Semester

Känns nästan som om jag har haft semester de senaste dagarna, bara hittat på roliga och lugna grejer.  Det lär ju ändra sig drastiskt nästa vecka.. Suck . Hanna sa dessutom att hennes juridik-lärare sagt att av dom som gjorde juridik-tentan som jag gjorde i lördags hade 90 % inte klarat den... Det känns INTE bra, jag menar, vi var MAX 90 st som gjorde tentan, och att jag skulle vara en av dom typ 9 som klarade av den är inte troligt.. Men men hoppet har inte släcks riktigt än... tror faktiskt inte att dom har rättat tentan än. Vi får se, jag ska kolla upp det lite mer i morgon.

Igår va Hanna och Tilde här och fikade. Tilde fyller ett år på söndag, så vi firade henne lite i förväg här!

Här har Tilde fått sin ena present, en bok om dinusarien Smilla (hette den så..?)



Tilde hittade mina klänypor, och korgen dom var i var väldigt rolig, man kunde ju göra en massa saker med den, stå i den, gå i den och bära på den!
image115



Tilde å Mamma Hanna pussar!
image116

En höjdare var fläkten, det var jätte roligt när det blåste på henne tyckte Tilde. Hon försökte dra i den hela tiden så att det skulle blåsa på henne hela tiden.
image118

Jag ska verkligen skaffa mig ett redigeringsprogram som jag förstår mig på.. Mina bilder är ju så dåligt beskärda att jag nästan skäms... Men men, så länge får ni hålla ut med detta!

I morgon är det skola igen!

Puss


Bullbak

Idag har det bakats bullar, dom blev jätte stora, men antagligen väldigt goda, dom ska provsmakas strax! I eftermiddag kommer Hanna och Tilde hit en sväng, kan nog bli att smaka på bullarna då med. Innan dom kommer ska jag försöka fixa i ordning lite i lägenheten, det är mjöl högt och lågt i köket, blir lätt så när man bakar!=)

Har tagit ett stort steg mot att definitivt flytta hem efter jul idag, plågas av dåligt samvete, men så får det vara. Det är praktiskt taget bestämt att jag kommer bo på heltid i Håcksvik efter jul.

Längtar tills IDOL börjar, bättre fredagsnöje får man leta efter. Men det är snaaart det drar i gång ju (typ nästa vecka)

Puss

God gärning

Dagens goda gärning idag var att jag fick hjälpa en förvirrade taxichaufför-kvinna att hitta till ett ställe här. Hon stannade mig när jag var ute och gick, och frågade om jag hittade dit hon skulle, det gjorde jag på ett ungefär så jag fick åka med henne i taxin och hämta tanten hon skulle hämta och sen körde taxin tillbaka mig. =) Snällt av mig tyckte jag!

Annars har dagen varit lugn och skön, varit hos Hanna och fikat; kaffe och muminkex =), varit i Mjöbäck och skrivit ut lite och varit i Svenljunga och handlat och lånat fyra nya böcker (kurslitteratur, jätte spännande, eller inte..)

Skönt att vara "ledig" och ändå liksom hitta på lite små grejer. Carpe Diem; fånga dagen! Tjaa vet inte om jag har gjort det, vet inte riktigt vad det innebär att fånga dagen egentligen... Märkligt, har börjat fundera på massa sånna lite mer filosofiska saker när jag suttit och pluggat juridik, det minst filosofiska ämne jag läst på högskolan typ...

En bra dag, kort och gott!

Puss

Dagens roligaste..

Var gubben som jag såg i Hylte när jag bytte buss där på vägen hem. Regnrock och och grön apotekspåse på huvudet. Visst att det regnade rätt mkt men sätter man en påse på huvudet för det så är man väl lite väl rädd för vatten..?! Såg väldigt roligt ut! (Kanske ska tilläggas att busschaffisen på bussen jag klev strax efteråt på bara hade en tand (oxå lite ovanligt i dagens samhälle) och när bussen precis åkt körde jultomten förbi på en moped, i ösregnet; min fråga är: vad är det för ena som håller hus i Hylte?)

Annars har dagen gått i ett, första föreläsningen i marknadsföring... Där snackar vi högt tempo, hann inte alls skriva och dessutom tänka på vad läraren sa.. Men jag har stora förhoppningar på att han blir lite bättre lite längre fram i kursen.. Fick oxå hjärtat i halsgropen när jag inte fanns med på klasslistorna som gick runt i klassrummet, men det berodde visst på att jag egentligen hör hemma på en annan sektion i skolan.. Alltså det där men nytänkade och flexibilitet och att jobba över gränser det får verkligen högskolan jobba på!

Slapp i soffan för hela slanten!

Puss

Åhhhhhhh!

Grr, jag är lite irriterad. Gjorde ju tentan igår. 12 frågor på 5 h det borde ju gå, men inte för mig. Eller det gjorde det ju.. Det första frågorna tog alldeles för lång tid för mig, och ganska snart insåg jag att det här kommer att bli bråttom, väldigt bråttom.. De sista två timmarna, och det sista typ sex frågorna stressade jag bara igenom för att överhuvudtaget få skrivet nåt på dom.. Jag vet att jag kunde nästan alla frågor, men nu hade jag inte ens chans att tänka igenom det, eller läsa igenom det så det är så slarviga och bristfällig svar att jag knappast kommer få några poäng alls.Usch så himla irriterande, jag vet ju att jag kunde mkt bättre! Försök liksom göra en bodelning, utan miniräknare (det fick man visst ha, det visste inte jag)  och vara hyperstressad, det är inte lätt! Huvudräkning sysslar man sällan med idag, inte under tidspress i vart fall. Jag vet att bodelningsfrågan är fel, kanske får en poäng om jag har tur, men jag hann inte prova båda sätten, jag visste att det var antingen det en eller det andra... Suck, att inte göra sig själv rättvis är så frustrerande! Kan inte riktigt släppa det, eftersom jag vet att jag kunde så mkt bättre. Får väl se det positivt i stället, men bättre planering från min sida på just tentan så klarar jag mig alldeles säkert. Ev kanske det tom klarade sig nu, men jag vet ju att jag kan mkt bättre.. usch usch, så Hanna, jag hoppas det är ok att jag lånar lagboken igen nån gång om det behövs... =)

Hepp nya tag! Höstterminen startar nu på måndag!

Puss

TGIF

Thank God It´s Friday... Läste detta på en av alla de bloggar jag läser dagligen.. Min första tanke var "Oj, hon måste längta till fredag, för det är det ju inte idag" Sen kom jag på att det visst va fredag idag.. Helt lost är jag för tillfället, paragrafer snurrar i huvudet för jämnan, särskilt på nätterna. Det har hänt mer än en gång de senaste veckorna att jag drömt att jag gör bouppteckningar, eller löser andra juridiska problem... Jo det är ju så att jag har tenta i morgon.... Riktigt ansträngade vecka, men igår tog jag en paus och åkte till Ullared med mor (en liten goding fyller ju 1 år nästan veckan :P)

Sedan har jag försökte sälja min MC hjälm på nätet det går inget vidare. Det ringde en häromdagen, men jag skulle ringa igår och kolla lite detaljer men honom. Ringa är det värsta jag vet, jag HATAR det. Drog på det hela dagen och blir jätte nervös, trodde makaronisarna skulle flyga upp ur magen ett tag... Men sedan svarade inte han ändå när jag väl lyckades ringa.... tur jag inte alls är lika nervös för att prata inför folk som jag är inför att ringa folk.. Måste verkligen bli bättre på det.. Jobbar på det.

Nu ska det hängas tvätt, drickas kaffe och fortsätta övas på gamla juridik tentor.

Puss å kram

Barnvakt

Idag har jag varit barn vakt åt Tilde. Hanna hade tenta så jag passade lilla tjejen under tiden! Att prova livet som mamma för ett par timmar var lite svettigt (vet inte om det var för att jag hade fel kläder på mig eller om det faktiskt är så varmt att passa bebis).. Vi åt gröt, jag och Tilde, eller egentligen bara Tilde men vi hade gröt över allt både två när vi var klara, men det är sånt som händer =) Sedan har jag även bytt mitt livs första blöja. Det gick rätt så bra, även om det va en bajsig blöja. (har ju övat lite på att torka bajs efter katten så det gick fint, det är faktiskt värre än Tilde-bajset idag). Här kommer lite bilder.

Tilde tyckte att ljusen var väldigt roliga att ta bort.. Jag försökte Ajja lite grann men det gick väl sådär .


Min tröja var en höjdare, det var snören på som lät lite roligt när man rörde på tröjan och så gick det ju att få den nästan på sig oxå!


Vi fick expert hjälp av Caoo en liten stund!


När Hanna kom tillbaka från tentan så gick vi ner på stan åt lunch på en kina restaurang. Tilde åt sin flygande jakob som lunch och som efterätt fick hon äta lite melon och lite smörgås själv, det var en höjdare, att få äta själv. Däremot var melon lite söligt, så Tilde var helt blöt efter två små bitar! På den andra bilden så lekt Tilde att hon prata i telefon, det är visst hennes nya grej.
    

Tilde tyckte att det var tråkigt att sitta  vagnen när vi skulle gå hem i gen, så efter ett tag fick hon gå själv, och det var riktigt roligt det. Hon gick, sprang, tjöt, pratade, skrattade och ramlade, gärna allt på en gång! När vi kom hem så fick hon springa lite i gräset, och hon hittade en boll. Sedan fick hon springa runt lite utan blöja, det va kalas-kul det med.
    

Jaa det var väl denna dagen i stort! Jag fixade lite i lägenheten sen när dom åkt, för det har varit visning på huset i Halmstad idag så det behövde se ok ut i lägenheten. Sedan åkte jag oxå hem, och där e jag nu! Stefan är ute och jagar, första dagen på bockjakten idag. (han gick upp och jaga halv fyra i morse... och sedan har han jobbat och nu jagas det igen.. Suck tur jag inte har det som intresse, inte kul att gå upp så där tidigt)

Ska visa en bild på vårt tjusiga päronträd i Halmstad. MASSVIS med päron.

image112

Samma träd, med blommor! Denna bild togs i Maj eller nåt sånt. Kanske inte så konstigt att det blir massa päron när det blommar så här mkt...
image113

Oj oj vilket långt inlägg, nu ska jag sova lite i soffan (och kolla på fotboll på TV samtidigt!)

Puss

Dramatik på Espresso house

Idag har vi varit på espresso house och fikat lite. (en ganska vanlig företeelse här i staden). Vi satt på uteserveringen precis vid fönster och helt plöstligt ser vi att det kommit in en liten pippi innan för fönster. Dom som sitter där inne försöker med alla medel få ut den stakars pippi, men han är alldeles jäte stressad. Tillslut så lyckas en tjej få ut honom (sicken modig tjej, jag hade aldrig lyckats få ut honom, jag och pappa hade en liknande incident hemma i Mjöbäck en gång, men det är en annan historia) och så låg han alldeles utmattad på marken. Då kommer den en man som inte ser honom och kliver rätt på fågeln :( Detta mådde inte precis fågeln bättre av, så tjejen som fått ut honom fick försöka ta och flytta på honom, han lades vid fontänen. Undrar om han överlever stackars pippin. Men det va dramatiskt det här måste jag säga. Inget man förväntar sig när man ska ta en fika!

Nu ska jag plugga igen, har fuskat ALLDELES för mkt både i går och idag. Fy skäms på mig.

Puss

Metartävling

I dag har det varit metartävling här i Håcksvik. Efter att ha intagit lite väl mkt vin på pubaftonen här i går så kändes det rätt segt att ta sig upp vid halv nio och ställa sig å meta, men men  det gjorde jag! Jag har dessutom nästan aldrig metat förr, maskarna är såååå äckliga när man ska sätta dom på kroken, men jag fick allt försöka sätta på dom själv. Jag vägade inte ta i fiskarna jag fick upp, det blir väl nästan gång!! Jag fick då alltså fisk som ni förstår. Hela två stycken abborrar. Jag tror dom vägde 4 g tillsammans, vansinnigt små fiskar. Jag vann ju inte precis tävlingen på den vikten, borde nästan fått tröstpris. (den med högst totala vikt av sina fiskar vann..)

Annars har dagen mest tillbringats i soffan, och kollat på en massa fotboll. Premiär i Premier League, sånt gillar en fotbollstokig tös som jag!

Här är jag mkt stolt över min fångst. Kan betona att detta var den stora av mina två fiskar. (och här hade jag just suttit i en halv timme och trasslat upp trassel på mitt spö efter att jag fastnat i ett träd och försökt ta mig loss, det var då det blev en massa trassel) 

image103

Här har stefan fått upp en fisk oxå, han hade inte heller nån vidare fiskelycka idag. Men han fick iaf åtta fiskar.. Inte så stora hans heller.

image104

Hepp, nu börjar det dra i hop sig till tenta. Så det är mkt plugg som gäller i veckan. När till Halmstad i morgon och hem igen på tors. Jag ska vara barnvakt åt tildis på torsdag nere i Halmstad! Så skojigt,va länge sen jag träffade henne nu (säkert två veckor sen, jäääätte länge ;))

Puss puss

Plugg i solen i Håcksvik

Det funkade fint att plugga i trädgården här i  Håcksvik oxå (dock inte på långa vägar lika bra som i Halmstad, här är ju dagisbarnen nästan alldeles bredvid och det är inte det enklaste att koncentrera sig när dom är i farten.) Jag fick dock rensa bort lite ogräs innan jag kunde sätta mig där ute och plugga (jag sköter ju mina land under all kritik...) Så här såg vår uteplats ut före: (Tistlen är ju alldeles förträfflig, innan de vikte sig så såg man blomman genom vardagsrums fönstret...hrm)

image100

Här är resultatet: (det tog faktiskt inte alls lång tid och det blev iaf lite bättre, rensa landen är ju inte så jätte jobbigt när man väl gjort det, men innan man gjort det så är det såååååå jobbigt)

image101

Fint va?? Brassestolen uppställde med alla pluggattrialjer som behövs: Civilrätt-boken, MP3 spelare, penna/sudd och så klart vatten flaska (men det fick inte va med på bilden)

Lite senare ville jag sola lite på andra sidan oxå och då fick det blir på en filt på gräset. Här är jag iaf (om nån skulle missa det på denna väldiga närbild)

image102

Jaa detta är väl ungefär min dag. Fått pluggat en hel del men annars har det inte varit så värst skoj. Kom på innan att jag inte sagt ett enda ord innan jag pratade med Stefan vid kvart i tre i dag..Socialt värre! Inte ens mamma har ringt mig idag så då blir det så! Jo förresten har jag skaffat mig nya myggbett, flera stycket (varav typ tre den senaste kvarten). Kanske typ tio nya idag. Jag testar att låta myggan sitta kvar och bita (eller sticka kanske den gör) tills den flyger i väg (och då är den så full med blod att den knappt kan lyfta).. För en massa år sedan hörde jag att om man gör det så drar myggan liksom ut sitt gift (det är väl giftet som kliar antar ja) själv och så kliar inte myggbettet.. Jag vet inte riktigt om det funkar (kanske nån annan som hört samma, eller vet om det funkar?) Än så länge har det funkat som så att det har kliat tokmkt en liten stund efter åt men om man låter bli att klia på det då så försvinner det och hittills har dom inte börjat klia igen...Vi får väl se! Nu ska jag ta mig en dusch i alla fall!!

Kram kram

Besvikelse

Dagens besvikelse: Går ut till brevlådan och hoppas som vanligt på  att det ska vara nåt roligt till mig (det är det väldigt sällan men hoppas kan man ju göra ändå). I brevlådan ligger ett ganska så tjockt brev, intressant tänkte jag (tänkte att det kunde vara papper från skolan inför hösten, men dom tycks aldrig komma, antar skolan att jag själv kan ta redan på när jag ska vara var/när?!).. Mitt intresse dalade väldigt snabbt dock, när jag läste adressen på kuvertet för det var inte ens till mig (eller oss) det var till grannen! :( Suck!

Åter till pluggandet denna lite halvregniga dag! Har helt klart valt rätt dagar att vara i Halmstad på denna veckan, KANON väder igår och i förrgår!

Puss

Däcket, vilken genitalisk lösning.

Däcket ja, det är givetvis inte det runda som finns på cyklar och bilar och så som jag menar utan det förträffliga soldäcket som vi har in trädgården här i Halmstad! Så perfekt, lata dagar i solen, grillfester, picknik (eller fika) i trädgården..  Tack vare däcket blir allt kalas bra. Har idag legat ute på gräsmattan och däcket med Stina och Maja (maja va med en stund innan hon skulle jobba) och njutit av det fina vädret!! Har även pluggat under tiden, duktigt, duktigt måste jag säga, om än inte så skoj. När jag får en egen trädgård vill jag ha ett sånt däck, fast det är klart det är nog själva trädgårdens planlösning som gör att det blir så bra, skymt från vägen och päron, äpple och plommon träd alldeles bredvid. Huset här ligger förövrigt ute till försäljning nu. Här kan ni se bilder på det, riktigt fina bilder faktiskt. http://www.hemnet.se/search/maklarutbud/object_frame.asp?objektid=3736018&service=hemnettogp&caller=main&area=6&kommun=87&oresundssok=&url=http://www.bostad.dn.se/bostadsborsen/sok/results/


Ni lär återfinna mig på däcket i morgon oxå, det ska ju vara fint då med. Sedan kommer kanske hösten på onsdag så det är bäst att passa på. Vem vet, det kanske kommer lite bilder från däcket snart oxå, antagligen dock inte i morgon för jag har inte med mig sladden till kameran hit. Men jag åker ju hem i morgon kväll så det ska väl ordna sig.

Ha en fortsatt bra kväll allihopa!

Kram kram




Faan jag fattar inte hur man gör en länk till sidan, och där man kan klicka på typ "här" för att komma dit.. Hoppas länken funkar såhär, annars får ni väl söka om ni vill se. Kolla på Hemnet och Halland, Halmstad och sedan ligger huset under stadsdel Centrum/furet, (hur som hellst vi bor på Trollsländevägen 9, går går väl oxå att söka på antar ja)

Semester

Då har man lite semester då, rätt lugnt å skönt i helgen! I fredags kväll var jag en sväng hos mor å far och sedan så åkte jag och kollade på när stefan spelade fotboll i Horred, dom vann så det var ganska så kul! Kanonväder att kolla på fotboll i.

I lördags (igår va det  visst) gjorde jag och Stefan en ganska lång MC tur runt Bolmen! Jätte bra MC väder och jätte kul, min nya hjälm funkar jätte bra. Lite bilder från dagen.

                           


I går kväll var Per här och vi grillade och kollade på Blood Diamond.

I dag har vi rastat alla hundarna som Stefans pappa har och Stefan har gjort vapenvård på sina bössor. (strax bockjakt ju)

Kollade just på en väder prognos, jätte kul att det lbir bra väder nu när jag e lite ledigare på dagarna ! :P Kul för alla som kommer tillbaka till jobbet nu. Det ska ju bli sol nu, iaf i  två dagar!

Nu ska det duschas här. och sedan är det slapp i soffan som gäller!

Puss

Sista dagen

Snart är sista dagen för denna sommaren på Wästgöta slut,  återstår att se om det blir en repris nästa sommar...

Sommarlov nu då, eller inte!

Puss

1 Augusti

Följande reflektioner gjordes under lunchen på wästgöta textil:

1. Det går inte att frysa kokt potatis och värma den igen, UÄCK, äckligt som bara den! Kanske inte var någon annan än jag som ens kom på ideén att frysa in kokta potatis, men det funkar inte iaf. Usch å fy.

2. Santa Marias sås med chili och mango smak lämpar sig heller inte jätte bra för frysen, men den var minst lika stark idag som i söndags.

3. En väldans massa paket lastades in på företaget, det är svårt att köra truck med pallar som är snett lastade, då ramlar paketen i backen.

4. Kaffemaskinen läcker massvis, så nu måste jag gå på upptäcksfärd på nästan rast för at hitta den andra i det andra lunchrummet, men jag skulle nog behöva karta och kompass för att hitta tillbaka därifrån igen, om jag nu hittar dit....


Annars är det luuugnt och skönt här på jobbet. Renskriver anteckningarna från föreläsningarna i veckan och räknar timmarna tills jag slutar här... (just nu typ 11 h)

Dags att jobba igen! Puss på er allihopa!