslutades iaf med att vi tiggde till oss lite middag hos mor å far i Mjöbäck. Kul att träffa dom lite.  Har en massa grejer som jag måste fixa hos dom, typ med deras kort från semestern. Usch jag hinner inte va där så länge och pilla med det.... Men men det kommer, jag börjar ju jobba i Överlida på torsdag så då kanske jag hinner åka ner till Mjöbäck efter det nån gång. Det tar väl egentligen inte såååå lång tid men tillräckligt lång för att jag ska dra mig för att göra det.

Måndagen innebar lite plugg, tvätt och packning på förmiddagen. Sedan åkte jag till Hanna och grattade henne på hennes födelsedag, hon fyller visserligen inte år förrän idag, men jag kände att jag hade bäst tid att träffa dom igår. Tilde är såååååå söt och så duktig, Tjattrar hela tiden och har tänder och går massa! =) Sen direkt från Överlida åkte jag ner till Halmstad, det var dags för föreläsning igen. Sedan var det premiär på måndagsklubben, och före det födelsedagsförfest för Maja som fyllde år i söndags. Väl ute på måndagsklubben var det kanon! Det är på kåren i år, jätte bra!! Fast jag undrar varför dom måste spela så jävla hög musik hela tiden och varför dom har sånna där blinkade lampor på dansgolvet som gör att man blir helt väck i skallen och inte kan bedömma avstånd för fem öre, jag hatar dom. sedan såg jag en kille i randig skjota där och jag kan inte komma på vem det är. (om jag ens vet det /borde veta) Sååå frustrerande, han va lik Rafael Edholm kom vi fram till, men känner jag till nån som e lik han..? Nä.. fasen. Det var riktigt roligt ute iaf, men jag tog det väääldigt lugnt,vilket är skönt så här i efterhand.

Världens sötasteTilids
image89

Hanna Å Tildis, lägg märke till tänderna!!
image91

Hanna å Tilde busar, och Tilde går själv, och kan tom vinka samtidigt!! =)
         


Nä nu e det dags för frukost! Hungrig som bara den!

Pussar i massor! (å grattis igen Hanna!)

Omatchade morgonpromenad

Idag har jag varit ute på morgon promenad, dels för att morgon promenad är skönt och dels för att jag behövde gå till nån affär för vi hade ingen mat.  (jag kom för tidigt till affären, dom hade inte öppnat).. Nu när jag har flyttat hem alla kläder från Halmstad till Håcksvik (nästan) så har jag inte mycket bra gå ut och gå kläder kvar så det jag gick i idag var nästan pinsamt omatchade (iaf såpass att jag hoppades att alla jag mötte skulle vara färgblinda). Grå byxor, lila topp och urtvättad organge-röd munktröja (som jag senare fick ta av mig för jag blev varm, vilket gjorde min utstyrsel ännu värre..) Suck det är inte lätt..

Nu har jag iaf svirat om och tänkte ta mig ner på stan för att se om jag hittar någon som vill klippa av en bit på mitt hår.. det är så slitet nu..

Ha en bra dag!
Puss å kram

Segt

Hej hej!

E inne i en otroligt dålig blogg-period, får försöka göra nåt åt det tror ja!

Vad har hänt sen sist? Säkert massor, jag vet inte riktigt. Jag kom hem från Halmstad i torsdag och var sjukt trött.. Sov två timmar på eftermiddagen, och det är inte likt mig för jag brukar i regel inte sova på dagarna men jag var sjukt trött. Det höll även i sig på fredagen, iaf på förmiddagen. Jag fick ingetting gjort (sen ryckte jag dock upp mig lite och åkte till Tranemo och gick en stor runda på systemet, blomsteraffären och på ICA.) och på kvällen var det dags för fotboll i gen, Stefans lag mötte Bergdalen och för att inte bryta min fredagstradition så var jag ju självklart där och kollade. Stefan och dom förlorade :( men det va ok, det var ju trots allt serieledarna som de mötte, ganska bra match iaf.

Resten av helgen har varit ganska lugnt och seg.. I lördags så gjorde vi inte särskilt mkt på dagen.. men på kvällen var det cykelfest. Vet inte vad jag ska säga om vädret.. Ösregn hela kvällen och fest på en festplats med ganska lite tak är väl inte så där jätte bra (trångt inne) men det var inte en enda knott eller mygg framme iaf. Annars brukar det vara MASSOR där.. Så lite fördelar var det med regnet. Själva festen var kul, massa folk som man kände och sånna som man inte träffat på länge. Det e kul men det kändes som om jag inte hann prata med alla så mkt..

Igår va det segare än nånsin, inte för att jag var jääätte bakis men kände inte alls för att äta (det är väl iofs kanske det som är bakis för mig?!?!) Så jag åt inte alls mkt på hela dagen, och det känns nästan av idag med.. men det ordnar sig nog senare!

Idag skulle jag gått upp redan vid sju va tanken, det gjorde jag inte! Jag gick upp vid nio typ.. Fortfarande väldigt trött.. Jag ska försöka plugga lite idag, diska, duscha, packa ihop grejerna till Halmstad och köra ner sen i eftermiddag.

På fredag är det midsommar! Ska bli jätte skoj, det verkar som om det blir liiite andra planer än vad vi brukar göra men det ska nog ordna sig.. Har inte funderat ut midsommardagen än.. Ev neråt kusten kanske?!

Nästa tisdag fyller Hanna år! hmm kan undra vad jag ska hitta på då ? *ler*

En kopp kaffe kanske skulle vara på sin plats, så jag vaknar till liv lite grann....

Puss

Ett litet inlägg..

Tänkte jag skulle kosta på mig ett litet inlägg fastän det fortfarande är fint väder!

Nu har jag varit i halmstad i två dagar! Kom ner i går, min jobbar kompis Janne (eller fd jobbarkompis, vi har ju trots allt inte jobbat ihop en jag började plugga för snart två år sen) ville komma och hälsa på mig i halmstad så det fick han och han fick ta med mig ner till halmstad på vägen, så smidigt så! Så vi hittade på massa grejer igår, besökte både tylösand och östra stranden, Blue thai, Barmezzo, lägenheten här.. Biblioteket.. ja lite av varje, det som är värt att se av halmstad praktiskt taget! Jag tom badade igår, två gåner och det va inte ens kallt, sjukt, men härligt! Sedan så började ju JÖKEN igår. Det känns bra, än sålänge är det inte så mkt nytt jämfört med hur introduktionen var till arbetsrätten, känns som om jag har lite försprång när jag har läst lite juridik innan.. Men det lär väl ändra sig lite iaf!

I dag har jag varit på östra stranden! Det blåste massa idag, konstigt. Sand precis över allt så dusch efter stranden var väldigt skönt och välbehövligt! Har nog fortfarande sand i öronen.. hm.. Och nu i kväll har jag varit på föreläsning igen.

Det är vad som har hänt i mitt liv de senaste två dagarna. I morgon känns det som om jag får mkt att göra. Plugga, köpa små post-it-lappar, gå till HM och kolla efter lite allt möjligt, träffa Hanna-Maria, åka tilll plantagen med Sandra och Stina, Föreläsning/övning.. ja det räcker nästan till känns det som. Men nu ska jag iaf gå å lägga mig, jätte trött e hon!

Puss puss, på torsdag åker jag till Håcksvik igen, det nalkas CYKELFEST till helgen :P

Sommar och sol

Det har blivit sommar och sol och inte lika roligt att sitta vid datorn och blogga längre. Jag återkommer när vädret lugnat ner sig, nu är det iaf dags för att börja plugga igen. JÖKEN börjar i morgon.. (Vad har jag gett mig in på?) Puss

Pinsamt Danmark, pinsamt!

Givetvis syftar rubriken på fotbollen i lördags, sicken dum dansk! Förstår att han får skyddad identitet, förvånad att grabben ens tog sig levande från Parken i Köpenhamn.  Skönt att Sverige vann, synd att dom antagligen inte hade gjort det utan hjälp från dansk mittback och dansk supporter.

Helgen har varit aktiv, vi rensade nästan alla rabatterna här i lördags, väldigt välbehövligt eftersom det inte gjorts på tre år iaf. Jätte fint blev det! Före det var vi i Svenljunga och handlade på ica och sen på kvällen var det kalas för Stefans kusin linnea som fyllde 10 i torsdags. Vi kollade på fotbollen där allihopa.

Igår var vi oxå duktiga, vi tvättade bilen. Det behövdes oxå, den blev jätte fin, eller iaf så fin den kan bli med den standarad som den håller nu. Sedan var vi ute och åkte MC med Ingemar. Vi åkte runt tranemo-nittorp-hestra-gislaved-villstad oh sen hem. På kvällen grillade vi på Ekebo och sen kollade vi på The departed. Lite märklig film, men det gick lite lättare att förstå den när man lärde sig att se skillnad på Matt Damon och Leonardio DeCaprio   men för mig tog det typ havla filmen.

På schemat idag... Hmm.. Det ska tydligen va fint väder idag, men iaf inte än så länge. Jag tror jag ska ta och städa lite, det behövs, IGEN! Sedan har jag en ev plan på att åka till Mjöbäck å kolla på fotboll, e vädret ok så gör jag nog det! I morgon ska jag mysa med Hanna och Tilde!  :D

Puss puss

Soooommarlov!

Japp det är här, sommarlovet. Nästan iaf, jag ska sätta mig och rätta arbetet nu snart (sjukt omotiverad just nu...) sen får de va klart! 11 juni börjas det igen, JÖKEN, böckerna har precis kommit, mamma hämtar dom idag.. Kostar bara 2112... SUCK.  (och hälften har en ens kommit än...) Jag e fattigare än nån sin just nu, igen kanske ska tilläggas, e ju alltid tokfattig nu för tiden.

Det var slutseminarie igår. usch det va riktigt jobbigt. Vårt arbete fick ganska mycket positiv kritik, och det andra håll jag med om, men det kändes så utlämnande på nåt sätt... Jag tror det handlar mycket om om man känner att man har gruppen bakom sig eller inte. Jag kände väl inte direkt att vi var på samma linje allihopa, det var jobbigt. Vår opponering gick inte nåt vidare bra, men det beror nog på att arbetet vi opponerade hade mycket brister.Det var svårt att lyfta fram positiva grejer när det var en massa småfel som störde koncentrationen genom hela arbetet.. På det stora hela får jag väl vara ganska nöjd ändå. Äsch skit det samma.

Igår kom Stefan iaf ner till halmstad och hämtar mig och alla mina grejer, MASSVIS kändes det som. Alla mina klädre är hemma nu i princip.. Har tryck in allt i min garderob, kan inte förstå hur ekvaktionen går i hop då det aldrig känns som om jag har kläder och ändå så får jag inte plats med en enda grej till i hela garderoben. När jag bor i ett hus när jag blir stor då ska jag ha massvis med garberober!! (fast då sparar jag väl på ännu mer skit än vad jag redan gör nu.... )

Nu ska det pluggas, åkas till svenljunga, laga mat, kolla på fotboll.. Ja, det va min dag ungefär.

Puss